HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'CHP - MHP ne zaman savaş çıkacak diye bekliyor'

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çözüm süreciyle başlayan huzur ortamını değerlendirerek CHP ve MHP'ye yüklendi.

Demirtaş, "MHP'si, CHP'si elini ovuşturup bir an önce ne zaman savaş çıkacak diye bekliyor. Allah, billah aşkına bir yıldır insan ölmüyor, CHP'nin, MHP'nin liderinden şunu duydunuz mu, çok şükür ki bir yıldır kimse ölmüyor diyebildiler mi” dedi.

Çözüm süreci ile başlayan huzur ortamını da değerlendiren Demirtaş, CHP ve MHP'ye takındıkları tavırdan dolayı tepki gösterdi. Demirtaş, "Bundan da rahatsız olanlar var. Dikkat edin biz barış dedikçe, barış ve çözüm sürecini ilerletelim dedikçe, birileri bunu AK Parti'ye destek olarak algılıyor. Sanki biz barış demekle AK Parti'yi desteklemiş oluyoruz. E vicdansızlar sizin çocuklarınız bu topraklarda ölmüyor tabi. Sizin çocuklarınız dağlarda nöbet tutmuyor tabi. Diyorlar ya efendim halk barış istiyor. Doğru halk barış istiyor da sen barış istemiyorsun. Halkın yüzde 90'ı çözüme, barışa hazır. Ama AK Parti olarak sen adım atmıyorsun. Asıl büyük provokasyonu sen yapıyorsun. MHP'si, CHP'si elini ovuşturup bir an önce ne zaman savaş çıkacak diye bekliyor. Allah, billah aşkına bir yıldır insan ölmüyor, CHP'nin MHP'nin liderinden şunu duydunuz mu, çok şükür ki bir yıldır kimse ölmüyor diyebildiler mi? Bunu ağzından çıkarabildi mi? ” diye konuştu.

Demirtaş Eğil mitinginin ardından beraberindeki partililerle birlikte Dicle ilçesine hareket etti. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler