HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ahmet Davutoğlu: HDP, terör örgütü ile selfie çekmekten vazgeç

Ahmet Davutoğlu, "Biz buradan HDP'ye diyoruz ki terör örgütü ile selfie çekmekten vazgeç de meşru siyaset zeminine gel" dedi.

Ahmet Davutoğlu: HDP, terör örgütü ile selfie çekmekten vazgeç

Başbakan Davutoğlu, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. Manisa'nın şehzadeler şehri olduğunu belirten Davutoğlu, "Manisa bu ülkeye daha pek çok fidan yetiştirecek. Biraz önce Sayın Bülent Arınç, gerçekten siyasetin abidevi şahsiyetlerinden biri olarak, Manisa'da siyasete başlamıştı, şimdi bir çınar olarak Türkiye'de siyaset dersi veriyor. Kendisine teşekkür ediyoruz. Adaylar tespit edildiğinde geldi ve dedi ki, 'Başbakanım bana ne görev verirseniz hizmete hazırım ama artık genç arkadaşlara bu görevi devretme vakti.' İşte Manisa'nın içinde yetişen bir siyaset fidanı böyle bir çınar olarak, siyaset dersi vererek, Türkiye'nin her yerinde AK Parti için dolaşmaya devam ediyor. Bizde mevki, makam hırsı yok. Bizde sadece ve sadece hizmet hırsı var, azmi var" dedi.

-"PENSİLVANYA SÖYLESE YAPARLARDI"-

Telsizden sesi kaydedilen bir terör baronunun, "Halkı canlı kalkan yapın, halkı vurun, suçu da askerin, polisin üzerine atın" dediğini belirten Davutoğlu, "Biz de buradan HDP'ye diyoruz ki terör örgütü ile selfie çekmekten vazgeç de meşru siyaset zeminine gel" ifadelerini kullandı.

7 Haziran sonrasında CHP'nin "blok" siyaseti, Bahçeli'nin "hayır", HDP'nin ise "terör" siyaseti yaptığını belirten Davutoğlu, "Biz ise birlik siyaseti yaptık. Sonra ne oldu, hükümet kurulmayınca cumhurbaşkanımız Anayasaya uyarak, bendenizi görevlendirdi ve 'seçim hükümeti kur' dedi. Kurmak için davet çıkardık milletvekillerine, CHP ve MHP 'biz bu hükümete girmeyiz' dedi. Pensilvanya söylese yaparlardı. Ama anaysa söylüyor anlar da diyorlar ki, 'katılmayacağız' ne demek bu biliyor musunuz? 13 yıllık AK Parti iktidarından rahatsızlar, 2 ay bari gelin hep beraber seçim hükümeti kuralım, millette sizi bir görsün bakalım nasıl yapıyorsunuz, hizmet yapıyor musunuz? 2-3 aylık hükümete girmeye cesareti olmayanların, 4 yıl milletin yükünü taşımaya yürekleri olur mu?" ifadelerini kullandı.

-"AK PARTİ BİR ÇIKAR GRUBUNUN PARTİSİ OLMAMIŞTIR"-

Memleket meselesinin maşa başında değil, dağlarda ovalarda, denizlerde çözüleceğini kaydeden Davutoğlu, "AK Parti yenilenmenin ve yeniliğin adıdır. AK Parti yasakçı, tek tipçi bir anlayıştan, demokratik özgürlükçü ve çoğulcu bir anlayışa geçişin adıdır. AK Parti bazı kesimleri sahiplenip, bazı kesimleri dışlayan bir parti değildir. AK Parti bir çıkar grubunun partisi olmamıştır. AK Parti şu veya bu sermaye grubunun partisi olmamıştır. AK Parti bir bölgenin partisi olmamıştır. AK Parti 81 vilayetin, 78 milyon vatandaşımızın sadece ve sadece Türkiye'nin partisi olmuştur. Memleketin partisi olmuştur, memleket meselesinin partisi olmuştur. AK Parti asla bir statükonun parçası olmamıştır, olmayacaktır" diye konuştu.

-"MUHALEFET FİKİRLERİ BİZDEN ALIRLAR"-

Vatandaşlarla bir araya gelene kadar biraz yorgunluk hissettiğini ama miting meydanına çıktığında yorgunluğunu unuttuğunu kaydeden Davutoğlu, "Geçen sefer 81 vilayeti dolaşmıştık, bu sefer de niyet ettik ama arkadaşlar, 'bir ayda zor olur' dediler, bu hızla 81 vilayeti de dolaşırız, bütün bir gönül coğrafyamıza da gideriz Allah'ın izniyle. Türkiye o eski Türkiye değil artık. Bugün biz dünya ile yarışıyoruz, muhalefet partileri bir birleri ile yarışıyorlar, ikinci, üçüncü parti olmak için, biz dünya ile yarışıyoruz" diye konuştu.

Seçim vaatlerini anlatan Davutoğlu, tüm emeklilere yıllık bin 200 lira zam yapacaklarını belirtti.

İlk defa işe girecek gençlerin 1 yıllık maaşının devlet tarafından ödeneceğini söyleyen Davutoğlu, "Anneler bu güzel fikir değil mi? Muhalefete böyle fikirler gelir mi? Onlar fikirleri bizden alırlar, sonra bize satmaya çalışırlar ama satamazlar" dedi.

Gençler için seçim vaatlerini anlatan Davutoğlu, gençlerin böylelikle işsizlik sorunun ortadan kalkacağını belirtti. İşsizlik ortadan kalktıktan sonra, sıranın evlenmeye geldiğini kaydeden Davutoğlu, "Kız istenecekse, dünüre ihtiyaç varsa ben gelir dünür başı olurum. Ama kız tarafı olurum bilmiş olun. Bizim kızlarımız kıymetlidir. Kızlarımıza kim fiske vurursa karşısında bizi bulur. Kadına karşı şiddette hep beraber olacak mıyız?" diye konuştu.

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler