HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Van Gölü'nde dip temizliği yapılıyor

Van Gölü'nde dip temizliği yapılıyor

VAN,(DHA)- VAN Büyükşehir Belediyesi, Van Gölü'nde temizlik çalışması başlattı. İskele sahilinde başlatılan çalışmalarla gölün dibinde oluşan çamur ve çöpler temizlenerek, kokudan arındırılacağı ve göl kıyısının halkın dinlenebileceği alanlara dönüştürüleceği belirtildi.

Van Büyükşehir Belediyesi'nin bir süredir üzerinde çalıştığı projenin tüm yasal işlemleri tamamlanarak, projenin hayata geçmesi için çalışmalara başladı. 17 metre uzunluğunda paletli ekskavatörle dip temizliği ve çamuru çıkaran belediye, 10 bin metrekare alanda çalışma yaptığı belirtildi. Günlük 30 kamyon çamur çıkararak tahliye eden belediye ekiplerinin 3 metre derinliğe kadar temizlik çalışması yapıyor.

Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı tarafından başlatılan çalışmaların tamamlanmasından sonra, özellikle kötü koku oluşturan sorunun ortadan kalkacağı kaydedildi. Ayrıca çalışmaların tamamlanması ile birlikte iskele sahilinde peyzaj çalışmaları da yapılarak, halkın oturabileceği ve dinlenebileceği alanlar oluşturulacağı belirtildi.

FOTOĞRAFLI

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler