HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Ne Zaman Emekli Olurum uygulamasına nasıl giriliş yapılır?' Sorusuna yanıt

Vatandaşlar e-Devlet sayesinde 'Ne Zaman Emekli Olurum' sorusuna yanıt alıyor. e-Devlet'te yer alan 'Ne Zaman Emekli Olurum' uygulamasıyla birlikte emeklilik hesaplaması yapabilirsiniz.

'Ne Zaman Emekli Olurum uygulamasına nasıl giriliş yapılır?' Sorusuna yanıt

Tüm çalışanlar çalışma hayatının verdiği yorgunluğu emeklilik yıllarında atmayı hayal ederler. Çalışma hayatının içerisinde olanlar bu yüzden meraklarını gidermek için 'ne zaman emekli olurum' sorusuna yanıt ararlar ve emeklilik hesaplamakla uğraşırlar. Ülkemizde internet hizmetinin yaygınlaşmasının ardından emeklilik hesaplama işlemleri de internet üzerinden yapılmaya başlandı. Vatandaşlar istedikleri bilgiye internette arama yaparak ulaşmaya başladılar. Bu anlamda devlet tarafından uygulamaya konulan e-Devlet Kapısı kamu kurumlarında gerçekleştirilen işlemleri de internet ortamında taşıdı. Emeklilik hesaplaması, ne zaman emekli olurum sorusuna yanıt aramak için istenen bilgileri artık kamu kuruluşlarında vakit kaybetmeden e-Devlet'ten yapılmaya başlandı.

Erken emeklilik konusu bir tarafa bırakıldığında devlet tarafından emeklilik kriterleri belirlenmiştir. Bu kriterlerin kişilere uyması ile emeklilik hakkı kazanılır. Ne zaman emekli olurum sorusuna yanıt arıyorsanız, erken emeklilik hesaplamanızı e-Devlet'ten aldığınız bilgilerle yapabilir, en doğru bilgiyi öğrenebilirsiniz. Sadece e-Devlet'ten değil, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) internet sitesinden emeklilik heasaplaması yapabilirsiniz. Peki ne zaman emekli olurum sorusunu öğrenemek istediğinizde emeklilik hesaplamasını nasıl yapılır? İşte yanıtı...

SGK resmi internet sitesinde yer alan 'Ne Zaman Emekli Olurum' bölümünden emeklilik hesaplaması yapabilirsiniz. (uyg.sgk.gov.tr/nezaman/) Bu adrese gittiğinizde size sorulan sorulara doğru yanıtları vererek işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Cinsiyetiniz, doğum tarihiniz, hizmete başlama tarihiniz, malüliyetiniz var mı, erken yaşlanma var mı, sorularının ardından SSK prim ödeme gün sayınız, diğer sandıklara ait gün sayınız, askerlik/sanatçı gün sayınız, fiili gün sayınız, yurtdışı gün sayınız, 3600 günün doldurulduğu tarih bilgilerini belirtilen bölümlere girip gönder butonuna bastığınızda size ne zaman emekli olurum sorusunun yanıtını verecektir.

SGK NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM İÇİN TIKLAYIN

Öte yandan işleminizi SGK'nın sitesinden değil de e-Devlet'ten yapmak isterseniz, öncelikle sisteme T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile giriş yapmalısınız. Giriş yaptıktan sonra 'Hizmetler' bölümünden 'Sosyal Güvenlik Kurumu' hizmetleri içinde 'Ortak (4A/4B/4C) Hizmetler' bölümünde yer alan 'Normal Şartlarda Ne Zaman Emekli Olabilirim?'den emeklilik hesaplaması yapabilirsiniz.

e-DEVLET NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM İÇİN TIKLAYIN

Bu alanda öncelikle 'sigorta kolu' ve 'hizmete başlama tarihinizi' girin. Ardından 'Devam' butonuna bastığınızda ne zaman emekli olurum sorusunun yanıtını öğrenebilirsiniz. Sistem otomatik olarak emeklilik hesaplamasını yapmasının ardından size emekli olabileceğiniz yaşı ve prim ödeme gün sayınızı verir. Burada verdiğiniz bilgiler, yani 4A/4B/4C ve hizmete başlangıç tarihi emeklilik sürenizi etkileyen faktördür.

Öte yandan erken emeklilik imkanlarından faydalanmak için iş kazası ya da meslek hastalığına yakalanmış olmak gerekmektedir. Bu durumların çalışan kişide meydana gelmesi durumunda Sosyal Güvenlik Kurumu'dan (SGK) alınan sevk kağıdıyla size en yakın sağlık kuruluşuna gitmeniz gerekmektedir. Bunun ardından doktorun vereceği rapor doğrultusunda erken emeklilik hesaplaması yapılıp yapılmayacağına karar verilir. Bu yönüyle bakıldığında erken emeklilik durumu normal şartlarda söz konusu değildir. Erken emeklilik hesaplamaları sadece SGK tarafından yapılır. Vatandaşlar ise normal şartlarda emeklilik hesaplaması yapabilirler ve ne zaman emekli olurum sorusuna yanıt bulabilirler.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler