HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sarraf ve Çağlayan hakkında suç duyurusu

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Rıza Sarraf ve eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan hakkında "kaçakçılık, sahte fatura düzenleme suçu" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

ANKARA (ANKA)- Tanal, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suçu duyurusunda Rıza Sarraf ve eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın "kaçakçılık, sahte fatura düzenleme suçunu" işlediğini iddia etti.

Tanal'ın suç duyurusunda şu ifadeler yer aldı:

"30 Ekim 2013 tarihinde Mehmet Zafer Çağlayan ile Rıza Sarraf arasında usulsüzce, kanuna aykırı biçimde düzenlenen ödeme belgesine göre Mehmet Zafer Çağlayan Rıza Sarraf'a saat bedeli karşılığında elden 240 bin Euro verdiğini iddia etmektedir. Zafer Çağlayan'ın ve Rıza Sarraf'ın o tarihlere nerede bulunduğu, Zafer Çağlayan'ın söz konusu parayı hangi bankadan hangi tarihte çektiği, Rıza Sarraf'ın söz konusu saati nereden ve ne kadar ücretle satın aldığı gibi hususlara açıklık getirilememiştir. İşbu nedenle şüpheliler tarafından düzenlenen sahte faturanın içeriğinin doğru olup olmadığı dahi anlaşılmaktan uzaktır. Sahte faturanın içeriğinin doğruluğuna ilişkin gerekli soruşturma sayın savcılığınızca re'sen yapılmalıdır.

Şüphelilerin söz konusu iş ve eylemleri 213 sayılı Vergi Usul Kanunu Madde 359 gereğince kaçakçılık, sahte fatura düzenleme suçunu teşkil etmektedir."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler