HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nusaybin'de polis servis aracının geçişi sırasında patlama

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, polis servis aracının geçişi esnasında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 9 polis memuru ve 1 vatandaş yaralandı.

Alınan bilgiye göre, polis servis aracının ilçede bulunan İpek Yolu'ndan geçişi esnasında önceden yol kenarına tuzaklandığı düşünülen patlayıcı infilak ettirildi.

Patlamada, ilk belirlemeye göre 9 polis memuru ve yoldan geçen 1 vatandaş yaralandı.

112 Acil Servis ekipleri ve zırhlı polis araçlarıyla Nusaybin Devlet Hastanesine kaldırılan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

PKK'lıların düzenlediği saldırının ardından servis aracındaki polislerin de karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışma çıktığı, belirtilirken, PKK'lıların çatışma sonrası kaçarak kayıplara karıştığı belirtildi.

Öte yandan çatışma nedeniyle trafik ekipleri güvenlik nedeniyle İpek Yolu'nu trafiğe kapattı. Saldırı sonrası polis servis aracı olay yerinden kaldırılarak araç parkına çekildi. Kaçan PKK'lıların yakalanması amacıyla çalışma başlatıldı.

Nusaybin'de Suriye sınırına hendek kazılıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri, Mardin'in Nusaybin İlçesi ile Suriye'nin Kamışlı kenti arasındaki mayınlı sınır bölgesine hendek kazmaya başladı.

Kazılan kısmın, Kamışlı'daki havaalanı karşısındaki bölümünde olduğu görüldü. Suriye rejiminin 100 Rus askerini konuşlandırdığı iddia edilen Mardin'in Nusaybin İlçesinin karşısında bulunan Suriye'nin Kamışlı kenti ile Nusaybin arasına askerlerin güvenlik için iş makinaları ile hendekkazdıkları görüldü.

Askerlerin kepçe ile kazı yaptıkları yerin karşısında Kamışlı havaalanının bulunduğu görülürken, tankların da sınır hattında konuşlandığı gözlendi.

Kazı çalışması yapılırken, askerler zırhlı araçlarla önlem aldı.

Sur'da Ulu Cami'den PKK'lılara 'teslim olun' anonsu

Diyarbakır'ın Sur İlçesinde bulunan tarihi Ulu Camiden bir ilk gerçekleşti.

Bölgedeki operasyonlarda görevli bir komutan cami hoparlöründen PKK'lılara 'teslim olun' çağrısı yaptı. Vatandaşların da dikkatle dinlediği anonsta "Peygamberler ve nebiler şehri, size mübarek Ulu Cami'den sesleniyorum, Sur bölgesi içinde oluşturduğunuz bu terör olaylarına son verin, teslim olun. Burada yaşayan insanları daha fazla mağdur etmeyin, teslim olun. Daha fazla ölüme neden olmayın" denildi.

KOMUTAN BÖYLE SESLENDİ

İlçenin bir çok noktasından duyulan anonsu vatandaşlar da dikkatle dinlerken, PKK'lılara yapılan "teslim olun" anonsunda şöyle denildi:

"Peygamberler ve nebiler şehri, size mübarek Ulu Camiden sesleniyorum, Sur bölgesi içinde oluşturduğunuz bu terör olaylarına son verin, teslim olun. Burada yaşayan insanları daha fazla mağdur etmeyin, teslim olun. Daha fazla ölüme neden olmayın. Devletimizin mücadele ve kararlılığı ortadadır. Ölümü değil yaşamayı seçin, teslim olun. Sevdikleriniz sizi evlerinde bekler, teslim olun. Soğuk, açlık ve sefalet içinde toprak altında yaşamayı değil, devletin güvencesinde sevdiklerinizle yaşayın, teslim olun. Bu topraklarda barış ve kardeşlik içinde yaşamak beraber yaşamak için teslim olun. Hep beraber yaşamak için teslim. Güvenlik güçlerimize teslim olun."


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler