HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Davutoğlu bayram namazını Diyarbakır'da kıldı

Diyarbakır'da kıldığı bayram namazı sonrası açıklama yapan Başbakan Davutoğlu, "İnşallah bu zor günler geçecek" dedi.

Bayramın ilk gününü Diyarbakır'da geçirecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu, bayram namazını Ulu Cami'de kıldı.

Namaz sonrası vatandaşlarla bayramlaşan Davutoğlu, ardından gazetecilere açıklama yaptı.

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları veren Davutoğlu şunları söyledi:

"Şehitlerimize ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. Bu dönemde hüzün yaşayan bütün annelerimize taziyelerimi sunuyorum. Bu zor günler geçecek. En büyük gücümüz bayramlarda olduğu gibi omuz omuza durmamızdır.

Bizim Türkiye'deki bütün sorunları çözme amacımız bakidir. Herkesin bu çözüme katkı sunması önem taşımaktadır. Yapılan operasyonlar sadce terör odaklarına yöneliktir. Allah bayramımızı kardeşliğimizi daim eylesin. Allah bizi bir, diri eylesin. Türkiye içinde huzursuzluk çıkarmak isteyenlerle Filistin'e sahip çıkmamıza engel olmak isteyenler aynı saftadır."

"SEÇİM İÇİN GELMEDİM"

Davutoğlu, bir gazetecinin bayramda neden Diyarbakır'a geldiniz sorusuna da şu yanıtı verdi:

"Diyarbakırlılar benim Diyarbakır'a nasıl aşık olduğumu bilirler. İnsanlık tarihinin bütün birikimini görmek isterse Diyarbakır'ı görmesi lazım. Sadece mimarisiyle bütün tarihimizin her aşamasına hakimdir. Diyarbakır insanı da kadim geleneğin bütün özelliklerini yansıtır.

Diyarbakır'ın insanına selam verdiğinizde hediye alırsınız, gözlerine baktığınızda muhabbet alırsınız. Bayramı Diyarbakır'da başlatmakla, Konya ile arasında bir fark olmadığını göstermektedir. Bugün seçim için gelmedim. Bugün hiçbir siyasi faaliyette bulunmayacağım. Bundan sonra da sık sık Diyarbakır'a geleceğiz."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler