HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KPSS sonuçları belli oldu! KPSS adayları puanlarını öğrenmeye başladılar!

KPSS sonuçları sonunda açıklandı. KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavının sonuçları ÖSYM tarafından ilan edildi. Öğretmenlik ve pek çok kamu kuruluşundaki kadroları kapsayan bu KPSS için sonuç sorgulama sayfası adayların erişimine açıldı. Böylece adaylar ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi üzerinden KPSS sonuç sorgulama yaparak puanlarını öğrenmeye başladılar.

KPSS sonuçları belli oldu! KPSS adayları puanlarını öğrenmeye başladılar!

KPSS kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilecek kişilerin girmesi zorunlu bir sınavdır. 2017 yılında KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavları Mayıs sonunda gerçekleştirildi. Bugün de KPSS sonuçları ilan edilecek. Tabii KPSS sonuçları saat kaçta açıklanacak merak ediliyor çünkü adaylar, özellikle de öğretmen adayları puanlarını heyecanla bekliyorlar . Öğretmen atamaları için KPSS puanı kritik öneme sahip! İşte KPSS sonuçlarının açıklanması ve KPSS sonuçlarının beklenmesi ile ilgili detaylar, gelişmeler...

KPSS SONUÇLARI İÇİN NASIL SORGULAMA YAPILIR?

KPSS sonuçları ÖSYM'nin sonuç açıklama sisteminde açıldı. ÖSYM'nin söz konusu sayfasına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Ekranda yer alan ilgili alanlara T.C. kimlik numaranız ve güvenlik kodunu girmeniz yeterli.

KPSS sonuçları için tıklayınız

KPSS SONUÇLARINA İTİRAZ

ÖSYM'nin sonuç açıklama sayfasına giriş yaparak öğrenilen KPSS puanınızda bir yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız itiraz için ÖSYM'ye başvurmanız gerekiyor.

Sınav sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, ÖSYM tarafından sonuçların elektronik ortamda açıklanmasından sonraki ilk 10 gün içerisinde (sonuçların açıklandığı tarihten bir gün sonra başlamak üzere) Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak Merkezimize başvurmalıdır. Sınav sorularına ilişkin itirazlar ise sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde (sınav tarihinden bir gün sonra başlamak üzere) aynı şekilde Genel Amaçlı Dilekçe örneği kullanılarak (Her dilekçede sadece bir soruya itiraz yapılabilir.) yapılmalıdır. Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük dava açma süresini durdurmaz. Adayların inceleme masrafları karşılığı,

ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi 6028011-5229
numaralı hesabına (IBAN NO: TR 390001002533060280115229) gerekli ücreti yatırdıklarını gösteren dekontunu dilekçelerine eklemeleri gerekmektedir (Sınav ücretleri bu hesaba kesinlikle yatırılmamalıdır.)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler