HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'den 'gizli pazarlık' vurgusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Kürt sorununu bir demokrasi sorunu olarak gördüklerini belirtti.

ANKARA (İHA) - Koç, "Bu sorunun çözümünün Başbakan'la terör örgütü temsilcilerinin karşılıklı çıkarlarına dayalı gizli pazarlıklarla değil; açık, meşru ve hukuk devleti kuralları dışına çıkmadan aranmasından yanayız" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP MYK devam ederken Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Koç, yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'İsrail'in Türkiye'den özür dilemesinden sonra CHP'nin tutumuna' yönelik yaptığı açıklamaları hatırlatarak, CHP'nin Cumhuriyeti kurduğunu ve kimseden özür dilemeyeceğini ifade etti. CHP'nin tüm organlarıyla ilkelerini koruduğunu söyleyen Koç, "Kürt sorununu bir demokrasi sorunu olarak gören ve bu sorunun Başbakan'la terör örgütü temsilcilerinin karşılıklı çıkarlarına dayalı gizli pazarlıklarla değil açık, meşru ve hukuk devleti kuralları dışına çıkmadan çözümünün aranmasından yanayız" dedi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI GÖRMEZ'İN İZMİR'E YÖNELİK YAPTIĞI AÇIKLAMALAR

Koç, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in 'İzmir'in farklı dindarlığının irfan geleneğine ihtiyacı var' yönündeki açıklamasını hatırlatarak, "Sayın Diyanet İşleri Başkanı temsil ettiği makamın ağırlığına uygun bir davranış sergilememiştir. Asıl irfana ihtiyacı olan ta kendisidir. Diyanet İşleri Başkanı İzmirliler'den özür dilemek zorundadır" ifadelerini kullandı.

AKİL ADAMLAR KONUSUNDA CHP'NİN ÖNERİSİ

Koç, açıklamaları sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, 'Akil adamlar konusunda CHP'nin önerisini sorması üzerine Koç, "Toplumsal mutabakat gerekli. Siyasal ve toplumsal mutabakat aranmasının birlikte sürdürülmesi gerek. Hukuki çerçevenin dışına çıkmadan, buna özen göstererek, hukuk devleti kuralları çerçevesinde meşru siyaset zemininde bu sorunu tartışmamız gerekir. Temelinde demokratikleşme, insan hakları ihlali, hukuk devletin yandaşlaştırılması, yerel yönetim boyutu, kültürel ve bireysel haklar mutabakat zemininde aranması gerekir. Gizli kapaklı toplantılarda değil" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler