Suudi Arabistan Disisleri Bakani Adil El Cubeyr Haberleri

Bakan Bolat'tan Suudi Arabistan temasları: İkili görüşmeler gerçekleştirecek

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ikili görüşmeler gerçekleştirmek üzere Suudi Arabistan'da olacak. İki gün sürecek ziyaretlerde Bakan Bolat Suudi Arabistan Ticaret Bakanı el-Kasabi, Yatırım Bakanı el-Falih ile Kırsal İşler ve Konut Bakanı el-Hukayl ile görüşecek.

Finans 2024-03-03 10:01:54

Ronaldo şimdi yandı! Messi tezahüratları sonrası cinsel organını tutarak el hareketi çekti, Suudileri çok kızdırdı... Mahkemeye çıkabilir!

Suudi Arabistan ekibi Al Nassr'da top koşturan Cristiano Ronaldo, geçtiğimiz günlerde Al Shabab'a karşı oynadığı mücadelede tribünlerin Messi tezahüratlarına sinirlenirken müstehcen bir harekette bulunmuştu. Yıldız futbolcunun başı yaptığı bu hareket nedeniyle dertte. İşte detaylar...

Spor 2024-02-28 19:09:29

Bakan Şimşek Körfez ziyareti sonrası duyurdu! Suudi Arabistan'la mutabakat imzalandı: Mali politikalar, iş birliği ve yatırım fırsatları...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Körfez bölgesine düzenlediği ziyaretlerinin son durağı Riyad'da Suudi Arabistan Maliye Bakanı Mohammed Al-Jadaan, Yatırım Bakanı Halid El-Falih ve yatırımcılarla bir araya geldi. Bakan Şimşek görüşme sonrasında Türkiye ile Suudi Arabistan arasında "Mali Alanda İş Birliği Mutabakat Zaptı"nın imzalandığını açıkladı.

Finans 2023-10-25 18:18:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ve Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tebbun ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail ile Filistin çatışması Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bin Abdülaziz El Suud ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Görüşmelerde, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalar çerçevesinde son gelişmeler ele alındı.

Haber 2023-10-11 21:25:04

Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerinde iş birliği çağrısı! Gayrimenkul, turizm, sanayi, tarım ve gıda...

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez turu kapsamında Suudi Arabistan'da temaslarda bulundu. Bakan Bolat, "Biz daha fazla Suudi yatırımcıların ve şirketlerin ülkemizin sunduğu fırsatlardan yararlanmalarını önemsiyoruz ve onları Türkiye'ye bekliyoruz." dedi. Suudi Arabistan Yatırım Bakanı Halid bin Abdulaziz el-Falih ise iki ülkede karşılıklı büyük fırsatlar olduğunu belirterek gayrimenkul, turizm, sanayi, tarım ve gıda gibi alanlarda iş birliği çağrısı yaptı.

Finans 17-07-23 22:45

Tam Talisca'nın yapacağı hamle! Yıldız oyuncunun yeni durağı herkesi hayrete düşürecek...

Suudi Arabistan Ligi ekiplerinden Al Nassr'da oynayan Beşiktaş'ın eski futbolcusu Anderson Talisca'nın Galatasaray ile el sıkıştığı iddia edilmişti. Sözleşmesi 2024 yılında sona erecek Brezilya oyuncunun Avrupa'da bir takımda oynama isteği nedeniyle Al Nassr'dan ayrılacağı konuşuluyordu. Talisca için yeni bir gelişme yaşandı...

Spor 28-03-23 11:58

Anderson Talisca bombası! Sezon sonunda imzayı atmak için ikna oldu...

Suudi Arabistan Ligi ekiplerinden Al Nassr'da oynayan Beşiktaş'ın eski futbolcusu Anderson Talisca'nın Galatasaray ile el sıkıştığı iddia edilmişti. Sözleşmesi 2024 yılında sona erecek Brezilya oyuncunun Avrupa'da bir takımda oynama isteği nedeniyle Al Nassr'dan ayrılacağı konuşuluyordu. Talisca için yeni bir gelişme yaşandı...

Spor 09-03-23 16:26

5 milyar dolarlık anlaşma! Merkez Bankası ve Suudi Arabistan el sıkıştı: 'Ekonomik büyümeye destek...'

Suudi Arabistan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile 5 milyar dolarlık mevduat anlaşması yaptı. Açıklamada anlaşmanın "Türkiye'nin ekonomik ve sosyal büyümesini ve sürdürülebilir kalkınmasını destekleme anlamı taşıdığına" dikkat çekildi.

Finans 06-03-23 13:42

Talisca, Galatasaray'a mı geliyor? Çıkan iddialar sonrası menajerinden açıklama geldi!

Suudi Arabistan Ligi ekiplerinden Al Nassr'da oynayan Beşiktaş'ın eski futbolcusu Anderson Talisca'nın Galatasaray ile el sıkıştığı iddia edilmişti. Sözleşmesi 2024 yılında sona erecek Brezilya oyuncunun Avrupa'da bir takımda oynama isteği nedeniyle Al Nassr'dan ayrılacağı konuşuluyordu. Talisca'nın menajerinden flaş bir cevap geldi.

Spor 01-03-23 14:10

Cristiano Ronaldo resmen imzaladı, sözleşmesi dudak uçuklattı! İşte Ronaldo'nun Al Nassr'dan 1 saatte kazanacağı ücret

Cristiano Ronaldo Suudi Arabistan ekibi Al Nassr ile resmen imzaladı. 37 yaşındaki yıldız futbolcu 2,5 yıllığına Al Nassr ile el sıkışırken, alacağı ücret dudak uçuklattı. Ronaldo'nun kazancının ticari anlaşmalarla 200 milyon Euro'yu bulması beklenirken, yapılan bir hesap herkesi şaşırttı. İşte detaylar...

Spor 31-12-22 08:04

The Office dizisi 'El Mektep' adıyla Suudi Arabistan'a uyarlandı! Afişi sosyal medyada yayınlandı

Ricky Gervais ile Stephan Merchant’ın yaratıcısı olduğu kült komedi dizisi The Office'in Arapça uyarlaması geliyor. MBC Stüdyoları, BBC ile yapılan anlaşma sonrası diziyi Suudi Arabistan için 'El Mektep' adıyla çekiyor. BAFTA ve Altın Küre ödüllü İngiliz komedi dizisi The Office'in uyarlaması olan yapımdan bir poster de yayınlandı. Dizinin yayınlanan afişi ise sosyal medyada gündem oldu.

Magazin 19-10-22 22:31

Suudi Arabistan'da yeni kararname yayınlandı! Kabinede değişiklik... Veliaht Prens Muhammed bin Salman başbakan oldu

Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz el-Suud, kararname yayınladı. Kabinede değişikliklerin olduğu Suudi Arabistan'da Kral Salman bin Abdülaziz el-Suud, oğlu Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ı başbakanlık görevine atadı.

Haber 27-09-22 22:00

Fenerbahçe'de bir ayrılık daha kapıda! Jorge Jesus istedi ve gönderiliyor

Fenerbahçe'de forma giyen Marcel Tisserand, Suudi Arabistan ekiplerinden El Ittıfaq'a transfer oluyor. Jorge Jesus'un kadrosunda düşünmediği stoper için harekete geçen yetkililer bu transferi her an bitirebilir.

Spor 21-08-22 14:55

Trabzonspor, Hatayspor maçının hazırlıklarını sürdürdü

Suudi Arabistan ekibi El İttifak'a transfer olan Berat Özdemir, takım arkadaşlarına veda etti - Trabzonspor'un orta saha oyuncusu Manolis Siopis: "Tabii ki Şampiyonlar Ligi'ne katılmak istiyoruz ancak buna katılmadan önce önümüzde oynayacağımız bir lig maçı var. Öncelikle bu maça odaklanmış durumdayız ama sonrasında Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak istiyoruz."

Yurthaber 09-08-22 21:34

Trabzonspor, Berat Özdemir'in ayrılığını resmen açıkladı! Milli futbolcu, El İttifak’a transfer oldu...

Trabzonsporlu Berat Özdemir, Suudi Arabistan Ligi ekiplerinden El İttifak’a transfer oldu. Geçen sezonu Süper Lig’de şampiyon olarak tamamlayan Trabzonspor’da 2022-2023 sezonu transfer çalışmaları devam ediyor. Bordo-mavililerde Berat Özdemir, Suudi Arabistan Ligi ekiplerinden El İttifak’a transfer oldu. Kulübünten yapılan açıklamada, "Berat Özdemir’e kulübümüz için verdiği emeklerden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde kendisine başarılar dileriz" ifadeleri kullanıldı.

Spor 09-08-22 13:38

Berat Özdemir kimdir? Trabzonspor oyuncusu Berat Özdemir El İttifak'a mı transfer oldu?

Berat Özdemir son dakika haberinin ardından vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Suudi Arabistan ligi takımlarından El İttifak ünlü futbolcuyu kadrosuna kattığını açıkladı. Peki Berat Özdemir kimdir? Berat Özdemir nereli ve kaç yaşında, hani takımlarda oynadı? İşte detaylar...

Spor 09-08-22 12:55

Trabzonspor'da ayrılık! Berat Özdemir'in yeni takımı belli oldu...

Son dakika transfer haberi... Son şampiyon Trabzonspor'da transfer hareketliliği yaşanıyor. Alınan bilgiye göre Bordo-mavililer, Suudi Arabistan ekibi El İttifak ile Berat Özdemir’in transferi konusunda prensipte anlaştı. İşte detaylar...

Spor 08-08-22 15:58

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'ı ziyaret edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz El Suud'un davetine istinaden 28-29 Nisan 2022 tarihlerinde Suudi Arabistan'ı ziyaret edeceği bildirildi.

Haber 28-04-22 07:34

Suudi Arabistan bir günde 81 kişiyi idam etti

Suudi Arabistan bugün 81 kişinin idam edildiğini duyurdu. İdam edilenlerin bir kısmının DEAŞ ve El Kaide üyesi, bir kısmının ise Yemen’deki Husilerden olduğu açıklandı.

Haber 12-03-22 19:03

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'tan Suudi mevkidaşına Türkiye şikayeti: 'Yunanistan savaş tehdidi altında'

udi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan El Suud, Atina'ya gerçekleştirdiği resmi ziyaretinde, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile görüştü. İki bakanın görüşme sonrası yaptığı açıklamalarda Dendias, Türkiye'ye yönelik şikayetlerde bulundu.

Haber 04-01-22 18:11

Gomis'in takımı, Asya Şampiyonlar Ligi şampiyonu!

Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) Şampiyonlar Ligi'ni, Suudi Arabistan temsilcisi El-Hilal kazandı.

Spor 23-11-21 23:21

Suudi Arabistan: Cami hoparlörlerinin ses seviyesi halktan gelen şikayetler nedeniyle sınırlandırıldı

Suudi Arabistan İslami İşler Bakanı Abdüllatif El Şeyh, cami hoparlörlerinin ses seviyesinin sınırlandırılması kararına yönelik eleştirilere yanıt verdi. Abdüllatif El Şeyh, ses seviyesinin, en yüksek düzeyin en fazla üçte biri olması kararını, halktan gelen şikayetler üzerine aldıklarını söyledi.

Haber 01-06-21 17:26

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kral Selman ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz El Suud ile telefonda görüştü.

Haber 04-05-21 22:27

Mesleğini bıraktı tespih üretmeye başladı: Tanesi 70 bin TL'den satıyor

Bursa'nın İznik ilçesinde berberlik mesleğini bırakan bir kişi tespih üretimine başladı. El işçiliği ile yapılan özel tespihler Suudi Arabistan kraliyet ailesine ve Arap şeyhlerine gönderiliyor.

Haber 24-01-21 17:00

Suudi Arabistan, Kaşıkçı'nın arkadaşı için infaz timi gönderdi iddiası

Norveç’in köklü gazetelerinden Dagbladet, Suudi Arabistan’ın 2018 yılında, Cemal Kaşıkçı’nın Norveç’te yaşayan arkadaşı ve rejim muhalifi aktivist İyad el-Bağdadi'yi öldürtmek için ülkeye 10 kişilik infaz timi gönderdiği iddiasında bulundu.

Haber 16-12-20 14:07

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud ile telefonda görüştü.

Haber 21-11-20 00:30

Pompeo'dan Riyad'a 'İsrail'le İlişkileri Normalleştirme' Çağrısı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, bu açıklamayı Washington’da Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Farhan el Suud’la görüşmesi sonrasında yaptı

Haber 14-10-20 20:43

Trabzonspor, Djaniny Semedo'yu transfer etti

Trabzonspor, son olarak Suudi Arabistan ekibi El Ahli formasını giyen 29 yaşındaki santrfor Djaniny Semedo ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. KAP'a yapılan açıklamada Yeşil Burun Adaları uyruklu futbolcuya ödenecek ücret de yer aldı. Trabzonspor oyuncuya, 2020-2021 sezonu için 1.300.000 Euro, 2021-2022 sezonu için 1.300.000 Euro ve 2022-2023 sezonu için 1.400.000 Euro ödeyeceğini açıkladı.

Spor 04-10-20 10:29

Gomis hat-trick yaptı, şampiyon El-Hilal

Suudi Arabistan Birinci Futbol Ligi'nde El-Hazem'i 4-1 yenen El-Hilal, bitime iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Spor 30-08-20 09:24

Gomis maç sırasında fenalaştı

Suudi Arabistan Birinci Ligi takımlarından El-Hilal'de forma giyen Fransız futbolcu Bafetimbi Gomis, El-Ehli ile oynadıkları 26. hafta maçında baygınlık geçirdi.

Spor 20-08-20 23:04

Suudi Arabistan'ın üst düzey istihbarat yetkilisi el Jabri'nin çocukları 'rehin alındı'

BBC'ye bilgi veren aile bireylerine göre Suudi Arabistan istihbaratı, Kanada'ya kaçan Saad El Jabri'nin çocuklarını 'pazarlık kozu olarak kullanmak üzere kaçırdı.'

Haber 25-05-20 13:28

Koronavirüs - Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı: Durum netlike kazanıncaya kadar bekleyin

Suudi Arabistan, Müslümanlara hac planlarını askıya alma çağrısı yaptı. Hac ve Umre Bakanı Muhammed Benten, devlet televizyonu El Ekberiye'ye yaptığı açıklamada, "Dünya çapındaki Müslüman kardeşlerimizden durum netlik kazanana kadar beklemelerini istiyoruz" dedi.

Haber 01-04-20 16:52

İran’dan Suudi Arabistan’a Cemal Kaşıkçı göndermesi

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, İran’ı ‘normal’ bir ülke gibi davranmaya çağıran Suudi Arabistan Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Adil el-Cubeyr’e sert tepki gösterdi.

Haber 24-01-20 17:53

Forbes'tan BAE Veliaht Prensi bin Zayed'e ilişkin dikkat çekici makale

Forbes: - "Veliaht Prens Muhammed bin Zayed El Nahyan, İslami radikallik ile mücadele adı altında ülkesinin askeri ve finansal kaynaklarını bölgedeki demokratik eğilimli yapıları yıkmak için kullanan bir diktatördür" - "BAE, Yemen'de savaş suçu işleyen Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun düzenlediği saldırıların önemli bir parçası"

Haber 17-01-20 00:47

Japonya Başbakanı, Abu Dabi Veliaht Prensi ile görüştü

Japonya Başbakanı Shinzo Abe ve Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid el-Nehyan, Japonya’ya istikrarlı şekilde petrol arzının sağlanması ve Orta Doğu’daki gerilimlerin azaltması için işbirliği yapma konularında mutabık kaldı.Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Orta Doğu turu kapsamında Suudi Arabistan seyahatini tamamlamasının ardından, Birleşik Arap Emirlikleri’de, Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid el-Nehyan ile görüştü.

Haber 14-01-20 09:46

Üniversiteler HARRANYÖS sonuçlarıyla öğrencilerini seçecek

Harran Üniversitesi, uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda yabancı uyruklu öğrencilere yönelik Yabancı Öğrenci Sınavı (HARRANYÖS) düzenliyor.Sınav puanlarına göre ön lisans ve lisans seviyelerindeki programlara yerleştirmek için yurt içi ve dışı sınav merkezlerinde Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde eş zamanlı olarak yapılacak olan sınav, 8 Şubat 2020 Cumartesi saat 14.00’te gerçekleştirilecek.Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından yerleştirilmeye hak kazanan öğrenciler, aldıkları puan sıralamasına göre ve tercihleri doğrultusunda yabancı uyruklu öğrenci kontenjanından yararlanarak Türkiye’de bulunan çok sayıda üniversiteye kayıt yapma hakkı kazanıyor.Yurt içinde İstanbul, Ankara, Mersin, Hatay, Şanlıurfa, yurt dışında ise Suriye’nin Cerablus, El-Bab, Resülayn, Telabyad kentleri ile Somali, Azerbaycan, Almanya, Suudi Arabistan ve İran’da yapılması öngörülen HARRANYÖS-2020, Türkiye’de 70 üniversite tarafından kabul ediliyor.

Yurthaber 06-01-20 16:27

Suriye muhalefetinden Suudilerin müzakere komitesini değiştirme girişimine tepki

Müzakere Yüksek Komitesi Suudi Arabistan'ın komitedeki 8 bağımsız adayın seçilmesi için Riyad'da düzenlediği toplantıya tepki gösterdi - MYK Başkanı Nasır el-Hariri: - "Riyad toplantısına itiraz ediyoruz. Toplantının hiçbir hukuki dayanağı yok" - "Toplantının bu şekilde hızlı yapılması Anayasa Komitesi'nin çalışmalarını tehdit etmektedir. Bu durum muhaliflerin lehine değil" - "Umarız Suudi Arabistan toplantının konu başlıklarını gözden geçirir ve Suriye halkının acılarını hatırlar"

Haber 28-12-19 13:29

Uzmanlar, Suudi mahkemesinin Kaşıkçı cinayetine ilişkin kararını değerlendirdi

Ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen: - "Suudi Arabistan istediği yargılamayı yapabilir, istediği cezayı verebilir. Onları bağlar, bizi asla bağlamaz. Türkiye, yargı yetkisini Suudi Arabistan'a devretmedikçe, Allah'ın bir kulu Türkiye Cumhuriyeti'nin elinden bu yargılama yetkisini alamaz" - Hukukçular Derneği Genel Başkanı Cavit Tatlı: - "Suudi Arabistan hak, hukuk ve adalet sınavında sınıfta kalmıştır. Suudi yargısı, adaletin ihdası noktasında insanların vicdani beklentilerini karşılayamamıştır" - Türk Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı: - "Bu iş Suudi Arabistan nezdinde bitmiş olabilir ama bizim için bitmedi, hala devam ediyor. BM raporu ortada. Interpol'de arama devam ediyor. Interpol'de onlarca isim var. Onların dışarı çıkışları zor. Ayrıca Türkiye'de mahkeme hala devam ediyor. Savcının hala açıklamadığı konular var. Bu açıklamaları bekliyoruz" - Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Kampanyalar ve İletişim Direktörü Tarık Beyhan: - "Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi davası maalesef yargı bağımsızlığından şüphe duyulan bir ülkede adil yargılama ilkelerinden uzak şekilde tamamlanmaya çalışılmaktadır. Bu da bir örtbas izlenimi vermektedir. Suudi otoriteleri öncelikle bağımsız uluslararası bir soruşturma sürecine kapı açmalıdır"

Haber 24-12-19 11:08

Kaşıkçı cinayeti davasında 5 kişi hakkında idam kararı verildi

Suudi Arabistan Başsavcılığı, Veliaht Prens Bin Selman'a yakınlığıyla bilinen Suud el-Kahtani'nin yanı sıra eski İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmed Asiri ve Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed el-Uteybi'ye herhangi bir suçlama yöneltilmediğini duyurdu  

Haber 23-12-19 13:38

Kuveyt merkezli El-Kabes Gazetesi: Katar ile Suudi Arabistan arasındaki görüşmelerde 3 nokta üzerinde anlaşıldı

Kuveyt merkezli El-Kabes Gazetesi: "Katar ile Suudi Arabistan arasındaki görüşmelerde 3 nokta üzerinde anlaşıldı"

Haber 19-12-19 04:36

Katar'dan önemli açıklama: Türkiye'ye asla...

Katar Dışişleri Bakanı el Sani, Suudi Arabistan ile ilişkileri normalleştirme sürecinde Türkiye’ye sırt çevirmeyecekleri mesajı verdi. Riyad, Katar’daki Türk askeri üssünün kapatılmasını talep ediyor.

Haber 17-12-19 09:22

Katar: Türkiye’ye asla sırt çevirmeyeceğiz

Katar Dışişleri Bakanı el Sani, Suudi Arabistan ile ilişkileri normalleştirme sürecinde Türkiye’ye sırt çevirmeyecekleri mesajı verdi.

Haber 16-12-19 18:20

ABD’de askeri üs saldırısında terör şüphesi

ABD’nin Florida eyaletinde donanmaya ait askeri üsse düzenlenen silahlı saldırıda, saldırganla bağlantısı bulunabileceği gerekçesiyle 10 Suudi Arabistan uyruklu askeri öğrenci gözaltına alındı.ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), geçtiğimiz Cuma günü ABD’nin Florida eyaletinin Pensacola kentinde donanmaya ait askeri üsse silahlı saldırı düzenleyen Suudi Arabistan uyruklu askeri öğrenci Muhammed El Sarani ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle 10 Suudi askeri öğrenciyi gözaltına aldı.

Haber 09-12-19 11:44

Trump, Pensacola'daki saldırının ardından Suudi Arabistan Kralı Selman ile görüştü

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud'un, bir vatandaşları tarafından ABD'deki hava üssünde düzenlenen saldırıyı "barbarca bir eylem" olarak tanımladığını aktardı.

Haber 06-12-19 22:47

Yemen'deki Husiler, koalisyon güçlerini 13 gemiyi alıkoymakla suçladı

Husiler, yakıt ve gıda malzemesi taşıyan gemilere BM'nin iznine rağmen Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerince el konulduğunu iddia etti

Haber 04-12-19 12:11

Suudi Arabistan, BAE ve Mısır Libya'daki UMH'nin meşruiyetini bitirmeye çalışıyor

Libya'daki El-Ahrar televizyonu, Hafter'e destek veren ülkelerin, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi'nin tanınırlığını bitirmeye yönelik bir plan ortaya koyduğunu ileri sürdü

Haber 03-12-19 13:23

Hamas'tan Riyad yönetimine Filistinlileri serbest bırakması çağrısı

Hamas'ın üst düzey yöneticilerinden Halil el-Hayye: - "Suudi Arabistan Filistin ve halkına maddi destek sağlayan önemli ülkelerden biri. Ülkenin güvenliğine ve istikrarına zarar vermeyen onlarca Filistinliyi gözaltına almasına üzüldük. Bu Filistinlilerin tek suçları sadece ülkelerine aidiyet duymak ve Gazze halkına maddi destek sağlamak" - "Hamas'ın Türkiye ile güçlü ilişkileri bulunuyor. Bu güçlü ilişki, Türkiye'nin Filistin davasına verdiği önemi ortaya koyuyor" - "Filistin yönetimi, İsrail'in Gazze Şeridi'ne uyguladığı ablukaya memur, şehit, yaralı ve esir ailelerinin maaşlarını keserek destek veriyor"

Haber 25-11-19 15:02

Körfez krizinin bozduğu ilişkileri futbol onarabilir mi?

Katar Üniversitesi Siyaset Sosyolojisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Macid el-Ensari: - "Katar'a abluka uygulayan ülkelere ait takımların kupaya katılması, Kuveyt'in Suudi Arabistan ve Katar ile yazışmalar yapması, taraflar arasında medyadaki gerginliğin düşürülmesi; hepsi Körfez krizinin çözümüne yaklaşıldığının göstergesi" - Doha Stadyumu gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Macid Halifi: - "Ablukaya katılan ülkelerin takımlarının Körfez Ulusları Kupası'na katılması Körfez krizinin çözülmesine fırsat tanıyor"

Spor 22-11-19 11:29

Twitter'da Suudi Arabistan için casusluk skandalı

İki eski Twitter çalışanı hakkında, Suudi Arabistan adına casusluk yapmak suçlamasıyla dava açıldı - Çalışanların, "Riyad yönetimine muhalif hesaplara ait kişisel bilgileri, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'a ait MiSK Vakfının yöneticisi Bedir el-Asakir'e aktardığı" iddia edildi - Federal Savcı David L. Anderson: - "Bugün açığa çıkan bu suçlamalarda, Suudi ajanlarının rejim muhalifleriyle diğer Twitter kullanıcılarının kişisel bilgilerini elde etmek için şirket içi bilgi sistemlerini kullandığı iddiası yer alıyor" - "ABD şirketlerinin ve teknolojisinin, yabancı ülkelerin baskı aracı olarak kullanılmasına izin vermeyeceğiz"

Haber 07-11-19 13:29