HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Abdullah Gül: “Ben sadece arkadaşları cesaretlendirdim”

11'nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin, "Ben sadece cesaretlendirdim. Ben de hükümet kurulması şeklinde sadece fikrimi paylaştım” dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu telefonla aramasıyla ilgili soruya "Hükümetin kurulmasının doğru olacağı yönünde fikrimi paylaştım. Sadece cesaretlendirdim" diye cevap verdi.

Başbakan'a yakın kaynakların ise, "seçimden önce yapılan çağrılara yanıt verseydi daha faydalı olurdu" dediği iddia edildi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazını Beşiktaş Akat Mahallesi'ndeki Karanfilköy Camii'nde kıldı.

Gül, çıkışta basın mensuplarının dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı telefon görüşmelerini hatırlatması üzerine, "Bunlardan farklı anlamlar çıkartmayın. Ben sadece cesaretlendirdim. Tabii ki arkadaşlar, kendileri daha iyi takdir ederler. Ancak doğrusu ben de bir hükümet kurulmasının doğru olacağı yönünde fikrimi paylaştım. Muhakkak ki en iyi takdiri nihayetinde kararı verecek olanlar arkadaşlarımızdır. Ben sadece cesaretlendirdim o kadar. Onun dışında benim için daha fazla bir şey söz konusu değil" şeklinde konuştu.

Başka soru kabul etmeyen Gül, vatandaşların alkışları arasında aracına geçti. Abdullah Gül'e camiye gelişinde ve ayrıldığı sırada Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da eşlik etti.

ÇAĞRILARI CEVAPSIZ BIRAKMIŞTI

Başbakan Davutoğlu'na yakın kaynaklar da telefon görüşmesini doğruladı. Ancak "Gül devrede " yorumuna ise karşı çıktılar. CNN Türk’ten Hande Fırat’ın aktardığı bilgilere göre, Davutoğlu'nun yakın çevresi, "Gül devreye girecekseydi, seçimden önce yapılan çağrılara yanıt verseydi daha faydalı olurdu" ifadesini kullandılar.

Yapılan görüşmenin doğrudan fikir alma amacı ile gerçekleşmediğinin altını çizdiler. Başbakan’a yakın kaynaklar, Gül'ün o dönem çağrıları yanıtsız bıraktığını vurgulamakla yetindi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler