HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkan Saylan 17 yıl önce Fethullah Gülen cemaatini Siyaset Meydanı’nda anlatmıştı

Türkan Saylan, Gülen Cemaati'nin nasıl devlete sızdığını 17 yıl önce böyle anlatmıştı.

19 Haziran 1999 tarihli ATV'de yayınlanan Ali Kırca'nın sunduğu Siyaset Meydanı programında, dönemin 'hocaefendi'si, bugünün 'terörist başı' Fethullah Gülen ve cemaatinin devlette nasıl yapılandığı ve sızdığı konuşulmuştu. 2009'da Ergenekon soruşturmasından gözaltına alınan ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan, Gülen Cemaati'nin yapılanmasının nasıl çocukluktan bu yana

devlet kadrolarına, eğitime, askeri kadrolara sızdığını ve kimliklerini nasıl gizlediklerini anlatmıştı.

Türkan Hoca da komplo kurbanı

Türkiye'de "

Ne şeriat, ne darbe" sloganıyla siyasi bir hareketlenmenin de yolunu açan Saylan, bugün devletin en üst kademeleri tarafından "Kandırmaca" olarak görülen ve sahte delillerle oluşturulduğu ifade edilen; Ergenekon soruşturmasının son dalgasında zan altında da bırakıldı. Evi arandı, gözaltına alınmadı ancak kendisine yöneltilen pek çok suçlama ile bir karalama kampanyasıyla mücadele etmek zorunda kaldı. Bu olaylar yaşanırken Türkan Saylan 17 yıl önce yakalanmış olduğu kanser hastalığı ile mücadele ediyordu ve 73 yaşındaydı. Toplumun bazı kesimleri ve bir kısım medyanın karalama ve linç kampanyalarının gölgesinde Türkan Saylan 18 Mayıs 2009'da hayata gözlerini yumdu. Ölümünden sonra Ergenekon davasında kendisine ait olduğu söylenen suç unsuru teşkil eden dosyaların, ÇYDD bilgisayarında yaratılmadığı tamamının sonradan diske kopyalandığı belirtildi.

Şimdilerin "

Paralel Devlet Mağduru" aralarında gösterilen Saylan, pek çok düşünüre göre Türkiye'nin yetiştirdiği en değerli kadınlardan biriydi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler