HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Peruk düştü sanık görüldü!

Ankara’daki Gezi Parkı protestoları sırasında Ethem Sarısülük’ü başından vurarak öldüren polis Ahmet Ş.’nin yargılandığı davanın ilk duruşması olaylara sahne oldu.

Peruk düştü sanık görüldü!

Arbede sırasında sanık polisin kafasındaki peruk, Sarısülük’ün kardeşi İkrar Sarısülük’ün elinde kaldı

Ankara’daki Gezi Parkı protestoları sırasında Ethem Sarısülük’ü başından vurarak öldüren polis Ahmet Ş.’nin yargılandığı davanın ilk duruşması dün görüldü. Ankara 6. Ağır CezaMahkemesi’ndeki davanın ilk duruşmasına, sanık polis Ahmet Ş. ve avukatları ile Sarısülük’ün annesi Sayfı Sarısülük, oğulları Mustafa ve İkrar Sarısülük’ün de aralarında bulunduğu ailefertleri ile çok sayıda müşteki avukatı katıldı. Duruşmayı, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ile Ankara Barosu adına gözlemciler de izledi.

Duruşma başlamadan müşteki avukatları, salonda hâkim, savcı ve avukat stajyerleri ile gazetecilerin bulunduğu sıraların arkasına sivil çevik kuvvet polisleri oturtulduğunu söyleyerek, polislerin salon dışına çıkarılmasını istedi. Bu sırada adliye polisleri ile avukatlar arasında tartışma yaşandı. Tartışmalar sürerken sanık polis Ahmet Ş. salona sokuldu. Tutukluolmamasına karşın güvenlik gerekçesiyle tutuklu kapısından salona giren Ahmet Ş.’nin yanına iki adliye polisi oturtulurken, arkasındaki sıraya da sivil polislerin oturduğu görüldü. Salona giren Ahmet Ş.’nin, peruk ve kalın siyah çerçeveli bir gözlük takması ve bıyıklı olması dikkati çekti.

Avukatların kavgası

Adliye polisleri ile avukatlar arasındaki tartışmanın büyümesi üzerine Mahkeme Başkanı Afak İllez, avukatlar, stajyerler ve gazeteciler dışındaki herkesin salonu boşaltmasını, ardından izleyicilerin alınmasını istedi. Ancak gerginlik yatışmadı. Bazı izleyiciler duruşma salonuna girerken, polis aleyhinde sloganlar attı. Sarısülük ailesinin avukatları da duruşma salonunapolisin alınmasının sürdüğünü söyledi. Sarısülük ailesinin avukatlarından Bülent Teoman Özkanile sanık avukatları birbirinin üzerine yürürken, araya diğer avukatlar ve polis girdi. Bu sırada sanık Ahmet Ş. duruşma salonundan çıkarıldı.

Dava kapatıldı

Tartışmalar nedeniyle duruşma uzun süre başlayamadı. Ahmet Ş.’nin salona alınmasından hemen sonra Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Afak İlleez, duruşmaya başlanamadığını tutanaklara geçirerek, tarafların ve avukatların görüşünü almadan kamugüvenliğini gerekçe gösterdi ve davanın kapalı yapılmasına karar verildiğini açıkladı. Sarısülük ailesinin avukatı Murat Yılmaz, duruşma başlamadan salondaki dört sıranın sivil çevik kuvvet polislerince doldurulduğunu, sanığın arkasındaki bölümde yer alan sivil 5 kişinin polis olduğunu öğrendiklerini söyledi.

Yılmaz, duruşmayı izlemeye gelen Sarısülük’ün akrabaları ve yakınlarına polis tarafından zorluk çıkarıldığını, adliyeye girenlerin de mahkemeye ulaşmasının engellendiğini söyledi. Polisin, salon dışındaki arbedede müşteki avukatlarına saldırısının olduğunu söyleyen Yılmaz, “Mahkemenin gözü önünde olmasına rağmen siz bunu tutanağa geçirmediniz, sadece arbede olduğunu yazdınız” dedi.

Yılmaz, polisi, “Duruşmanın kapalı yapılması için gerekli şartları oluşturmakla” suçlayarak, “Burada güvenlik sorunu varsa, o da bizim güvenliğimizdir. Biz de burada polislerden korkmayız, dayak da yesek bu duruşmayı yürütürüz. Mahkemeniz, ‘Ben böyle karar aldım, yargılamayı bundan sonra böyle sürdürüyorum’ diyemez. Ara kararınızdan dönmenizi istiyoruz” dedi.

Karardan dönüş yok

Heyet bu talebi değerlendirdikten sonra tekrar salona döndü. Başkan İlk kez, duruşma saatinin geçmesine rağmen duruşmanın başlamamış olmasını dikkate alarak, karar aldıktan sonra duruşma salonunda sükunet sağlansa da ara kararın kaldırılması talebinin reddine karar verildiğini bildirdi.

Elinde kaldı

Kapalı duruşmaya devam kararına önce izleyiciler tepki gösterdi. İzleyiciler duruşma salonunu terk etmeye başladığı sırada salon dışında polisin izleyicilere yönelik sert tavrı salon içinde gerginliği daha da artırdı. Sarısülük’ün annesi Sayfı Sarısülük’ün de aralarında bulunduğu aile fertleri bu sırada sanık Ahmet Ş.’ye tepki gösterdi. Adliye polisi de sanık Ahmet Ş.’yi çembere aldı. Arbede sırasında Sarısülük’ün kardeşi İkrar Sarısülük, sanık polis Ahmet Ş.’nin kafasına doğru hamle yaparak, peruğunu çıkardı.

Sanık Ahmet Ş.’nin peruğu, taktığı kalın çerçeveli gözlükle sabitlediği anlaşıldı. Müşteki avukatları yere düşen peruğu mahkeme heyetine gösterdi ve bu durumun tutanağa geçirilmesini istedi.

Mahkemenin zabıt katibi kürsüden aşağıya atlayarak, olaya müdahale etmeye çalıştı. Adliye polisinin sanığı yanlış yerden kaçırmaya çalışması olayların daha da büyümesine neden oldu. Müşteki avukatları ve polisin araya girmesinin ardından sanık Ahmet Ş. duruşma salonundan çıkarıldı. Sarısülük ailesinin fertleri de avukatlarının müdahalesiyle yerlerine döndü. SavcıŞahin, duruşmanın ertelenmesini istedi. Mahkeme Başkanı İlleez, duruşmanın 28 Ekim 2013 günü saat 10.00’a bırakılmasına karar verildiğini açıkladı.

Tüm haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler