HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KYK'dan kaldırılan Atatürk fotoğrafıyla ilgili açıklama

Bilecik'teki bir öğrenci yurdunda, Mustafa Kemal Atatürk fotoğrafı yerine Abdülhamid fotoğrafı asılması iddialarıyla ilgili inceleme başlatıldığı duyuruldu. Mustafa Kemal Atatürk fotoğrafının indirilip yerine Abdülhamid fotoğrafı asılması iddiaları sonrası KYK'dan açıklama geldi. Yapılan açıklamada, haberdeki hususa dair inceleme başlatıldığını bildirdi.

Bilecik'teki Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı bir öğrenci yurdunda, Mustafa Kemal Atatürk fotoğrafının indirilip yerine Abdülhamid fotoğrafı asılması iddiaları sonrası KYK'dan açıklama geldi.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü, Bilecik'te bir öğrenci yurduna ilişkin bugün bazı basın yayın organlarında yer alan "Yurtta Atatürk Fotoğrafı Tartışması" konulu haberdeki hususa dair inceleme başlatıldığını bildirdi.

Büyük tepki topladı

Bilecik'te üniversite öğrencilerinin kaldığı yurtta Atatürk fotoğrafının kaldırılıp yerine 2'nci Abdülhamid'in fotoğrafının konulmasına öğrenciler büyük tepki gösterdi. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Bilecik İl Müdürü İsmail Şen, "Duvardaki bazı fotoğraflar yıpranmıştı. Atatürk fotoğrafının da kenarları yırtılmış ve deforme olmuştu. Bu nedenle Atatürk fotoğrafı kaldırıldı ve biz yurda Atatürk Köşesi yapalım dedik. Atatürk ile ilgili ayrı bir köşe yaptık" dedi.

HM


En Çok Aranan Haberler