HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika! İstanbul'da IŞİD operasyonu: 29 kişi yakalandı

İstanbul'da IŞİD operasyonunda 27'si yabancı 29 kişi yakalandı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından IŞİD terör örgütüne yönelik 8 ilçede operasyon düzenlenirken, sansasyonel eylem hazırlığında olduğu ve çatışma bölgelerine gitme arayışında bulunduğu iddia edilen şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. 20 adrese yönelik baskınlarda, 22'si yabancı uyruklu toplam 29 kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da 8 ilçede 20 ayrı adrese yönelik düzenlenen eşzamanlı operasyonda 7'si Türk, 29 IŞİD militanı gözaltına alındı. Zanlıların adreslerinde çok sayıda dijital malzeme, örgütsel doküman ve 1 adet tabanca ele geçirildi. Zanlıların eylem için hazırlık yaptığı, bu konuda talimat bekledikleri öne sürüldü.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Suriye ve Irak'ta IŞİD adına silahlı çatışmalara katılan kişilere yönelik teknik takip çalışması yürüttü. IŞİD militanlarının adreslerinin belirlenmesinin ardından, Ataşehir, Bağcılar, Başakşehir, Çekmeköy, Esenyurt, Pendik, Sultanbeyli ve Ümraniye'de 20 ayrı adrese gece 03.00 sıralarında eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 7'si Türk vatandaşı 29 IŞİD militanı gözaltına alındı. IŞİD militanlarının adreslerinde yapılan aramalarda, 1 adet ruhsatsız tabanca, dijital materyaller ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

IŞİD militanlarının eylem için hazırlık yaptığı, bu konuda örgütten örgütten talimat bekledikleri öne sürüldü. (Habertürk)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler