HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TEOG İnkılap Tarihi soru cevapları açıklandı!

8. Sınıf öğrencilerinin 2. TEOG oturumları başladı. Bugün tamamlananTEOG sürecinde İnkılap Tarihi dahil, soru cevapları nihayet açıklandı. Eğitimciler, İnkılap Tarihi'nin diğer sınavlara oranla biraz daha zor geçebileceğini belirtiyor. TEOG İnkılap tarihi cevapları EBA'nın sisteminde sergileniyor.

TEOG İnkılap Tarihi soru cevapları açıklandı!

TEOG sınavlarının 2. Aşaması 27 Nisan 2017 saat 09:00'da başladı. Bu oturumlarda Fen Bilgisi, Yabancı Dİl ve İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersleri üzerinden sınavlarını verecekler. Dünkü oturumlara 1 milyonun üzerinde öğrenci katıldı. TEOG 2017 maratonunun tamamlanmasından yaklaşık 2 saat sonrasında EBA sisteminden öğrenci ve öğretmenler giriş sağlayarak cevap anahtarlarını ve soru-cevap kitapçıklarına erişebilirler. İkinci oturum sınavları değerlendirildiğinde; öğretmenler ve diğer eğitimciler TEOG sınavlarının 2. aşamasının öncekine nazaran daha kolay ve rahat geçebileceğini söylüyorlar.

TEOG sınavı puan hesaplama nasıl yapılıyor?

Sınavdan alınan punanlar ilgili dersin, birinci ya da ikinci yazılı puanı olarak e-okul sistemine girilerek ve yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dahil edecek. Bugün yapılacak olan İnkılap Tarihi ve Yabancı Dil sınavlarının puan oranları dünki derslerin katsayısı ile çarpılarak hesaplanacak. Puanlamalar ise 700 tam puan üzerinden yapılacak.

TEOG sınavı puan hesaplamada öğrencilerin geçmiş sınıflarda yıl sonu başarı puanları ile 8. sınıf AOSP'leri toplanıyor, böylece elde edilen toplam puan ikiye bölünüp ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan olarak hesaplanıp, puanlama kendisini gösterecek.

TEOG 2. Oturumu İnkılap sonuçları ne zaman açıklanıyor?

TEOG sınav sonuçları, yine MEB'e bağlı olan EBA sistemi üzerinden incelemeler sonrasında öğrencilere ve velilere duyurulacak. TEOG 2017'nin en kesin sınav sonuçları ise bu yıl haziran ayı içerisinde velilere ve öğrencilere açıklanması bekleniyor.

Bugün hangi derslerin oturumları gerçekleşiyor?

Öğrenciler, saat 09:00 itibariyle Fen Bilimleri sınavı ile sürecin 2. aşamasına başlayacaklar. Eğitimciler, ilk sınavın Fen Bilimleri olmasına dikkat edildiğinin altını çizerek, bu durumun sınavın sabah saatlerinde olması nedeniyle öğrencilerin sınava daha fazla verebildiklerini belirtiyorlar. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersleriyle saat 10:10'da Yabancı Dil sınavı ise 11: 20'de başlıyor.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler