HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Libya'da silahlı saldırı: 1 ölü

Libya'nın doğusundaki Bingazi kentinde kimliği belirsiz kişilerce düzenlenen silahlı saldırıda 1 polisin hayatını kaybettiği bildirildi.

Bingazi kentindeki el-Cela Kaza Hastanesi Enformasyon Ofisi Müdürü Fadiye el-Bergusi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıda hayatını kaybeden polis memuru Usame Abdullah Hüseyin el-Berasi'nin cesedinin vatandaşlar tarafından hastaneye getirildiğini belirtti.

Bergusi, Berasi'nin göğsüne ve karnına kurşun isabet etmesi sonucunda yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Bergusi'nin aktardığına göre görgü tanıkları, saldırının Bingazi kentinin Ardu Kureyş bölgesindeki trafik ışıklarında meydana geldiğini ifade etti.

Emekli Tuğgeneral Halife Hafter yanlıları ile Bingazi'deki hükümet yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar nedeniyle kentte mayıs ayından beri gerginlik yaşanıyor.

Hafter, çeşitli suçlamalarda bulunduğu Bingazi'deki hükümet yanlısı gruplara karşı mayıs ayında "onur savaşı" başlattığını duyurmuş, Milli Genel Kongre ve geçiş hükümeti, bu durumu "darbe girişimi" olarak nitelendirmişti. Aralarında eski Başbakan Ali Zeydan'ın da yer aldığı çok sayıda siyasetçi ve üst düzey askeri yetkili ise Hafter'e desteğini açıklamıştı. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler