HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ülkücüler, Habertürk'ü protesto etti

Ülkücüler, Hüseyin Çelik’in Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli’ye yönelik önceki gün sarf ettiği sözlerini manşetine taşıyan Habertürk gazetesini protesto etti.

Ülkücüler, Habertürk'ü protesto etti

Gece saat 23.30 sıralarında gazetenin Taksim’deki merkez binası önünde toplanan MHP İstanbul İl Başkanlığı üyeleri, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in, MHP ve Genel Başkan Devlet Bahçeli ile ilgili kullandığı ifadelerine tepki gösterdi. Çevik kuvvet polisinin barikat kurarak geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde, gazetenin manşetten verdiği haberi protesto eden kalabalık, sık sık iktidar ve gazete yönetimi aleyhine sloganlar attı. Zaman zaman protestocu ülkücülerle emniyet güçleri arasında gergin anlar yaşanan eylemde, “Vur de vuralım, öl de ölelim”, “Durma ilerle ülkücüler seninle” ve “Alparslan Türkeş’in askerleriyiz” şeklinde sloganlar atıldı.

Ellerinde taşıdıkları pankart ve dövizlerle gazeteyi protesto eden grup adına, MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan bir basın açıklaması yaptı. Gazeteyi demokratik yollarla protest ettiklerini belirten Başkan, “AKP’nin basın sözcüsü Hüseyin Çelik’in Genel Başkanımız hakkındaki “’beş kuruşluk itibarın var” sözlerini manşetine tırnaksız olarak taşıyan, basın meslek ilkelerini ayaklar altına alan Habertürk gazetesini demokratik şekilde protesto etmek için buradayız. Hakareti tırnak işareti kullanmadan manşet yapmak bu hakarete ortak olmak demektir.

Yılan dilli, gayri milli, kem gözlü ve edep özrü Hüseyin Çelik, AKP’nin basın sözcüsü Habertürk Gazetesi de AKP’nin basın bürosu mudur? Bunu böyle mi anlamalıyız?” şeklinde konuştu. Konuşması sık sık atılan sloganlarla kesilen Abdurrahman Başkan, Türk siyasetine kalite getirmek ve nitelikli gençlerin siyasete ilgi duymasını teşvik etmek için siyaset kurumlarının hakaret mecrası olarak kullanılmaması gerektiğine dikkat çekti. Basının bu tür çirkinliklere çanak tutmaması gerektiğini vurgulayan Başkan, “44 yıllık şerefli bir mazisi olan Milliyetçi Hareket Partisi liderine hakaret etmek, ya da hakarete ortak olmak hangi gazetecilik etiğine uymaktadır. Sloganı ‘Gücü Özgürlüğünde’ olan bir gazetenin, gücünü nereden aldığını attığı manşet ile bugün sayenizde öğrendik” diyerek sözlerini noktaladı.

Yaklaşık 1 saat süren eylem, grup adına açıklama yapan MHP İstanbul İl Başkanı Başkan’ın yaptığı basın açıklamasının ardından olaysız şekilde sona erdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler