HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Parti'nin 81 il belediye başkan adayı belli oldu

81 il belediye başkan adayını açıklayan AK Parti'de 46 ilin ilçe belediye başkan adayları belli olurken, 35 ilin ilçe belediye başkan adaylarının da önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Ankara - Türkiye genelinde bin 392 belediye başkanının seçileceği yerel seçimlerde, 6 bin 415 kişinin aday adaylığı başvurusunda bulunduğu AK Parti'de, adayları belirleme çalışmaları devam ediyor.

AK Parti Genel Merkezi'nde, Seçim İşleri Üst Kurulu toplantılarında belirlenen adaylardan 30 büyükşehir ve 51 il belediye başkan adayı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla düzenlenen toplantılarda açıklandı.

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte partiler, il ve ilçe belediye başkan adaylarını açıklamaya devam ederken, AK Parti, 81 il ve 636 ilçe belediye başkan adayını açıkladı.

-25 ilde aynı isimle devam

Bazı illerde belediye başkanlığı için yeni adaylar belirleyen AK Parti, 25 ilde mevcut belediye başkanlarıyla yoluna devam etme kararı aldı.

Önümüzdeki yerel seçimlerde yeniden aday gösterilen mevcut belediye başkanları arasında Afyon, Ağrı, Amasya, Ankara, Ardahan, Bilecik, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, İstanbul, Kars, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Malatya, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Samsun ve Trabzon bulunuyor.

-İlçelerde son durum

Büyükşehir ve il belediye başkan adaylarının belirlenmesinin ardından, AK Parti, şimdiye kadar, 46 ile bağlı 636 ilçe belediye başkan adayını açıkladı.

İlçe belediye başkan adayları açıklanan iller arasında Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Kilis, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Tunceli ve Yozgat yer aldı.

İstanbul ve Ankara'ya bağlı ilçelerin belediye başkan adayları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla kamuoyuna tanıtıldı.

Kalan 35 ile bağlı ilçe belediye başkan adaylarının ise önümüzdeki günlerde açıklanacağı ve AK Parti il başkanlıkları tarafından düzenlenmesi planlanan programlarda kamuoyuna açıklanacağı bildirildi.

Öte yandan, 392 belde belediye başkan adayından 340'ı belirlenerek AK Parti tarafından kamuoyuna duyuruldu.

-En genç adaylar

İl belediye başkan adayları arasında en genç isim, 37 yaşındaki hukuk fakültesi mezunu olan ve serbest avukatlık yapan Tokat Belediye Başkan adayı Eyüp Eroğlu oldu.

En genç ilçe belediye başkan adayları arasında ise 30 yaşındaki Erzurum'un Aziziye ilçe belediye başkan adayı Muhammed Cevdet Orhan ilk sırada yer aldı. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler