HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aziz Kocaoğlu: "Binali Bey bana çalışıyor"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Başkan adayı Aziz Kocaoğlu, "Binali Bey bana çalışıyor" dedi.

Kocaoğlu, Fox Tv'de canlı yayınlanan Çalar Saat programına konuk oldu. Başkan Kocaoğlu, bir soru üzerine "17 Aralık, herkesin iliklerine kadar işlemiş durumda" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi adayı Aziz Kocaoğlu, Fox Tv'de canlı yayınlanan Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayarak İzmir'le ilgili projelerini anlattı.

İzmir'in yerelde kalkınma hedefinde hızla ilerlediğini belirten Kocaoğlu, kente hükümetten daha fazla yatırım yaptıklarını söyledi. AVM ile kalkınma olmayacağının altını çizen Kocaoğlu, kentin turizm, sanayi, tarım ve hayvancılık sektöründe de kalkınması için altyapı çalışmalarını yaptıklarını kaydetti. Başkan Kocaoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ÇED raporunu imzalaması halinde iki yıl sonra Körfez'de yüzülmeye başlanacağını ifade etti.

Göztepe Metro İstasyonu'nun dün hizmete alındığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, 11 kilometre devraldıkları raylı sistemi 5 yıl içinde 302kilometreye çıkaracaklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu an 97 kilometre çalışıyor, 30 Nisan'da 100 kilometre, 30 Haziran'da 130 kilometreye çıkıyor. 23 kilometrelik tramvay projesinin ihalesi bitti, kredi sözleşmesi yapıldı. Tramvay projesiyle 153 kilometre oluyor. Stratejik planımıza aldık, önümüzdeki 5 yıl içinde 150 kilometre daha yapıyoruz.”

Gelen sorular üzerine ülke gündemi hakkında da konuşan Başkan Kocaoğlu, şunları söyledi: "17 Aralık herkesin iliklerine kadar işlemiş durumda.17 Aralık'tan sonrasını meydanlarda konuşmuyorum. İlgilenenler sosyal medyadan, gazete ve televizyondan izleyip değerlendiriyor. Millette değerlendirecek ve oyuyla kararını verecek.”

AK Parti adayı Binali Yıldırım'ın nasıl bir aday olduğu yönündeki soruya "Çok iyi bir aday, yarışıyoruz” diyerek esprili yanıt veren Başkan Aziz Kocaoğlu, "Memnunum. Ben çağırdım gel aday ol diye. Binali Bey'e güveniyorum, bana çalışıyor. İzmir'de Aziz Kocaoğlu,AKP ile yarışıyor, sadece Binali Yıldırım'la değil." İzmir'de böyle bir yarış olduğunu anlatan Kocaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu yarıştan galip çıkacağımıza inanıyoruz. İzmir'de 6 milyar 600 milyon liralık özelleştirme yapmışsın, para almışsın. 12 senede bunun karşılığında 5 milyar 300 milyon lira yatırım yapmışsın. Yaptığın yatırım da belli. Kuzey Çevre Yolu, Beydağ Barajı, bölünmüş yol, bir de havalimanında yeni yapılan terminali söylüyorlar. Terminalde yap-işlet-devretle yapıldı. İzmir, Merkezi Hükümet'e 40 milyar lira vergi verdi. 12 senelik Hükümet bir kentin kalkınmamasını belediye başkanına, belediyeye bağlar mı? Böyle bir siyaset, böyle bir düşünce olur mu? Hükümetin 5 milyar 300 milyonluk yatırımına karşı, İzmir Büyükşehir Belediyesi 6 milyar 300 milyon liralık yatırım yaptı. Hükümetten fazla yatırım yaptığını söyleyen başka bir belediye varsa gelsin. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin notu merkezi Hükümet'in notundan yüksek. Aramızda 9 kademe fark var. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en güvenilir devlet kurumları arasında en önde gelen kurum.” (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler