HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Abdullah Gül, adaylık konusuna noktayı koydu

Abdullah Gül, tekrar siyasete girip girmeyeceği ile ilgili soruya, "Böyle bir düşüncem yok" dedi.

İSTANBUL (ANKA) - 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, milletvekili adaylığı konusunda yazılanların kendisinin bilgisinin dışında olduğunu, bu konuda bir görüşmesinin olmadığını belirterek, "Şu anda aktif siyasetin içerisinde olmayacağım" dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul'da Cuma namazı sonrasında gazetecilerin milletvekili adaylığına yönelik sorularını yanıtladı.

Gül, gazetecilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun siyasete dönmesi konusunda yaptığı açıklamaları anımsatması üzerine "Önce benimle ilgili söylenenler, yazılanlar benim bilgim dışında. Arkadaşlarla oturup konuşmuşluğumuz veya herhangi bir görüşmüşlüğümüz bu korularla ilgili söz konusu değil. Benim dışımda gelişen şeyler bunlar" dedi.

Cumhurbaşkanlığı görevi sona erdiğinde kendisine aktif siyasete girip girmeyeceği konusunda soruların geldiğini belirten Gül, o dönem söylediklerinin bugünde geçerli olduğunu kaydetti. Şu anda böyle bir düşüncesinin olmadığını ifade eden Gül, bu durumu zaten değişik vesilelerle söylediğini anımsattı.

AK Partinin kurucusu olduğunu anımsatan Gül, "AK Partinin içeride, dışarda milletimize yaptığı çok güzel hizmetleri arkadaşlarımızla yaptık. Bundan sonrada bütün birikimimi devletim, milletim, halkım için şüphesiz ki vermeye devam edeceğim, sadece bütün bunları kendime saklayacak halim yoktur. Ama bunun için sadece siyasetin içerisinde olmak da gerekmiyor. Arkadaşlar sorumluluklar aldılar devam ediyorlar, onların hepsinin başarılı olmasını istiyorum. Bende yeri geldiğinde üzerime düşen görüşlerimi fikirlerimi paylaşarak yardımcı olmaya çalışırım. Ama tekrar söylemek istediğim şey, bu tip sorulara daha önce nasıl cevap verdiysem bugünkü cevabımda aynı şekilde. Şu anda aktif siyasetin içerisinde olmayacağım" dedi.

GÜL SORU SORAN GAZETECİYİ TEBRİK ETTİ, ‘ARINÇ’ SORUSUNA YANIT VERMEDİ

Gül, bir gazetecinin "Sayın hanımefendi Çankaya Köşkü'nden ayrılırken 'Asıl intifadayı ben başlatacağım' demişti. İntifada başlatmayı düşünüyor musunuz, yoksa sadece emekli misiniz?" şeklindeki sorusuna, "Çok güzel soru sordun. Bravo. Tebrik ederim seni" diye konuştu.

Gül'ün tebrik ettiği gazeteci daha sonra ise "Bülent Arınç'a suikast iddiasıyla ilgili o günlerde ne düşünmüştünüz? Şu an için düşünceniz nedir. Takipsizlik kararı verildi, devletin kozmik odalarına girildi" ifadelerine karşılık ise sessiz kalan Gül, sadece "Peki" demekle yetindi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler