HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Yıldırım'a Çipras'tan taziye telefonu

Yunanistan Başbakanı AleksisÇipras, Başbakan Binali Yıldırım'ı telefonla arayarak dün meydana gelen hain terör saldırısı için taziyelerini bildirdi.

İSTANBUL, (DHA) - Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Çipras görüşmede, sözkonusu terör saldırısını şiddetle kınadığını belirterek başta saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları olmak üzere, Türk halkı ve Hükümete başsağlığı, yaralananlara acil şifa dileklerini iletti.

Başbakan Çipras, Yunanistan olarak terörü kaynağı ne olursa olsun lanetlediklerini bildirerek, ülkemizin terörle mücadelesine güçlü destek verdiklerini ve Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını vurguladı.

Başbakan Yıldırım ise, taziye dilekleri ve dayanışma mesajı için Başbakan Çipras'a teşekkür ederek, ülkemizin DEAŞ, PKK ve FETÖ gibi terör örgütleriyle eş zamanlı yürüttüğü mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini dile getirdi.

Görüşmede, terörün küresel bir tehdit olduğunu belirten Yıldırım, bu tehditle mücadelenin uluslararası işbirliği gerektirdiğini, komşumuz Yunanistan'ın bu alandaki işbirliğinin ve ülkemizle dayanışmasının büyük önem taşıdığını ifade etti.

Başbakan Yıldırım, Türkiye-AB ilişkileri ve işbirliği konusundaki beklentileri de aktardı. Başbakan Yıldırım ayrıca, iki ülke arasında ulaşım alanındaki ilişkilerin daha ileri bir seviyeye taşınması için somut adımlar atılması konusunda ortak çaba göstermeye hazır olduklarını dile getirdi. Her iki başbakanın, her alandaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi için yakın siyasi diyaloğun sürdürülmesi konusunda mutabık kaldıkları kaydedildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler