HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ tutuklandı

Dün gece yapılan operasyonla gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ tutuklandı. Abdullah Zeydan'ın da tutuklanmasıyla tutuklanan HDP'li vekil sayısı 9'e yükseldi.

HDP'ye yönelik terör operasyonunda HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ tutuklandı.

HDP'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda aralarında eş genel başkanlar Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın da olduğu 12 milletvekili dün gece saatlerinde gözaltına alınmıştı. HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, İdris Baluken, Nursel Aydoğan, Leyla Birlik, Selma Irmak ve Gülser Yıldırım hakkında tutuklama kararı verildi. Son olarak işlemleri süren HDP milletvekilleri Ferhat Encü için de tutuklama kararı çıktı.

Ziya Pir, İmam Taşçıer savcılıktan, Sırrı Sürreya Önder ise mahkemeden serbest bırakıldı. HDP milletvekili Abdullah Zeydan hakkında karar bekleniyor.

DEMİRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ, KOCAELİ F TİPİ CEZAEVİNE GÖTÜRÜLDÜ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında tutuklanan HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, uçakla Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'nde bulunan Cengiz Topel Havaalanı'na getirildi.

Polis ve jandarma ekipleri Demirtaş ve Yüsekdağ'ı sivil araçlarla Kandıra İlçesi'nde bulunan Kocaeli F Tipi Cezaevi'ne götürdü. Eş başkanlar, yaklaşık 15 araçlık konvoyla cezaevine götürülürken, yollarda da geniş güvenlik önlemi alındı.

Demirtaş Edirne F Tipi Cezaevi'ne konuldu

Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Edirne'ye getirilerek F Tipi Cezaevi'ne konulduğu ortaya çıktı.

Diyarbakır'dan uçakla Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'nde bulunan Cengiz Topel Havaalanı'na getirilen eş başkanlardan Yüsekdağ, buradan sivil araçlarla alınarak Kandıra İlçesi'nde bulunan Kocaeli F Tipi Cezaevi'ne götürdü.

Selahattin Demirtaş ise bir süre burada bekletildikten sonra, polis helikopterine alınarak Edirne'ye götürülmek üzere yola çıkarıldı. Helikopter, saat 22.45 sıralarında İl Spor Müdürlüğü'nün arkasında bulunan spor kompleksi alanına iniş yaptı. Demirtaş, burada bekleyen Edirne İl Jandarma Komutanlığı'na ait ekipler tarafından sıkı güvenlik önlemleri arasında F Tipi Cezaevi'ne götürüldü.

Demirtaş'ın burada ilk gece tek kişilik bölüme alındığı öğrenildi.

Günün ilk saatlerinde, dün gece gözaltına alınan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken Bingöl'de tutuklanmış, daha sonraki süreçte 6 HDP'li isim daha tutuklular kervanına katılmıştı. Sırrı Süreyya Önder ise adli kontrol şartıyla serbest kalırken, Gülser Yıldırım ve Selma Irmak için de tutuklama istenmişti.

İDRİS BALUKEN TUTUKLANDI

HDP milletvekillerine yönelik terör soruşturmaları çerçevesinde Ankara’da gözaltına alınan Grup Başkanvekili İdris Baluken Bingöl'e getirildi. Adliyeye sevk edilen Baluken hakkında tutuklama kararı verildi. Baluken’in getirilmesi nedeniyle adliye binası çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

BİRLİK VE AYDOĞAN DA TUTUKLANDI

Operasyonun ardından gözaltına alınan ve savcılığa sevkedilen Şırnak milletvekili Leyla Birlik ve Diyarbakır milletvekili Nursel Aydoğan hakkında da ifadelerinin ardından tutuklama kararı verildi.

Leyla Birlik Mardin’in Midyat İlçesi’nde, Nursel Aydoğan ise Diyarbakır’da gözaltına alınıp Şırnak’a getirilmişlerdi.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Sulh Ceza Hakimliği ifadesinin ardından, Sırrı Süreyya Önder'i adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Önder’e ayrıca yurtdışı yasağı konuldu.

Serbest kaldıktan sonra açıklama yapan Önder, ''Bu sivil, siyasi iradeye vurulmuş çok önemli bir darbe'' yorumunda bulundu.

ZİYA PİR SERBEST BIRAKILDI

Gözaltına alınan isimlerden HDP milletvekili Ziya Pir, savcılıktaki ifade işleminin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

DEMİRTAŞ İFADE VERDİ, SAVCI TUTUKLAMA İSTEDİ

Diyarbakır’da evinde gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bu sabah avukatı ile birlikte adliyeye çıkarıldı. Avukatı Demirtaş'ın adliyede isnat edilen suçlara dair savcının sorularına yanıt vermek istemediğini, sadece kısa bir beyanatta bulunacağını söylediğini sosyal medyadan bildirdi. Savcının Demirtaş için tutuklama talebinde bulunduğu öğrenildi. Demirtaş, tutuklanması istemiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Demirtaş ifadesinin ardından tutuklandı.

YÜKSEKDAĞ, IRMAK VE GÜLSER YILDIRIM İÇİN TUTUKLAMA TALEP EDİLDİ

Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan partinin diğer Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın da Ankara’dan Diyarbakır’a getirildiği öğrenildi. Yüksekdağ, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Diyarbakır Adliyesi’nde savcıya ifade verdi.

Figen Yüksekdağ, Gülser Yıldırım, Selma Irmak tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Figen Yüksekdağ hakkında ifadesinin ardından tutuklama kararı verildi.

Terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, tutuklama istemiyle sevk edildiği Diyarbakır 2. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

ZEYDAN DA TUTUKLANDI

Gözaltına alınan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan da Hakkari’ye getirilerek Savcılığa çıkarıldı. HDP Hakkari Milletvekilleri Abdullah Zeydan da çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın bulunduğu 8 HDP milletvekili tutuklandı. 3 HDP'li milletvekili adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 1 HDP'li milletvekilinin ifade işlemleri devam ederken 3 HDP'li milletvekili hakkında gözaltı kararı bulunuyor.

İŞTE TUTUKLANAN VE SERBEST KALAN HDP'Lİ VEKİLLERİN LİSTESİ

TUTUKLANANLAR

HDP Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da tutuklandı.

HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Figen Yüksekdağ, Diyarbakır'da tutuklandı.

HDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken Bingöl'de tutuklandı.

HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım Diyarbakır'da tutuklandı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan Şırnak'ta tutuklandı.

HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik Şırnak'ta tutuklandı.

HDP Hakkari Milletvekilleri Selma Irmak Hakkari'de tutuklandı.

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu Şırnak'ta tutuklandı

HDP Hakkari Milletvekilleri Abdullah Zeydan da çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST KALANLAR

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Diyarbakır'da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, Diyarbakır'da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

HDP Diyarbakır Milletvekiliİmam Taşçıer,Diyarbakır'da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İFADE İŞLEMİ SÜREN

HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Hakkari'de ifade işlemi sürüyor.

GÖZALTI KARARI OLANLAR

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız

HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk

HDPHakkari Milletvekili Nihat Akdoğan

AJANSLAR

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler