HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Abdullah Gül AK Parti Kongresi'ne katılmayacak

Cumhurbaşkanlığı görevinden sonra AK Parti'nin hiçbir programına katılmayan Gül, yarın da Kongre'ye katılmayacak. Cumhurbaşkanlığı görevini bıraktıktan sonra siyasi programlara katılmama kararı alan 11. Cumhurbaşkanı Gül, bu geleneği Ak Parti kongresi için de bozmadı. Öte yandan AK Parti'de, 21 Mayıs'ta Ankara Spor Salonu'nda yapılacak 3. Olağanüstü Büyük Kongre için hazırlıklar tamamlandı.

Abdullah Gül AK Parti Kongresi'ne katılmayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın genel başkanlığını yeniden üstleneceği AK Parti'nin olağanüstü kongresine özel olarak davet edilen Abdullah Gül'ün, kongreye katılmayacağı iddia ediliyor.

AK Parti'de, 3. Olağanüstü Büyük Kongre'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 998 gün aradan sonra yeniden genel başkanlığa seçilmesiyle "Yeni Atılım Dönemi" başlayacak.

1 Mayıs'ta Genel Başkan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlığında toplanan partinin en üst karar alma organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda (MKYK) 3. Olağanüstü Büyük Kongre'nin, 21 Mayıs'ta yapılması kararlaştırıldı.

Kurulduğu 14 Ağustos 2001'den bugüne kadar 5 olağan, 2 olağanüstü kongre süreci geçiren AK Parti'de, 3. Olağanüstü Büyük Kongre diğerlerinden farklı olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yeniden genel başkan olacağı kongreyle Türkiye'de cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişte önemli bir adım daha atılmış olacak.

Kongrede yalnızca genel başkanlık seçimi yapılmayacak, aynı zamanda Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ile Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) da yeniden şekillenecek, parti tüzüğünde bazı değişiklikler de yapılacak. Parti tüzüğünde yapılacak değişikle genel başkan vekilliği getirilecek.

KARTLA GİRECEKLER

Delege olarak kongre salonunda yerini alacak olan mevcut milletvekilleri Genel Merkez’de kendileri için hazırlanmış olan kartları alarak salona girecekler.

.


En Çok Aranan Haberler