HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Türk ordusu İdlib'e girecek' iddiasına açıklama geldi

Bazı askeri kaynaklar ve Suriye'deki yerel güçler, TSK'nın bu gece İdlib'e gireceğini iddia etti, Türkiye'den yalanlama geldi. Hatay Valiliği, Arapça yayın yapan bazı internet siteleri ve sosyal medya hesaplarında yer alan Suriye'nin İdlib bölgesine gireceği iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Suriye için "çatışmasızlık" ve "uçuşa yasak bölge" ilan edilmesi kararı verilmişti.

'Türk ordusu İdlib'e girecek' iddiasına açıklama geldi

Valilikten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Arapça yayın yapan bazı siteler ve sosyal medya hesaplarında iddia edildiği gibi Türk ordusunun İdlibbölgesine gireceği şeklindeki açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Böyle bir açıklamanın Valiliğimiz tarafından yapılması da söz konusu değildir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Soçi ziyaretinde Rusya Devlet Başkanı Putin'le yaptığı görüşmeden, Suriye'de başta İdlib olmak üzere bazı yerlerde "çatışmasızlık" ve "uçuşa yasak bölge" ilan edilmesi karar çıkmıştı.

Astana'da Türkiye, Rusya ve İran arasında imzalanan anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle, Suriye'de muhalifler ve rejim güçleri arasında çatışmaların en yoğun olduğu alanlarda 4 "çatışmasızlık bölgesi" ve bu bölgelerin sınırları boyunca "güvenlikli bölgeler" kurulmuştu.

ÇATIŞMASIZLIK BÖLGELERİ

İdlib ili ve komşu illerin (Lazkiye, Hama ve Halep vilayetleri) bazı bölgeleri, Humus ilinin kuzeyindeki belli bölgeler, başkent Şam'daki Doğu Guta, Suriye'nin güneyinin belli bölgeleri (Deraa ve Kuneytra vilayetleri).

İngiliz The Times gazetesi, Orta Doğu muhabiri Richard Spencer da imzasını taşıyan haberde Türk askerinin İdlib'de devriye gezeceğini yazdı. Gazeteye konuşan iki kaynak, varılan anlaşmayla Türk ordusunun muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde güvenliği sağlamak için İdlib'de devriye gezeceğini söylemişti,

İDLİB KENTİNİN KONUMU

Türk askerlerinin gireceği iddia edilen İdlib'in kuzeyinde terör örgütü YPG'nin elinde tutuğu Afrin bulunuyor. Kentin güneybatısında ise Esed rejiminin denetiminde olan Lazkiye kenti yer alıyor. İdlib Mayıs ayından önce yoğun şekilde Rus ve Esad rejiminin hava harekatlarına maruz kaldı.

AA


En Çok Aranan Haberler