HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan'dan İstanbul'da gövde gösteri

AK Parti'nin düzenlediği "Milli İradeye Saygı" mitinglerinin ikincisinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuştu.

Başbakan'dan İstanbul'da  gövde gösteri

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Başbakan halkı selamlayarak konuşmasına başladı. "İstanbul demek Türkiye demektir. İstanbul demek Ortadoğu demektir. İstanbul demek Balkanlar demektir. Kuzey Afrika demektir. İstanbul demek, Avrupa-Asya-Afrika demektir... İşte bu kadim Osmanlı başkentinden, bu dünya şehrinden tüm yeryüzünü, tüm dostlarımızı, kardeşlerimizi gönülden selamlıyorum" Şu alana giremeyen kardeşlerim var dışarıda kaldılar.

[

](https://www.mynet.com/anlik-zevkleri-icin-sokaklari-ateslere-110100703110)

[**

**](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/milli-iradeye-saygi-mitingi-milli-iradeye-saygi-mitingi/12026/1699197/)

**[

](https://www.mynet.com/tarihin-en-kalabalik-mitingi-iddiasi-110100703102)**

Başbakan Erdoğan Afganistan'dan Somali'ye, Bosna'dan Filistin, Myanmar ve Kudüs'e, Bağdat, Musul, Süleymaniye'den, Hama, Humus, Halep'e selam gönderdi, "Dünyanın her yerinde bizim için meydanlara çıkan, dualarını esirgemeyen kardeşlerimi selamlıyorum" diye konuştu.

Türkiye fotoğrafı görmek isteyen varsa fotoğraf burada. Uluslararası medyaya rağmen. Uluslararası medya hadi bunu da gizle. BBC, CNN, Reuters bunu da gizle. Günlerdir yalan haberler ürettiniz. Türkiye'yi dünyaya farklı gösterdiniz. Siz yalanlarınızla baş başa kaldınız. Bu millet, sizin dünyaya tanıttığınız millet değil. Bu millet samimi, gece tencere tava çalan bir millet değil... Türkiye'de neler olduğunu merak eden varsa Kazlıçeşme'ye baksın. Biz söyleceğimizi sandıkta söyleyeceğiz.

BURADAKİ YÜZ BİNLERCE İNSAN KIRIP DÖKEN DEĞİLDİR

Buradaki yüz binlerce insan, çelik bilyeleri kalkıp da insanımın üzerine atan hainler değildir. Eline molotof alıp polise atan, eline sopa alıp kırıp, yağmalayan burada değildir.

SAYGIMI KAYBETTİM, ÜZÜLDÜM

Bana günlerce heyetler geldi, sanatçılar geldi, Taksim Platformu'ndanız dediler. Kendileriyle konuştuk, görüştük. Bilmenizi istiyorum. Dedim ki, "Niye bu gençler burada duruyor. Yeşili korumak için mi burada duruyor? Eğer yeşili korumak için burada duruyor? Eğer yeşilse yargı sürecine uyacağına söyleyen bir iktidar var. İki diyorum ki, yargı kararı verdi, velev ki lehimizde verdi. O zaman da diyorum, plebisit yapalım, halka gidelim, halkımıza gidelim. Büyük bir çoğunluğu evet dedi. Fakat çok enteresan, dışarı çıktılar. Bir bayan, üzüldüm. Önce saygı duydum, sonra saygımı kaybettim. Neden çünkü dedi ki, "İçeride bize böyle bir şey teklif edilmedi".

BOŞALTTINIZ, BOŞALTTINIZ DEDİM

Daha sonra bir başka grupla konuştuk. Onlara da aynı şeyi söyledim. Bedeli ne olursa olsun Kılıçdaroğlu'na rağmen orayı boşaltacağız dedik. Gezi Parkı'nın içi temizlendi şimdi yeşillendirme yapılıyor. Atatürk Anıtı'nın çevresindeki çiçeklendirme yapıldı. Ey benim sevgili vatandaşım ey benim milletim oyuna gelme. İstanbul'da yaptıklarımız ortada çöp dağlarını kaldırdık hava kirliliğinden kurtardık. Susuzluğunu giderdik.

TÜRKİYE TAKSİM'DEN İBARET DEĞİLDİR

Türkiye üzerinde oyun oynayanlar ofislerinde evlerinde bilgisayar başında tir tir titreyecek. Milli iradeye sahip çıkıyor muyuz? İşte bu Türkiye bu. Türkiye sadece Taksim'den ibaret değildir. Türkiye sadece Kuğulu Park'tan ibaret değildir. Türkiye herkesin kardeşçe yaşadığı büyük bir ülkedir. Türkiye Selçuklu'ların torunlarının ülkesidir. Osmanlı cihan devletinin torunlarının ülkesidir. Türkiye uluslararası medya kuruluşlarının operasyon yapacağı bir ülke değildir.

AB'YE SERT TEPKİ

Türkiye sosyal medya üzerinden ameliyat yapılabilecek bir ülke değildir. Avrupa Birliği Parlamentosu bizimle ilgili bir karar almış. Haddini bil ya, haddini bil.Sen Türkiye ile ilgili karar almaya yetkili misin ya? Daha ilk gün ne dedim, 'Sizin aldığınız kararı tanımıyoruz' dedim. Ve aldıkları kararı kendilerine iade ettim" dedi.

30 BİN KUMANYA DAĞITANI DA BİLİYORUZ

Tabi bunlar bugüne kadar güdülen iktidarlara alışmışlardır. Güdüyorlardı, istedikleri gibi hükümet kuruyorlardı bu ülkede. İstediklerini indiriyorlardı, istediklerini getiriyorlardı. İşte bazı medya kuruluşları aynı oyunun içindeler, aynı numarayı yapıyorlar ama hepsi turnusol kağıdı gibi ortaya çıktı. Faiz lobisi çok iyi ortaya çıktı.

Yerli ve yabancı birlikte hareket eden yazılı ve görsel medyaya sesleniyorum. Basın ahlakı denen bir olay var, namuslu olun namuslu. Dürüst olun. Eğer Tayyip Erdoğan’dan dürüst olmamayı bekliyorsanız yanılıyorsunuz.

Taksim meydanına 30 bin kumanyayı kimlerin gönderdiğini gayet iyi biliyoruz. Kendi otellerinde terörle işbirliği yapanları yatırıp kaldıranları çok iyi biliyoruz. Bunların hesabı sorulmayacak mı? Eğer bu hesabı sormazsak, işte o zaman bu millet bizden hesap sorar.

KÖTÜ MUAMELEYİ BİZ KALDIRDIK

Cezaevlerinde kötü muamele vardı. Karakollarda kötü muameleler vardı. İşkenceye sıfır tolerans dedik. Hukuk sisteminde keyfiliğe yer yok dedik. Üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçişi biz sağladık.
İfade özgürlüğü sınırlandırılmıştı. Önünü açtık. Toplantı gösteri yapmak kısıtlanmıştı. Şimdi buradan tüm Türkiye’ye dünyaya sesleniyorum. Diyorum ki, siz miting yapmak istediniz de size müdahale mi edilmedi?

TERÖRİSTBAŞIYLA NASIL YAN YANA GETİRDİNİZ

Şimdi buradan ulusalcılara sesleniyorum. Ey ulusalcılar, ey CHP ve yandaşları, terörist başıyla Atatürk'ü ve Türk bayrağını nasıl yan yana getirdiniz.

BU TÜR MÜDÜRLERİ ASLA KABUL EDEMEM

Hatay’da da bunları gördük. 4 tanesi şu anda tutuklandı. Olayları organize edenler olarak gördük. Bunları organize edenlerin de bunlar olmadığını kim söyleyebilir. Lise talebelerine baskı uygulayanları milletim bilsin. Ben buradan bazı okulların müdürlerine öğretmenlerine sesleniyorum. Araştırmalar devam ediyor. Ben bu tür okul müdürlerini okullarımızın başında görmeyi asla kabul edemem. Çünkü biz bu yavrularımızı size teslim ettik. Anarşist olsunlar diye teslim etmedik. Bunları iyi okutun, eğitin diye gönderdik. Birilerinin mitinglerine bunları derslerden çıkararak gönderin diye değil.

ÜNİVERSİTELERDE DE AYNI

Aynı şey üniversiteler için geçerli. İmtihan var, okula gelmeyin diyorlar. Olur mu böyle şey? Sabah dörde kadar beşe kadar tencere tava. Hep aynı hava. Tencere tava çalanlar hava mı görmek istiyorsunuz, buyurun size hava.

BAŞÖRTÜLÜ KARDEŞİME EL UZATANLARA

18 gün boyunca sokaklarda terör estirenlere, benim başörtülü kardeşlerime el uzatanlara, hem anneye hem bebeğe şiddet uygulayan alçaklara. Dolmabahçe Bezmi Alem Valide Sultan Camii’ne ayakkabılarıyla giren, üç gün orayı işgal edenlere. Orada alkol kullanan saygısızlara… Hukuk dairesi içinde gereken hesabı mutlaka soracağız.

BANA HAKARET ETTİLER

Çapulcu kamu düzenini bozanlara denir. Türk Dil Kurumu'nda bunun tanımı budur. Bu ülkede 10,5 yıl önce sınırsız güç kullanma hakkı vardı. Biz bunu kaldırdık. Bizimle görüşmeye gelenler istediğimiz yerde miting yaparız dediler kibar davrandım Türkiye yol geçen hanı değildir. Neresi gösterilirse orada miting yaparsın. Burası demokratik ülkedir. Esnafımıza yazık değil mi onların zararını kim karşılayacak? Aynı şekilde Ankara'da kamu binaları yakıldı yıkıldı. AKM işgal edildi. Oraya bazı paçavralar açıldı. Bana da hakaretler ettiler. Onları oradan indirmeyip ne yapacaktık? Bu benim başbakanlık görevim özgürlük hukuka saygı içinde kazanılır bir başkasının özgürlüğüne saldırmakla olmaz. O park tüm İstanbullularındır. Çadır kuracak yer bellidir. Yaylalar çok git istediğin yerde kur. Bunların derdi başka. CHP milletvekili çıkıyor mesele bu iktidarı indirmek diyor. Hükümeti indirmek için seçim vardır. Gücünü koyarsın indirebiliyorsan indirirsin. Dediler ki polis biber gazı kullanıyor. En ileri ülkelere bak biber gazı kullanıyor mu kullanmıyor mu? En ileri ülkelerde kurşun sıkarlar kurşun. Komiserimi kurşunla yaraladılar. Bir diğeri de bacağından yaralandı. İstanbul'da Divan Oteli'ne giren bir CHP milletvekili Vali'ye hakaret etti. Sosyal medyada provokasyon yapanları araştıracağız.

Burada başı açığı ile kapalısıyla 7'den 77'ye birlik var dayanışma var. Burada yakıp yıkma yok. Vatanseverlik var. Şiddet uygulayanları gördük ekonomiye zarar verenleri gördük milletim anlasın. 18 gün boyunca sokak sokak terör estirenlere ahlaksızlara gereken hesabı mutlaka soracağız.

MENDERES DE NAZİKTİ AMA ASTINIZ

Şimdi burada birşey söyleyeceğim; 'Sayın Başbakan çok sert, çok gerilimden yana, diktatör'... Onlara sesleniyorum. 'Sayın Menderes çok kibardı, çok nazikti. Bu kadar kibar, bu kadar nazik insanı ipe götürdünüz, astınız be vicdansızlar, astınız. İdam ettiniz. Şimdi Erdoğan için de bunu kullanıyorsunuz. Fakat biz 'Ölüm haktır. Allah'ın verdiği ömrü Allah'tan başka kimse alamaz', biz buna inanmış insanlarız. Biz, milletimizle kucaklaşmışız, milletimizle beraberiz. Milletimizle bütünüz. Bizi ayırmaya, Allah'ın izniyle kimsenin gücü yetmeyecek. Biz beraber yürüdük bu yollarda, yağmur demedik, çamur demedik, kış demedik. Hep beraber yürüdük

YABANCILARIN NE İŞİ VAR?

Ben merak ediyorum. Dünyanın değişik yerlerinden acaba Taksim Meydanı'na gelip bu olayların içerisine karışan yabancıların burada ne işi var?

SANATÇI TERÖR ESTİREN OLMAZ

Bunların derdi mesaj değil. Dert başka. Dert ne diyor bir tanesi sözüm ona sanatçı. Sanatçı terör estiren olmaz. Teröre yataklık yapanı ben sanatçı olarak tanımıyorum. Ne diyor? “Mesele Gezi Parkı mı yahu? Hala anlamadın mı” diyor. Şu hale bak.

CHP’nin milletvekili çıkıyor “Mesele gezi parkı değil. bu iktidarı devirmek” diyor. Tamam da eğer de bu iktidarı indirmek istiyorsan bunun yolu belli. Nedir? Seçimdir. 2015’te seçimler var. Niye böyle değil de, abudik gubidik numaralar yapıyorsun bize.

IMF'E BORCU KAPATTIK

Biz göreve geldiğimizde borç 28 milyar dolardı biz şimdi tüm borçlarımızı ödedik. Enflasyonda sanayi üretiminde yeni rekorlara sahip olduk. Çözüm süreci içerisinde çok güzel neticeler aldık. Terör ciddi bir duraksamaya girdi. Akil insanların görevi bitti. Raporları değerlendireceğiz.

DİKTATÖR DEĞİLİM

Çok sertsin diktatörsün diyorlar. Bu nasıl diktatörki samimi çevrecileri kabul ediyor. Mesele Gezi Parkı değil bu oyunu hep beraber bozmalıyız. Gazi Mustafa Kemal'i istismar ediyorlar. Ulusalcıyız diyorlar ama her türlü bölücü örgütle birlikte hareket ediyorlar.

Sokak sokak direniş çağrısı yapan CHP terör estirenlere gıptayla bakmıştır. Polisimize ana avrat küfür ediyorlar. Yeri gelince bu görüntüleri paylaşacağız. Ya küfür edecekler ya hakaret edecekler. CHP zorla bir yerlere girmeye çalışıyor.

1 hafta önce referandum diyorlar 1 hafta sonra vazgeçiyorlar. Kabul etsen de etmesen de egemenlik milletindir. Sandık milletindir. Tek partili CHP döneminin baskıları sona erdi.

Taksim Gezi Parkı bahanesiyle Türkiye genelinde ortaya konan tavır samimi değildir. Azınlık çoğunluğa hiçbir zaman tahakküm edemez. Yüzde 50 ile geldik ama yüzde 100' ün hizmetindeyiz. Etnik milliyetçiliğe karşıyız. Hep beraber biriz. Kimsenin Türkiye'nin huzurunu bozmasına izin vermeyeceğiz. Ulusal ve uluslararası medya size sesleniyorum tek vatan tek devlet tek bayrak duydunuz mu? İnşallah duymuşlardır. Gönül gönüle geleceğe yürüyeceğiz. Seçimlere 8 ay kaldı biz bugüne kadar sustuk 8 ay daha sabredeceğiz sandıkta bunlara gereken cevabı en iyi şekilde vereceğiz. Türk bayraklarınızı katlamayın. Balkonlara asmanızı istiyorum.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler