HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Tüfenkci: "Güvenlik Güçlerimiz Terörle Hassas Bir Şekilde Mücadele Ediyor"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Güvenlik güçlerimiz, halkımızı terörün zulmünden kurtarmak için gece gündüz demeden hassas bir şekilde mücadele ediyor” dedi.

Malatya'da çeşitli program ve ziyaretlere katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Av. Bülent Tüfenkci Darende ilçesini de ziyaret etti. Bakan Tüfenkci'ye Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, ve partililer de eşlik etti.

İlçe girişinde çiçeklerle karşılanan Bakan Tüfenkci ilk olarak AK Parti Darende İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Burada partililerle buluşan Tüfenkci, daha sonra beraberindekiler ile birlikte Darende Belediyesi'ne geçti. Burada Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, Bakan Tüfenkci'ye ilçede devam eden projeler ile ilgili detaylı bilgiler sundu. Sunumun ardından Bakan Tüfenkci daha sonra Darende Öğretmenevi'nde sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi.

Burada konuşan Bakan Tüfenkci, ülkenin hassas bir dönemden geçtiğini ifade ederek, "Güvenlik güçlerimiz, halkımızı terörün zulmünden kurtarmak için gece gündüz demeden hassas bir şekilde mücadele veriyor. Bir yandan da ülkeyi gece gündüz demeden kalkındırma noktasında çalışıyoruz. Yeni ihracat pazarları bulmak için başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve ilgili Bakanlarımız ülke ülke,kıta kıta gezerken bir yandan da biz üretimimizi nasıl arttırırız, sanayimizi nasıl kalkındırırız, ticaretimizi nasıl geliştiririz, bunun hesabını yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Suriye ve Irak'ın içerisinde bulunduğu durumun Türkiye'yi daha fazla dış politika noktasında aktif olmaya götürdüğünü belirten Tüfenkci, "Suriye'deki sıkıntılar çözülmeden dünyanın ve bölgenin huzur içerisinde olmayacağını düşünüyoruz. Suriye, Irak noktasında hem güvenlik tedbirlerimizi üst düzeyde alıyoruz, hem de sorunları çözme noktasında Başbakanımız başta olmak üzere Cumhurbaşkanımız, Dışişleri Bakanımız elinden gelen gayreti gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Tüfenkci, Darende ziyaretini Somuncu Baba Külliyesi'ni ziyaret ederek tamamladı.

(İHA)

En Çok Aranan Haberler