HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Parti'den son dakika 'Olağanüstü Kongre' kararı!

AK Parti MKYK'dan gelen son dakika habere göre, AK Parti'nin 3. Olağanüstü Büyük Kongre tarihi 21 Mayıs 2017 Pazar günü olarak onaylandı. AK Parti MKYK oy birliğiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı partiye davet etti. MKYK sonrası açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Yasin Aktay, "Sayın Cumhurbaşkanımızın yarın üyeliğinin ihya edilmesine dair MKYK üyelerinin tamamı bu kararı oybirliği ile onaylamış oldular." ifadesini kullandı.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sona erdi. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında, parti genel merkezinde gerçekleştirilen toplantı, 1,5 saat sürdü. MKYK'dan gelen son dakika habere göre, olağanüstü kongre tarihi 21 Mayıs 2017 Pazar günü olarak onaylandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DAVET EDİLDİ

AK Parti MKYK oy birliği ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı partiye davet etti.

YARIN GENEL MERKEZDE YAPILACAK TOPLANTIDA ÜYE OLACAK

AK Parti Sözcüsü Yasin Aktay, MKYK'ya ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Aktay, şu ifadeleri kullandı:

"Toplantıda gündem 16 Nisan sonrasında ortaya çıkan hukuki ve siyasi durumun değerlendirilmesi ve atılacak adımlardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın kurucusu olduğu, liderliğini yapmakta olduğu partisiyle ilişkisinin ihya edilmesi amacıyla yapılan davete icabeten, Sayın Cumhurbaşkanımızın yarın üyeliğinin ihya edilmesine dair MKYK üyelerinin tamamı bu kararı oybirliği ile onaylamış oldular. Sayın Cumhurbaşkanımızın yarın genel merkezde yapılacak toplantıda üyeliğinin ihya edileceğini söyleyebiliriz.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN GENEL BAŞKANLIĞA SEÇİLMESİNE ÖNGÖRÜYORUZ"

Yarın düzenlenecek tören kurucu üyelerimiz, MKYK üyeleri, milletvekilleri ile cumhurbaşkanlığı külliyesinden katılacak misafirlerle birlikte düzenlenecek bir merasim olacak. 21 Mayıs’ta üçüncü olağanüstü kongreye gidilmesi kararı alındı. Hazırlıklar için düğmeye basıldı. Ve bu kongrede sayın cumhurbaşkanımızın bir seçimle parti genel başkanlığına seçilmesini öngörüyoruz."

"ŞAHIS OLARAK KİMSEYE ÖZEL BİR DAVET YOK"

MKYK değerlendirmesi sonrası AK Parti Sözcüsü Aktay, gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Kongrede sadece genel başkan seçimi mi olacak?" sorusu üzerine Aktay, "Kararı genel başkan değil MKYK aldı, genel başkanımızın çağrısı üzerine. 21 Mayıs günü hem genel başkan hem MKYK hem de bütün yönetim kademesinin seçimi yapılmış olacak." cevabını verdi.

"Yarın balkon konuşması olacak mı?" sorusu üzerine Yasin Aktay, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bir hitabını bekliyoruz. Alt taraftaki salonda olacak. Arzu ederlerse tabi…" ifadesini kullandı.

Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu'nun törene katılımı ile ilgili bir soru üzerine ise Aktay, "Tabii bu kategoriye kim giriyorsa herkes davetli. Şahıs olarak kimseye özel bir davet yok. Bahsettiğimiz kurullara üye olanlar gelecek. Bu bir parti toplantısı olacak yani." dedi.

OLAĞANÜSTÜ KONGRE HAZIRLIKLARI BAŞLADI

AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, önceki gün olağanüstü kongre sürecine ilişkin yaptığı açıklamada hazırlıklara başladıklarını belirterek, "Ekiplerimizi kurduk, görevlendirmelerimizi yaptık." demişti.

Mustafa Aktaş, tarihlerin kesinleşmesi için Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) halk oylamasının kesin sonucunu açıklamasını beklediklerini, Genel Başkan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamasından sonra kongre tarihinin netleştiğini belirtmişti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler