HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'li Hamzaçebi'den "asansör kazası" tepkisi

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul'da asansör kazasında hayatını kaybeden işçilerden Hükümetin sorumlu olduğunu öne sürdü.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul'da asansör kazasında hayatını kaybeden işçilerden Hükümetin sorumlu olduğunu öne sürerek, "Bu cinayetlerin sorumlusu sadece inşaatı yapan şirket değildir. Bu cinayetlerin sorumlusu cinayetlere cinayet diyemeyen ve iş kazası diyerek geçiştiren, denetimleri yandaşlarına kaynak aktarma aracına dönüştüren Hükümettir" dedi.

Hamzaçebi, yaptığı yazılı açıklamada, 2014 Ağustos ayında sadece inşaatlarda 40 işçinin iş kazasıyla hayatını kaybettiğine işaret ederek, "İş cinayetine kurban veren ülkemizde bu kez on emekçinin kanı bir beton yığınının temeline akıtıldı" dedi.

CHP Grup Başkanvekili, son sekiz ayda ihmale kurban giden bin 270 işçiye 10 emekçinindaha katıldığını vurgulayarak, AK Parti hükümeti ile onlarla beraber iş yürütenlerin kar/rant aşkına fukara halkın evlatlarının kurban edildiğini savundu. Soma'daki katliamda "ölüm bu işin fıtratında var" diyerek sorumluluk üstlenmeyen hükümetin bu kez de "şehit" söylemine sığındığını ifade eden Akif Hamzaçebi tepkisini şu sözlerle sürdürdü: "Soma'ya imamlar gönderip halkın öfkesini "kader' diye bastırmayı seçen, samimi temiz dini duygular üzerinden kendisinin sorumluluğunu perdeleme yolunu tercih eden AKP'nin bu iş cinayeti karşısındaki tutumu da değişmemiştir.Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu, adeta bağıra bağıra gelen bu facia karşısında selefini aratmamış ve "Bizim için onlar şehit' demiştir. Bunun"Soma şehitleri' yaklaşımından bir farkı yoktur. İnanç üzerinden sorumluluktan kaçma anlayışının yeni bir örneğidir. Bu cinayetlerin sorumlusu sadece inşaatı yapan şirket değildir. Bu cinayetlerin sorumlusu cinayetlere cinayet diyemeyen ve iş kazası diyerek geçiştiren, denetimleri yandaşlarına kaynak aktarma aracına dönüştüren Hükümettir.Yolsuzluklarını ört bas etmeye harcadığı enerjinin ve zamanın yüzde birini bile bu ölümlere ayırmayan Hükümettir. Taşeronlaşmanın tümüyle yasaklanması için yıllardır ayak sürüyen, ILO'nun iş güvenliğini içeren 167 nolu sözleşmesini imzalamayan Hükümettir. İstanbul'da düşen asansör değil Hükümetin aymazlığıdır.Ölen emekçiler değil, bu iktidarın vicdanıdır, insanlığıdır. Öyle anlaşılıyor ki, Yeni Türkiye'de vicdana yer yoktur. Vicdanları nasırlaşmış olanlar, emekçinin alın terine saygı göstermeyenler, halkın hayatları üzerinde yükselttikleri gökdelenleriyle övünenler,unutmayın ki o emekçiler bir kez öldü siz her gün öleceksiniz."

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler