HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ak Parti'li Kurtulmuş'tan İsrail'e tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İsrail'e sert tepki göstererek "Daha önce de ‘Dökme Kurşun Operasyonu’ ile önceden yapmış olduğu noktasal hedefleri vurarak, suikast teşebbüslerinde bulunarak, dilediği an Orta Doğu'da terör estiriyor." açıklamasını taptı.

Ak Parti'li Kurtulmuş'tan İsrail'e tepki

Kırşehir'de İkizarası Kent Projesi'nin temel atma törenine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kırşehir Valiliği'ni ziyaretinde gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Ahilik kültürünün Anadolu'yu Anadolu yapan, bu toprakları, bu coğrafyayı bir esenlik haline getiren ve asırlardır bu şekilde kalmasını sağlayan en önemli unsur olduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Medeniyetimizin, kültürümüzün temelidir. Özellikle günümüz dünyasında insanların tamamen bireyselleştiği, tamamen küresel kültürün milli kültürleri hegemonyası altına aldığı, milli kültürleri yok ettiği bir ortamda bizim kendi kültürümüzü diri tutmamız ve gelecek nesillere aktarmamız bakımından yapılan bu tür Ahilik faaliyetleri fevkalade önemlidir." ifadesini kullandı.

"DİLEDİĞİ AN ORTA DOĞU'DA TERÖR ESTİRİYOR"

İsrail'in Gazze'ye saldırılarına da değinen Numan Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Bilindiği gibi İsrail bu saldırıları hep yapıyor. Daha önce de ‘Dökme Kurşun Operasyonu’ ile önceden yapmış olduğu noktasal hedefleri vurarak, suikast teşebbüslerinde bulunarak, dilediği an Orta Doğu'da terör estiriyor. Bunu bir devlet terörü şeklinde sürdürüyor. Maalesef bilindiği gibi İsrail topraklarının yüzde 87'si işgal topraklarıdır ve İsrail sınırları olmayan bir devlettir, resmi sınırı yoktur, sürekli sınırlarını genişletmek için uğraşmaktadır. 1948'den bu yana İsrail'i bölgede durdurmak mümkün olmamıştır. Bunun temel sebebi İsrail’in askeri veya ekonomik gücü değildir. İsrail'i bölgede durduracak diplomatik güç maalesef oluşturulamamıştır. Dökme kurşun operasyonunda da bunlar yaşanmıştır. Anında bazı ülkeler İsrail'in yanında yer aldıklarını belirtmişlerdir. Sanki burada İsrail değil de Filistin suçluymuş gibi açıklamalar yapılmaktadır. Bu anlaşılır bir şey değil ve bu açıklamalar İsrail'i daha saldırgan hale getiriyor. Ortadoğu barışı ciddi zorlaşıyor. Bu arada İslam ülkelerinden cılız bir tepki haricinde bir tepki ortaya çıkmıyor. Önceki saldırılarda da böyle idi, dolayısıyla İsrail de elini avuşturuyor ve sürekli pozisyonunu güçlendiriyor."

"BU ARTIK OTURUP SEYREDİLECEK MESELE DEĞİLDİR"

İslam İşbirliği Teşkilatı, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, başka birçok ülke ve bölgenin İsrail'in saldırılarına 'dur' deme mecburiyeti olduğunu dile getiren Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Eğer dünyada barış isteniyorsa, barışın kilidi Orta Doğu'dur. Orta Doğu barışının en önemli noktası İsrail-Filistin barışının sağlanmasıdır. Türkiye olarak tavrımızın ne kadar net olduğunu bütün dünya biliyor. Biz bölgede kalıcı ve adil barış sağlanmadan dünya barışı sağlanamayacağını söylüyoruz. Başından itibaren İsrail'in bu saldırganlığını şiddet ve nefretle kınıyoruz. Kınamanın ötesinde Türkiye uluslar arası bütün platformları harekete geçirmeye çalışmaktadır. Ümit ederim ki bundan bir sonuç almak mümkün olur. Bu artık oturup seyredilecek mesele değildir. Bu meseleye bütün dünya devletleri elinden geldiği kadar çözüm bulmak mecburiyetindedir. Efendim, bunlar ABD ile İsrail arasındaki farklılıklardan mı veya İsrail seçiminin yaklaşmasından mı, bunlar bizi ilgilendirmez."

İsrail'in içinden de bu duruma şiddetle karşı çıkan Yahudi kökenli vatandaşlar olduğunu anlatan Kurtulmuş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Onlar da diyor ki 'artık yeter, sizin adam öldürme sevdanızı biz niye çekelim'. Bunu söyleyen yüzlerce, binlerce Yahudi vatandaş vardır. İnşallah bu mesele açıklığa kavuşur ve bölgede barış sonsuza kadar temin edilir. Şunu da ifade etmek isterim, birtakım teröristleri öldürüyoruz diye on bir aylık bebeği öldürmenin hiçbir meşru mazereti yoktur. Bunu ne Tevrat'a sığdırırsınız ne Kur-an'a ne uluslar arası hukuka ne insanlık ruhuna ve onuruna sığdırırsınız. Bu ne Yahudiliğe sığar ne Müslümanlığa ne de insanlığa. Bunlar keyifleri istediği zaman ufacık çocuğu öldürmeyi lüks zanneden, sadece öldürmekten zevk alan birtakım ölüm makineleridir. Bunların insan olduğunu söylemek mümkün değildir. İnşallah bu trajedi bir an önce son bulur. Bu trajedinin son bulmasında Türkiye’nin rolü büyük olacaktır.

(CİHAN)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler