HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

40 bin öğretmene kadro tasarısı TBMM'de

40 bin öğretmen kadrosu ihdas edilmesini öngören kanun tasarısı TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

40 bin öğretmene kadro tasarısı TBMM'de

Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Tasarı 40 öğretmen kadrosunun ihdas edilmesini öngörüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Meclis Başkalığı'na sunuldu. Kanun Tasarısının genel gerekçesi şu şekilde açıklandı:

"Son yıllarda 60 bin civarında öğretmen ataması gerçekleştirilmiştir. Mevcut boş öğretmen kadrolarının büyük çoğunluğunun bu atamalarda kullanılması ve 21/05/2014 tarihi itibariyle 6 bin 110 boş kadro kalması nedeniyle ileride yapılacak atamaları karşılayacak yeterli sayıda öğretmen kadrosu bulunmamaktadır. Bu nedenle, Ağustos ayı içerisinde yapılacağı açıklanan 40 bin öğretmen ataması ve ileride yapılabilecek öğretmen atamalarında kullanılacak yeterli sayıda boş kadro bulunmadığından 40 bin öğretmen kadrosu ihdas edilmesine ve 2014 yılı öğretmen atamalarında kullanılması için 35 bin ve diğer hizmet sınıflarında kullanılması için bin olmak üzere toplam 36 bin kadro kullanım izni verilmesine ihtiyaç duyulmaktadır.” (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler