HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şehit uzman çavuş Ali Sezai Yalçın'ı, Erbaa'da 10 bin kişi uğurladı

El Bab'da teröristlerce şehit edilen 24 yaşındaki piyade uzman çavuş Ali Sezai Yalçın'ın cenazesi, memleketi Tokat'ın Erbaa İlçesi'nde 10 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı harekatında, El Bab'da DEAŞ’lı teröristlerce şehit edilen 16 askerden 24 yaşındaki piyade uzman çavuş Ali Sezai Yalçın'ın cenazesi, memleketi Tokat'ın Erbaa İlçesi'nde 10 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

25 gün önce nişanlanan şehit Yalçın'ın Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerine bir yakını tarafından nişanda giydiği takım elbisesi konulması yürekleri dağladı.

Fırat Kalkanı harekatında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Ali Sezai Yalçın'ın cenazesi dün gece havayolu ile önce Samsun'a, ardından ise karayolu ile Erbaa'ya getirilerek Devlet Hastanesi morguna konuldu. Türk Bayrağına sarılı cenaze Erbaa Belediyesi'nin cenaze aracı ile son kez helallik alınması için önce babası Mustafa Yalçın'ın Gündoğdu Mahallesi'nde bulunan evinin önüne getirildi. Burada şehit Yalçın'ın yakınları gözyaşı döktü, dua edildi. Cenaze daha sonra yaklaşık 200 metre ileride bulunan annesi Asuman Şerbetçi'nin yaşadığı evinin önüne getirildi. Burada cenazeyi yaklaşık bin kişi karşıladı.

"NASIL GÜZEL BAKIYORSUN"

Cenazenin getirilişi sırasında anne Asuman Şerbetçi, şehidin nişanlısı Özge İslam ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Ambulansın önünde bulunan oğlunun fotoğrafına bakarak gözyaşı döken anne Asuman Şerbetçi'nin, "O her zaman benim yanımdaydı. Beni nasıl bıraktın yavrum? Güle güle git. Nasıl güzel bakıyorsun" sözleri yürekleri dağladı. Burada alınan helalliğin ardından cenaze Büyük Camiye götürüldü.

ERBAALILAR CENAZEYE AKIN ETTİ

Cenazenin getirildiğini gören Erbaalılar ise camiye akın etti. Yaşlısı gencisi yaklaşık 10 bin kişi, cuma namazı öncesi cami çevresinde toplandı. ŞehitAli Sezai Yalçın'ın fotoğrafını taşıyan kalabalık, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Her Türk asker doğar', 'Ne mutlu Türküm diyene', 'Kahrolsun PKK', 'Vatan sana canım feda' diye sık sık slogan attı.

TABUTUNUN ÜZERİNE TAKIM ELBİSESİ KONULDU

Şehit uzman çavuş Ali Sezai Yalçın'ın cenazesi silah arkadaşları tarafından alınarak cami avlusunda bulunan musalla taşına götürüldü. Bu sırada, 25 gün önce İstanbul'da Özge İslam ile nişanlanan şehit Yalçın'ın Türk Bayrağına sarılı tabutunun üzerine bir yakını tarafından nişanda giydiği takım elbise konuldu.

Daha sonra baba Mustafa Yalçın, anne Asuman Şerbetçi, kardeşi Mert Yalçın, nişanlısı Özge İslam taziyeleri kabul etti. Anne Asuman Şerbetçi, oğlunun nişanlısı Özge İslam ile yan yana oturarak oğlunun fotoğrafını öptü. Cenazeye katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, acılı aileye başsağlığı diledi.

10 BİN KİŞİ KATILDI

Cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazına Bakan Veysel Eroğlu'nun yanı sıra, Tokat Valisi Cevdet Can, Ak Parti Tokat Milletvekilleri Zeyid Aslan, Coşkun Çakır, Yusuf Beyazıt, Celil Göçer, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Kara Kuvvetleri Eğitim Doktrin Komutanlıgı (EDOK) Okullar Komutanı Tuğgeneral Erdem Murat Tatlı, Tokat İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, siyasi parti il temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile şehidin yakınları ile birlikte yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Tokat Müftü Yardımcısı Ünal Tan tarafından kılınan cenaze namazı sonrası, yakınları son kez tabuta sarıldı. Şehidin nişanlısı Özge İslam, tabutu son kez öptü. Cenaze daha sonra silah arkadaşları tarafından cenaze aracına taşınarak, ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Şehidin sözlüsü: Ona gelinliğimle gelecektim, o tabutuyla geldi

Fırat Kalkanı Harekatı’nda şehit düşen 29 yaşındaki Uzman Çavuş Oktay Durak’ın cenazesi, memleketi Yozgat’ın Çayıralan İlçesi'ne bağlı Çukurören Köyü'nde toprağa verildi. Şehidin sözlüsü Pervin Durak, şehidin kız kardeşine sarılarak, "Ben ona gelinliğimle gelecektim, o tabutuyla geldi" diyerek göz yaşı döktü. Şehidin babası Kemal Durak da oğlunun tabutuna sarılıp, "gülümü soldurdular" diye ağıt yaktı.

Şehit Durak’ın naaşı, Çayıralan Devlet Hastanesi morgundan alınarak konvoy eşliğinde köye getirildi. Köy meydanında Cuma namazı sonrası şehit için tören düzenlendi. Tören öncesi şehidin babası Kemal Durak, şehidin kız kardeşi Mercan Kaplan ve şehidin sözlüsü Emine İpek tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin sözlüsü Pervin Durak, şehidin kız kardeşine sarılarak, "Abla gitti, yemin etti söz verdi bana 'gitmeyeceğim' dedi gitti. Ben ona gelinliğimle gelecektim o tabutuyla geldi. 'Sen gelmedin ben geldim' dedi " diyerek ağladı.

'ALLAH RIZASI İÇİN BİTİRİN'

Şehidin babası Kemal Durak da, oğlunun tabutuna sarılarak, "Ben sana kara gülüm derdim, gülümü soldurdular" diye gözyaşı döktü. Şehidin kız kardeşi Mercan Kaplan ise kendisine taziyede bulunan Tuğgeneral Mehmet Özaydın’a, "Allah rızası için bitirin bunları. Kimse artık böyle şey yaşamasın. Yok edin hepsini" diye seslendi.

Şehidin özgeçmişinin okunmasından sonra İl Müftü Vekili İsmail Karadavut tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Şehit Oktay durak tekbirlerle köy mezarlığına götürüldü ve burada gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin silah arkadaşları da tabutun başında dua okudu.

Törene şehidin ailesi, yakınları, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Adalet Bakanı Yardımcısı Bilal Uçar, AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Tuğgeneral Mehmet Özaydın, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Hasan Başkök, şehidin silah arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

El Bab şehidi Astsubay Pınar'ı, Elazığ'da 5 bin kişi uğurladı

Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı sırasında terör örgütü DEAŞ ile El-Bab'ta Türk askerlerine yönelik bombalı araç ile gerçekleştirdiği saldırıda şehit olan bordo bereli 24 yaşındak Astsubay Kıdemli Çavuş Önder Pınar, memleketi Elazığ'da yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Suriye’de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı sırasında El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ militanlarının saldırısında şehit olan Topçu Astsubay Kıdemli Çavuş Önder Pınar için Elazığ merkez İzzetpaşa Camisi’nde tören düzenlendi. Vali Murat Zorluoğlu, Tunceli Valisi Osman Kaymak, AK Partili Milletvekili Ejder Açıkkapı, 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, mülki ve askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Müftüsü Peyami Güngör tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Cenaze namazından sonra tabutun üzerinde bulunan şehidin bordo beresini alan baba Zülfikar Pınar, bunu şehidin ağabeyi Ömer Pınar'a verdi. Ağabey Ömer Pınar da aldığı bereyi katlayarak cebine koydu. Şehit Astsubay Pınar'ın cenazesinin bir süre top arabasında taşındığı törene katılan binlerce vatandaş, tekbir getirerek terör olaylarına tepki gösterdi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler