HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ÖSYM'den YGS için 15 dakika kuralı açıklaması

ÖSYM sosyal medya hesabında 2017 YGS'de uygulanan '15 dakika' kuralı ile ilgili açıklama yaptı

ÖSYM'den YGS için 15 dakika kuralı açıklaması

Gelen tepkiler üzerine açıklama yapan ÖSYM, 15 dakika kuralının daha önce adaylara anlatıldığını ifade etti.

YGS sınavını kaçıran öğrencilerle ilgili ÖSYM'nin Twitter hesabından bir açıklama geldi.

Açıklamada kural değişikliğinin adaylara daha önceden giriş belgeleri yoluyla bildirildiği vurgulandı.

ÖSYM tarafından bu sene ilk defa uygulanan sistemde YGS’ye 9:45’ten sonra öğrenci kabul edilmemişti. Alınan bu karar sonrası sınava yetişemeyen öğrenciler gözyaşlarına boğulmuştu.

ÖSYM ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamada 2017 yılından itibaren yapılacak sınavda bina girişlerinin 15 dakika önce sonlandırılacağı kararını daha önce açıkladıklarını yineleyerek bu kuralın adaylara aktarıldığını ifade etti.

Kuralı gerekçesiyle birlikte yayınlayan ÖSYM 15 dakika kuralının zorunlu kılındığını ve daha önceden adaylara duyurulduğunu ifade etti.

Ayrıca yapılan değişikliğin YGS öncesinde adaylara sürekli hatırlatıldığına dikkat çekti.

Kural değişikliğinin sınava giriş belgelerine de işlendiğini ifade eden ÖSYM konu ile ilgili gelen tepkilere karşı bu açıklamayı yaparak gelecek yıllarda kuralın uygulanacağına işaret etti.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ise YGS'de öğrencilerin yaşadığı '09.45' mağduriyeti ile ilgili olarak "Vatandaşımızın gördüklerini biz de görüyoruz. ÖSYM Başkanı'mızı da aradım. Ne yapmak lazım, bir daha ki yıllarda mutlaka 15 dakika önce değil, yarım saat önce orada olmak lazım. Rahatsız edici bir görüntü var. Ancak bu görüntü gelecek yıllar için bu süreye çok daha uymayı zorunlu hale getirecektir." dedi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler