Yrd Doc Dr Merve Sakir Haberleri

Türkiye’de her 2 kişiden birinde görülüyor! Kızılcık meyvesi 8 haftada etki etti

Günümüzün en yaygın sağlık problemlerinden olan “yağlı karaciğer hastalığı” dünyada her 4 kişiden birinde görülüyor. Türkiye’de ise bu oranın daha yüksek olduğunu ve her 2 kişiden birinde görüldüğünü belirten Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Merve Bayram, “Kızılcık meyvesiyle yaptığımız 8 haftalık çalışma sonucunda, kızılcık meyvesinin tüketiminin vücut ağırlığını, vücut yağ oranını ve bel çevresini azalttığını gördük” dedi.

Haber 2024-01-26 07:16:07

Dizisi ortalığı kasıp kavuruyor, meyvesi 8 haftada incecik yapıyor! Her gün yiyip yağlarından kurtuldular: Kusursuz bir bel için...

Kızılcık Şerbeti dizisi televizyonların ilgiyle izlenen dizilerinden biri olmaya devam ederken ismindeki kızılcık meyvesinin de hiç bilinmeyen bir faydası ortaya çıktı. Yaygın sağlık problemlerinden olan yağlı karaciğer hastalığının Türkiye’de her 2 kişiden 1'inde görüldüğünü belirten Dr. Öğr. Üyesi Merve Bayram “Kızılcık meyvesiyle yaptığımız 8 haftalık çalışma sonucunda, kızılcık meyvesinin tüketiminin vücut ağırlığını, vücut yağ oranını ve bel çevresindeki yağlanmayı azalttığını gördük” dedi.

Kadin 2024-01-25 12:51:24

Şehir şehir dolaştı çare bulamadı, gittiği her doktor kesilmek zorunda dedi! Genç Merve'nin bacağını 'yüzyılın cerrahı' kurtardı: “36 yıllık meslek hayatımda ilk kez görüyorum

Diyarbakır’da yaşayan 23 yaşındaki Merve Ay, 8 yaşındayken sol ayak topuğunda tespit edilen damarsal bir tümör ile 12 yıl mücadele etti. Defalarca ameliyat oldu. Tümör yüzünden yürüyemez hale gelen Merve’ye gittiği her doktor bacağının kesilmek zorunda olduğunu söyledi. Adı “yüzyılın kalp cerrahları" arasında gösterilen Ordinaryus Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos ise “36 yıllık meslek hayatımda ayak topuğu konumunda ilk kez görüyorum" dediği damar yumağını, Merve’nin bacağını kesmeden çıkardı.

Haber 2023-12-03 16:06:52

Sosyal medya Osmanlı'dan kalma mezar taşında yazanları konuşuyor! Mezar sahibi, pahalılıktan sadece bamya ile beslenmiş

İzmir'de Osmanlı'dan kalma mezar taşında yazanlar dikkat çekerken, mezar sahibinin 13 yıl bamya yediği ve pahalılıktan şikayet ettiği ortaya çıktı. Mezar taşında yazanları okuyan Yrd. Doç. Dr. Erkan Daş, ''Mezar sahibinin hayatını bamya ile geçirdiği yazıyor. Bamya o gün bahçelerde yetişiyor. Devamlı bamya ile beslendiğine göre yoksulluktan şikayet ediyor. O dönemde domatesin, etin okka ile satıldığı, yer alan fiyatlara göre bir okka etin altı okka domatese eşit olduğu görülüyor'' dedi.

Haber 2022-10-13 10:11:04

Erzurum'da sağlıklı beslenmenin kuralları anlatıldı

Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Merve Aydın Çil: - "Sağlıklı, dengeli ve doğru beslenmek için şeker ve tuz tüketiminin azaltılması gerekiyor. Sebze meyve tüketirken de rengarenk beslenmeliyiz" - "Çiğ süt tüketilmemeli ve sütü kaynatma düzeyi ise 5-10 dakika olmalı. Yoğurdun suyunu muhakkak çocuklara evde değerlendirelim, vitaminden çok zengindir"

Yurthaber 06-09-22 16:42

Uzmanından tatilde uyumayan bebekler için reçete

Medicana Ataşehir Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Merve Başkan: - "Bebeklerin daha rahat uyuması için sakin şarkılar söylemek, memede uyumasını alışkanlık haline getirmemek, rahatlatıcı masaj yapmak, ılık bir duş aldırmak, tok olduğundan gibi faktörler etkili olmaktadır"

Yurthaber 15-08-22 11:28

İstanbul'da yayılımı artan Aedes sivrisineği alerjik reaksiyona yol açıyor

Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay: - "Aedes sivrisineğinin ana belirtilerini gözlemlediğimizde çocuklar üzerinde sokma işleminden sonra normal sivrisineğe oranla daha büyük ve yara formunda belirtiler bıraktığı sonucunu görmekteyiz" - Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Üyesi Doç. Dr. Fatma Merve Tepetam: - "Dişi sinekler, yumurtaları olgunlaşsın diye konakçıdan kan emiyor ve ısırdıklarında konakçıya bulaştırdıkları tükürük bezi sıvısı da alerjik ve immünolojik rahatsızlıklara sebebiyet veriyor. Bu konuda vatandaşlarımız çok dikkatli olmalı"

Yurthaber 05-08-22 15:41

Yoğun sıvı kaybı baş ağrısı ve mide bulantısına yol açıyor uyarısı

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Merve Pehlivan: -"Spor yapanlar için her yarım saat içinde bir iki bardak sıvı tüketimini öneriyoruz. Bazı bireylerde sıvı tüketimi alışkanlığı olmayabiliyor. Bunun için taze meyve parçacıklarından oluşan buz küpleri yapılabilir"

Yurthaber 12-07-22 12:18

Kurban etinin 24 saat dinlendirilerek tüketilmesi önerildi

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Merve Pehlivan: - "Özellikle hazım problemi olan kişilerde, etin kesildiği gibi tüketilmesi çok büyük sıkıntılara neden olabilir"

Yurthaber 08-07-22 09:09

Hazımsızlığa ne iyi gelir? Hazımsızlık nasıl geçer, evde doğal çözümler

Midedeki birçok şikayetin ifadesi için kullanılan bir tanım olan hazımsızlığa ne iyi gelir? Hazımsızlık söz konusu olduğunda üzerinde durulması gereken nokta diğer hastalıklardan nasıl ayırt edileceğidir. Hazımsızlık tedavisi ve belirtileri ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlatan Gastroenteroloji, Fitoterapi Uzmanı, Farmakognazi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Güvenli'nin yönlendirmeleriyle hazımsızlık nasıl geçer? Evde hazımsızlık için uygulanabilecek doğal çözümler nelerdir?

Haber 20-05-22 17:04

Hastalıklar birbirine karıştı! Domuz gribi koronavirüsle yarışıyor... Aciller vakalarla dolup taşıyor

Koronavirüsün Omicron varyantı nedeniyle vakalar artmaya devam ederken, içinde bulunduğumuz kış ayında domuz gribi vakalarında ciddi artışlar meydana gelmeye başladı. Her iki hastalığın da görüldüğü, acillerin test için dolup taştığı bugünlerde insanlar da hangi hastalık belirtilerini taşıdığını merak ediyor. İstanbul Tabip Odası COVID-19 İzlem Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Aykaç ve Pendik Bölge Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Remzi Toprak konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Haber 05-01-22 16:26

Disleksi belirtileri ilkokulda ortaya çıkıyor! Sorun zekâda değil, algıda

Disleksi belirtileri ilkokul çağında kendini belli etmeye başlıyor. Özgül öğrenme güçlüğü olarak da bilinen disleksi belirtileri, bazı harfleri tanımada güçlük çekme ve karıştırma, okumada gecikme, imla hataları ve çarpım tablosunda zorlanma gibi davranışlarla anlaşılabiliyor. Özgül öğrenme güçlüğü çeken bir kişinin zeka ile ilgili değil, algı ile ilgili sorun yaşadığını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Neriman Kilit, disleksi hastalarının mutlaka özel eğitim alması gerektiğini söyledi.

Haber 04-11-21 14:04

Kovid-19 servisindeki sağlık çalışanları hastaların aşı pişmanlığına şahitlik ediyor

Kars Harakani Devlet Hastanesinde görevli Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Gökhan Perinçek: - "Hem serviste hem de yoğun bakımda yatan hastaların en önemli ortak özellikleri aşı olmayan ya da yetersiz yani tek doz aşı olan kişilerden oluşmalarıdır. Kovid-19 bu kişilerde daha yoğun şekilde görülmektedir, aşı olmayanların yatış oranı da artmaktadır" - "Şu an yoğun bakımda yatan bir hastamız 32 yaşında bir kadın ve hiçbir şekilde aşı yaptırmamış. Aşı yaptırsaydı hastalığı evinde geçirecekti fakat şu an makineye bağlı şekilde hayatını sürdürmeye çalışıyor" - Kovid-19 servisinde çalışan hemşire Merve Oğlu: - "Kovid-19 çıktığından beri bu serviste çalışıyorum, aşımı oldum ve hep Kovid'in içinde çalışmama rağmen bu hastalığa yakalanmadım, herkesi aşı olmaya davet ediyorum"

Yurthaber 23-10-21 12:17

Kilo alma nedenleri arasında depresyon da var!

Kilo alma nedenleri arasında yer alan depresyon, önüne geçilebilecek bir süreçtir. Depresyon sürecinde kullanılan antidepresan ilaçlar kilo artışına neden olabilmektedir. Birbirini tetikleyen bu iki durumu yenebilmek her ne kadar zor gibi görünse de yenmek mümkün. Konu ile ilgili bilgi veren Psikiyatrist/Psikoterapist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney, depresyon yaşayan kişilerin kilo ile ilgili en çok sorduğu soruları yanıtladı.

Haber 26-07-21 15:55

Manuel terapi nedir, nasıl yapılır? Manuel terapi tedavisi hangi hastalıkları iyileştirir?

Manuel terapi günümüzde çok yeni bir terminoloji gibi durmasına rağmen çok eski bir tedavi tekniğidir. Özellikle Hipokrat'ın bununla ilgili yaptığı çalışmalar olduğu bilinmektedir. Türkiye'de yaklaşık 20 senedir uygulanmaya başlanan bir tekniktir. Fakat Avrupa'da üzerinde branşlaşmanın olduğu bir tekniktir. Türkiye'de tüm manuel teknikler bir arada uygulanmaktadır. Peki manuel terapi nedir, hangi tedavilerde kullanılır? Fizyolojist ve Renk Terapisi Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa anlattı.

Haber 24-06-21 12:16

Kene kabusu! Uzmanlar uyardı: Bunları sakın yapmayın

Bahar aylarında artışa geçen kene ısırması vakalarına karşı uyarılar gelemeye devam ediyor. Henüz bir aşı geliştirilemeyen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının ölümcül özelliğini koruduğunu belirten Uzm. Dr. Merve Çelik, keneye elle temas, üzerine kolonya dökme, başını koparma gibi hataların yapılmaması gerektiği konusunda uyardı.

Haber 08-06-21 09:17

Aldatılma korkusu nedir? Doğal mıdır? Aldatılma korkusu nasıl aşılır?

Kadın erkek ilişkisinde yıllardır ‘Güvene dayanmalı’ söylemi mevcuttur. Ancak bugün için bu karşındakinin iyi niyetine güven olarak değişmiştir. İlişkilerde sadece cinsel alanda değil, her alanda kandırılmak rahatsız edicidir. Dolayısıyla aldatılmaktan çoğu kişinin başına gelen bir durum haline dönüşmüştür. Psikiyatrist ve Psikoterapist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney konu hakkında bilgiler verdi.

Kadin 31-05-21 11:43

Hastalık hastalığı nedir: Belirtiler arasında bakın neler var!

Herhangi bir hastalığa yakalanacağını düşünerek stres ve kaygı yaşayan ve hasta olmaktan korkma durumu olarak özetlenen hastalık hastalığı, bazı belirtilerle fark edilebilir. Konu ile ilgili bilgi veren Psikiyatrist/Psikoterapist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney, hastalık hastalığı belirtileri ile ilgili bilgi verdi.

Haber 18-05-21 12:09

Boşalma bozuklukları nelerdir, tedavisi nasıl yapılır?

Erkeklerde boşalma bozukluklarının iki ayrı bölümde ele alındığını söyleyen Üroloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. İlker Çömez, erken boşalma ve geç boşalma tedavisi ile ilgili bilgi verdi.

Haber 10-05-21 12:26

Korkularınızı yenerek doğum sürecinizi kolaylaştıracak 15 öneri

İyi geçen bir hamilelik rahat doğum sürecinin habercisi olarak kabul edilir. 40 haftalık hamilelik serüveninin ardından alınan bir ödül olarak düşünülmesi gereken doğum sürecinde korkulardan arınmanız için önerilerde bulunan Psikiyatrist/Psikoterapist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney, anne adaylarının kaygıdan uzaklaşmaları, kendilerini doğuma hazırlamaları için bakın neler söyledi...

Kadin 12-04-21 14:38

Uzmanlardan uyarı: Sıra dışı meteorolojik olaylar yaşayacağız

Meteoroloji'nin 'yurda soğuk hava ve kar yağışı geri dönüyor' açıklamasının ardından uzmanlardan peş peşe uyarılar geldi. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Önümüzdeki dört gün sıra dışı meteorolojik olaylar yaşayacağız" ifadelerini kullanırken, Çevre ve Şehircilik Bakan Yrd. Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar ise "Bu günlerde garip hava olayları yaşanabilir" uyarısı yaptı.

Haber 19-03-21 21:50

Ayvalık’ta eTwinning Projesi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Ayvalık Anaokulu tarafından düzenlenen “Benim Sevgili Ağacım” konulu eTwinning projesi olarak başlatılan “Storyline Senaryom” adlı proje öğrencilere ağaçların önemini ve ormanlar hakkında farkındalık oluşturdu.Ayvalık Anaokulu’nun gönüllü olarak katıldığı Sınıf Öğretmeni Merve Karataş’ın 10 öğrencisiyle birlikte katıldığı projenin uzaktan eğitim sürecindeki zorluklara rağmen hedefine ulaştığı belirtilirken, İkinci dönem okulların açılması durumunda çalışmaların Mart ayı sonuna kadar yüz yüze gerçekleştirileceği öğrenildi.Türkiye’deki farklı illerden katılan öğretmenlerin yanı sıra yurt dışından da İspanya ve Romanya’dan da öğretmenlerin yer almasıyla Avrupa genelinde bir çalışmaya dönüşen projede; toplamda 16 ortağın bulunduğu bildirildi.Türkiye’de çok yaygın olarak kullanılmayan yöntem ve teknikler kullanıldığı proje kapsamında; öğrencilerin bir ağacın varlığını fark etmeleri, ağaçla bağ kurmaları, onların da birbirleriyle iletişim kurduklarının farkına varmaları, dünyanın ekolojik sisteminin korunmasında katkısı bulunan en değerli varlıklar olduğunu kavramalarının amaçlandığı belirtildi.Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı Dr.

Yurthaber 22-02-21 09:04

Aşırı fedakarlık hastalık belirtisi olabilir

Fedakârlık, bir amaç uğruna veya gerçekleştirilmesi istenen herhangi bir şey için, kendi çıkarlarından vazgeçme anlamına gelir. Peki, aşırı fedakarlık psikolojik bir problem midir? Psikiyatrist/Psikoterapist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney konu ile ilgili bilgiler verdi.

Haber 13-02-21 16:08

Uzman isim açıkladı! Beyaz yakalılara strese karşı öneriler

Psikiyatrist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney, beyaz yakalılar için stres ile mücadele etmenin yollarını açıkladı.

Haber 25-01-21 16:19

Gaz yapan yiyecekler nelerdir? Gaz yapan yiyecekleri nasıl hazırlamak gerekir?

Gaz neden olur diye merak edenler bilmelidir ki mevcut hastalıklar dışında gaz ve şişkinlik oluşumunda esas faktör tercih edilen yiyecek ve içeceklerdir. Tükettiğiniz besinlerin gaz sancılarına, dolgunluk, gerginlik, baskı gibi hisler yaşamanıza neden olabileceğini söyleyen Gastroenteroloji, Fitoterapi Uzmanı, Farmakognazi Doktoru Yrd. Doç. Dr. Hakan Güvenli, gaz yapan yiyecekler hakkında bilgi verdi ve gazı önlemek için yemeklerin nasıl pişirilmesi gerektiğine değindi.

Yemek 13-01-21 09:59

Prof. Dr. Renders: Mutasyonu fazla abartmamalıyız

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektör Yrd.

Yurthaber 03-01-21 21:19

Bunu içen hasta olmuyor! Zencefil, kabak, yumurta sarısı...

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte koronavirüs vakalarında epey artış oldu. Henüz tedavisi için bir ilaç ya da aşı bulunmayan bu hastalığa karşı tek çare, bağışıklık sistemini güçlü tutmak oluyor. Dr. Öğr. Üyesi Merve Işkın, salgına karşı direnç kazanmanızı sağlayan kış çorbası tarifi verdi. İşte her bir kaşıkta şifa veren çorbanın detayları...

Yemek 23-11-20 07:24

Pazaryeri İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Merve Çetin görevine başladı

Bilecik’in Pazaryeri İlçe Devlet Hastanesine başhekim olarak göreve atanan Dr.

Yurthaber 21-10-20 11:26

Masumlar Apartmanı konusu nedir? Oyuncuları kimler? Masumlar Apartmanı hikayesi gerçek mi?

TRT 1'in iddialı dizisi Masumlar Apartmanı 1. bölümüyle 15 Eylül Salı akşamı seyirciyle buluşacak. Birkan Sokullu, Farah Zeynep Abdullah, Ezgi Mola ve Merve Dizdar'ın başrollerde oynadığı Masumlar Apartmanı güçlü oyuncu kadrosu ve çarpıcı konusuyla dikkat çekiyor. Gerçek bir hayat hikayesi olan “Masumlar Apartmanı“, Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’nun “Madalyonun içi” romanından esinlenerek hazırlandı. Peki kim hangi rolde oynuyor? İşte Masumlar Apartmanı dizisi konusu ve oyuncu kadrosu.

Magazin 15-09-20 19:56

Ayasofya'da hangi mozaikler var, bu eserlerin tarihi önemi ne?

Ayasofya'nın Müslümanlar için ibadete açılması hazırlıkları kapsamında 9'uncu yüzyılda yapıldığı düşünülen mozaiklerin de namaz sırasında perdeyle kapatılması öngörülüyor. Ayasofya'daki mozaikleri ve tarihsel hikayelerini Nişantaşı Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Sedat Bornovalı, BBC Türkçe'ye anlattı.

Haber 24-07-20 01:56

Kronik prostat tedavisinin altın kuralları

Üroloji ve Androloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Muhsin Balaban, kronik Prostatit hastalığı tanısı zor olduğundan ancak 1 sene sonra doğru tanı konulabildiğini söyledi.

Haber 23-07-20 17:12

Sarılmanın bilmediğiniz 20 faydası!

İnsanlarda mutluluk ve güven ile ilgili tıbbi araştırmaların yoğunlaştığını kaydeden Psikiyatrist/Psikoterapist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney, son dönemlerde ağırlık verilen bu çalışmaların ilginç sonuçları beraberinde getirdiğini söyledi. “Yalnızlığın, bireyselliğin ön planda olduğu günümüzde 'Neden mutlu değiliz' ve 'Neyi eksik yapıyoruz' gibi soruları açıklama gerekliliği doğdu. Bilim, bu duyguları sağlayan hormon olarak oksitosini işaret ediyor” diyen Üney'in konu ile ilgili açıklamaları...

Haber 21-07-20 10:22

Cinsel ilişkiye girseniz de girmeseniz de bu hastalığa yakalanabilirsiniz!

Üroloji ve Androloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Muhsin Balaban, prostatit hastalığının nedenlerini anlatarak; cinsel ilişkiye giren kadar girmeyenin  de risk altında olduğunu söyledi. 

Kadin 08-07-20 17:39

Psikolojiniz prostatite yol açabilir!

Üroloji ve Androloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Muhsin Balaban, 'Bozuk psikoloji mi prostatite neden oluyor yoksa prostatit mi psikolojiyi bozuyor?’ diyerek prostatite dikkat çekti.

Haber 06-07-20 11:48

Erkeklerin Gizemli Hastalığı: PROSTATİT

Üroloji ve Androloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Muhsin Balaban, erkeklerin cinsel hayatını olumsuz etkileyen prostatit hakkında konuştu. 

Haber 17-06-20 13:36

İnci kefalinin geleceği tehlikede

Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Akkuş, “Eğer bu mevsimlerde akarsu yataklarında su olmazsa maalesef inci kefali için bir gelecekten söz etmemiz mümkün değil” dedi.

Haber 09-06-20 09:25

Yüz felcine iyi gelen pratik egzersizler

Yüz felcinin teşhisi ve tedavisine iyi gelen pratik egzersizler hakkında önemli bilgiler veren Fizyoterapist Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa,yüz felci nedir sorusunu yanıtladı. Yüz felci, yüz kaslarında zayıflık, esas olarak fasiyal sinirde geçici veya kalıcı hasar oluşması durumu olduğunu söyleyen Şenbursa, yüz felci egzersizleri ile ilgili bilgi verdi.

Haber 08-06-20 16:35

Koronavirüse karşı uyku

Stres ve kaygı seviyemizin arttığı koronavirüs sürecinde, her gece sağlıklı bir uyku uyumak oldukça zor olabiliyor. Uykuya dalmayı zorlaştıran bu durumla ilgili bilgi veren Fizyoterapist Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, koronavirüse karşı iyi bir uyku çekmenin püf noktaları hakkında şu bilgileri verdi.

Haber 25-05-20 15:31

Pandemi sonrası iş hayatına kahkaha yogasıyla hazırlanın

Koronavirüs döneminde uzun süre evde geçirilen zamanın ardından çalışanları işe hazırlamak ve streslerinden arındırmak için farklı bir yöntem öneriliyor. İşyeri stresiyle başa çıkmak için kahkaha yogası önerisinde bulunan Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, kahkaha yogasının BBC ve Google ofisleri başta olmak üzere tüm dünyada uygulandığına dikkat çekti.

Haber 18-05-20 16:02

Kamburluğa karşı 12 basit egzersiz

Otururken ya da bilgisayar kullanırken farkında olmadan kambur durma alışkanlığımız nedeniyle sırt bölgemizde eğrilik oluştuysa bunu basit egzersizlerle düzeltmek mümkün. Konu ile ilgili bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, kamburluk için yapabileceğiniz basit egzersizleri anlattı.

Haber 08-05-20 18:00

Bruksizm nedir, kimlerde görülür?

Bruksizm genellikle farkına varmadan yaptığımız diş sıkma davranışıdır. Bir diğer adıyla diş gıcırdatmadır. Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, bruksizmin teşhis ve tedavi yöntemleri hakkında şu bilgileri verdi:

Haber 01-05-20 17:53

Koronavirüs ve 'yaşlılar': Neden ayrımcılığa maruz kalıyorlar?

İleri yaşta ve kronik hastalığı olanların koronavirüs risk grubunda yer alması ve 65 yaş üstüne uygulanan sokağa çıkma yasağıyla birlikte "yaşlılar" Türkiye'nin gündeminde. 65+ Yaşlı Hakları Derneği Başkanı Dr. Gülüstü Salur, sosyolog-araştırmacı Merve Tunçer ve psikiyatrist Uzm. Dr. Arzu Erkan Yüce yaşlıların maruz kaldığı ayrımcılığın kökenlerini, yaşlılık kavramını ve yaşlılığa karşı mücadeleyi BBC Türkçe'den Esra Yalçınalp'e anlattı.

Haber 25-03-20 22:53

Koronavirüse karşı psikolojimizi nasıl koruyacağız?

Koronavirüs salgının yalnızca beden değil ruh sağlığına da etki ettiğine dikkat çeken Klinik Psikolog Yrd. Doç. Dr. Sinem Cankardaş, koronavirüse karşı psikolojimizi nasıl korumamız gerektiğini anlattı.

Haber 19-03-20 15:56

Koronavirüs için ağuz sütü önerisi

İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü akademisyenlerinden Yrd. Doç. Dr. Yavuz Örnek, günümüzde dünyanın tamamına yakın salgın bir hastalık olan koronavirüs ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yemek 12-03-20 16:35

Ortodonti tedavisinde saklı telin sürecini baştan öngörebilir miyiz?

Ortodonti tedavisinde saklı telin sürecini öngörmek mümkün mü? Konu ile ilgili bilgi veren Ortodontist Yrd. Doç. Dr. Cihan Aydoğan saklı tel tedavisi ile ilgili merak edilenleri anlattı.

Haber 21-02-20 16:38

Ortodontide saklı telin tedavi öngörüsü nedir, neden yapılmaktadır?

'Ortodontide saklı telin tedavi öngörüsü nedir, neden yapılmaktadır?' sorularını yanıtlayan Ortodontist Yrd. Doç. Dr. Cihan Aydoğan, saklı telli tedavide bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber 21-02-20 16:34

Suriye nasıl kuruldu, geçmişten bugüne Türkiye'yle ilişkileri nasıl oldu?

1516'da Yavuz Sultan Selim döneminde Osmanlı İmparatorluğu'na katılan Suriye topraklarının günümüze kadar uzanan tarihini ve Türkiye ile ilişkilerini Boğaziçi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü'nden Yrd. Doç. Dr. Seda Altuğ anlattı.

Haber 14-02-20 14:42

Büyükçekmece Belediye Meclisi Dr. Eryiğit’i büyükşehire uğurladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı görevine atanan Meclis Üyesi Yrd.

Yurthaber 06-02-20 14:04

Yrd. Doç. Dr. Gümüştaş ergen jinekolojisi hakkında bilgilendirdi

Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Yrd.

Haber 30-01-20 09:19