HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'den bedava arsa, taksitle ev vaadi

CHP Aydın milletvekili adayı Bülent Tezcan, Hazine arazilerini evsiz vatandaşlara bedava vereceklerini ve devlet olarak yapacakları evleri de 277 lira taksitle vatandaşlara dağıtacaklarını söyledi.

CHP'den bedava arsa, taksitle ev vaadi

7 Haziran'daki genel seçimler öncesinde Aydın'ın Germencik İlçesi, Ortaklar Mahallesini ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Adayı Bülent Tezcan vatandaşlarla buluştu. Kahvede vatandaşlara konuşan Tezcan, partisinin seçim vaatlerini anlattı. İktidara geldiklerinde her vatandaşın başını sokacağı bir evi olacağını belirten Tezcan, "Bir yığın Hazine arazisi her yerde var. Bu Hazine arazilerini birileri yandaşlarına peşkeş çekebilir. Biz bu işi planladık ve Türkiye'de Hazine arazilerini evsahibi olmak isteyen evi olmayan vatandaşlarımıza arsa olarak bağışlayacağız. Hazine arazilerini eve ihtiyacı olan vatandaşlara bedava vereceğiz. 277 lira aylık taksitlerle de onlara devlet eliyle ev yaptıracağız. Herkes, toplam 2 göz odalı 70 metrekarelik ev sahibi olacak" dedi.

"TAŞERON İŞÇİYE KADRO SÖZÜ"

Taşeron işçilere kadro sözü veren Tezcan, "Türkiye'de 800 bin taşeron işçimiz var. Bu taşeron işçilerin ayda cebine giren maaş 950 lirayla 1500 lira arasında değişiyor. Yıllarca üniversiteyi okutursunuz daha sonra bir işe taşeron olarak girmek için yalvarırsınız. Devletin cebinden bir taşeron işçi için aylık 3 bin 500 lira para çıkıyor. Bu paranın 1500 lirası taşeron işçiye maaş olarak verilirken, diğer kalanı şirketin cebine kalıyor. Yapacak tek şey aradan taşeronu çıkaracağız. Bütün işçilerimiz kadrolu işçi olacaklar ve bu para onların cebine kalacak. İktidara geldiğimizin ilk yılında sözümüz söz 800 bin taşeron işçiyi kadroya geçireceğiz. Tüm taşeron işçiler insanca yaşayacaklar" diye konuştu.

"ZEYTİN AĞAÇLARINI KESTİRMEYECEĞİZ"

Günü kurtarmak için çiftçilerin zeytin ağaçlarını kestirmeyeceklerini vurgulayan Tezcan, "Türkiye'nin enerjide dışa bağımlı olmasını istemiyoruz. Biz ülkenin yüzde 82'sini dışarıdan üretiyoruz. Bunun için yerel enerji kaynaklarını artırmamız gerekiyor. Jeotermal ve rüzgar enerji kaynakları Türkiye'nin her yerinde var bu kaynakları kullanmak için teşvik edeceğiz ama bir şartla. Bunlar son teknolojiyle modern teknolojiyle işleyecekler ve çalışacaklar. Doğadaki zeytin ve incir ağaçlarını katletmeden bu işi yapacaklar. Bugün birileri günü kurtarmak için zeytin ve incir ağaçlarını katletmemelidir. Maliyeti düşürmek için Germencikli çiftçilerin zeytin ağaçlarını kestirmeyeceğiz" dedi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler