HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

YGS sınav soruları ÖSYM tarafından açıklandı

Öğrenciler tarafından merakla beklenen YGS sınav sorularını ÖSYM resmi internet sitesinden erişime açtı. İsteyen adaylar YGS sınav sorularını görüntüleyerek kendilerini değerlendirebilecekler.

YGS sınav soruları ÖSYM tarafından açıklandı

Öğrencilerin büyük bir stresle beklediği ve uzun süredir hazırlandığı 2016 YGS tamamlandı. Üniversiteye geçişin ilk adımı olan YGS 2016, 13 Mart Pazar günü gerçekleştirildi. Tek oturumda gerçekleştirilen sınav saat 10.00'da başladı ve adaylara 160 soru için 160 dakika süre verildi. 2 milyon 178 bin 563 adayın başvurduğu sınav, 173 il/ilçe sınav merkezinde, yaklaşık 7 bin 300 binada ve 117 bin salonda, 303 bin sınav görevlisi ile uygulandı. Öğrencilerin olduğu kadar velilerin de heyecanla beklediği YGS'nin tamamlanmasından sonra sınav sonuçlarının açıklanmasından önce YGS soru ve cevapları ve sonuçların açıklanacağı tarihi beklemeye koyuldu. Haberimizde yer alan bağlantı sayesinde YGS soru ve cevaplarını ve sonuçlarını bulabilirsiniz.

2016 ÖSYS KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM, geçtiğimiz günlerde YGS sınav soru ve cevaplarının tamamını adaylarla paylaşacağını duyurmuştu. Geçtiğimiz yıllarda soruların yüzde 20'si erişime açılırken öğrenciler artık tüm soruları ve cevapları istedikleri zaman görüntüleyebildiler. YGS'deki soruların tamamı, "Temel Soru Kitapçığı" adı altında, ÖSYM'nin internet sitesinden tüm kamuoyunun bilgisine sunuldu.

SONUÇLAR, 25 MART'TA AÇIKLANDI

YGS'de uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alındı. Adayların Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testlerinden her biri için birer standart puanı hesaplandı. ÖSYM, sınav sonuçlarını 25 Mart'ta açıkladı. Adaylar YGS sonuçlarını, T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden, SMS ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek.

YGS'de en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adayların, sınavsız geçiş hakkı olanlar hariç, YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme ve LYS'lere girme hakları bulunmayacak. YGS puanı 150'nin altında olan adaylar için ilgili yerleştirme puanı (Y-YGS) hesaplanmayacak. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girme hakkı elde edecek. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, isterlerse LYS'ye başvurabilecek. LYS'ye başvurular, 1-14 Nisan'da alınacak.

YGS SONUÇLARI NASIL KULLANILACAK?

YGS’de en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adayların, YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme ve LYS’lere girme hakları bulunmamaktadır (sınavsız geçiş hakkı olanlar hariç). YGS puanı 150’nin altında olan adaylar için ilgili yerleştirme puanı (Y-YGS) hesaplanmayacaktır.

YGS’de 150,00000-179,99999 arası puan alan adaylar, sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını tercih edebileceklerdir. Bu adayların LYS’lere girme hakları bulunmamaktadır. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, LYS’lere girme hakkı kazanacaktır. YGS’de 180 ve üzeri puan alanlar, hem meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını hem de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebileceklerdir. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de YGS puanlarından en az birinin 150 ve üzeri olması gerekir. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlarda engelli öğrenciler için (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, otizm spektrum bozukluğu), engelli olduklarını belgelemeleri kaydıyla, YGS puanlarından en az birinin 100 ve üzerinde olması gerekmektedir (Bkz. 9. Özel Yetenek Sınavı İle Seçme Yöntemi).

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler