HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TEOG Din Kültürü sınav soruları açıklandı

TEOG ilk oturumunda yapılan din kültürü sınavı öğrencileri zorladı. Kaza ve kader, zekat, hac ve kurban, Hz. Muhammed’in hayatından örnek davranışlar, Kur’an’da akıl ve bilgi davranışlar, İslam dinine göre kötü davranışlar ünitelerinden sınava giren öğrenciler Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularının yanıtlarını yayınlanan TEOG soru kitapçığı ile öğrenecek.

TEOG Din Kültürü sınav soruları açıklandı

Öğrencilerin ve velilerin sonuçlarını merakla beklediği TEOG sınavında tüm oturumlar geride bırakıldı. TEOG ilk oturumunda yapılan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları öğrencileri zorladı. TEOG Din Kültürü soruları ise MEB'in yayımladığı TEOG kitapçığı ile açıklandı.

2017 TEOG sınavında Türkçenin aksine öğrencilere zor gelen Din Kültürü sorularının yanıtları belli oldu. Daha önce yapılan liselere geçiş sınavları ve üniversite sınavları başta olmak üzere 4 yanlış cevap 1 doğru soruyu götürürken bu uygulama TEOG sınavları için geçerli olmadı. Böylelikle TEOG Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularında yanlış verilen cevaplar doğru cevapları etkilemedi. 20 Soruluk 2.Dönem TEOG Dİn Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları, pek çok öğrencinin başarısı için ayırıcı ve belirleyici bir sınav oldu. TEOG birinci oturumunda 11.20'da başlayan ve 12.00'ta sona eren Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soru kitapçığı ise bugün yayımlandı.

TEOG 2017 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ SORU KİTAPÇIĞI İÇİN TIKLAYINIZ

2016 TEOG DİN KÜLTÜRÜ SORULARI NASILDI?

Geçtiğimiz yıl yapılan TEOG sınavında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularının daha kolay olduğunu belirten öğrenciler, 2017 TEOG sınavında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisini zor, Türkçeyi ise kolay buldular. Öğrencilerin sınav çıkışı ilk iş olarak soruları yanıtladıkları ve doğru cevap sayıları ile puanlarını tahmin etmeye çalıştıkları görüldü.

TEOG DİN KÜLTÜRÜ SINAV SONUCU

2017 TEOG sınavında yapmış oldukları Din Kültürü Ahlak Bilgisi sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen veliler ve öğrenciler TEOG sonuçlarını ve soru çözümlerini EBA’dan öğrenebilir. Ayrıca e-okul.meb.gov.tr sayfasına girerek ''Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş'' yaparak da TEOG sonuçlarına ulaşılabilecek. Öğrenci T.C. Kimlik No ve Öğrenci Okul No kutucuklarına doğru bilgileri girdikten sonra e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapan veliler, e-Okul VBS üzerinden sadece Din Kültürü Ahlak Bilgisi TEOG sınav sonuçları değil aynı zamanda öğrencinin en son notları ve en son devamsızlık bilgisine de ulaşılabiliyor.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler