HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'li Kamer Genç'’e çözüm süreci protestosu

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Bismil ilçesine bağlı Türkmenhacı köyünü ziyaret etmek üzere geldiği Diyarbakır Havaalanı'nda bir vatandaşın çözüm süreci ile ilgili protestosu ile karşılaştı.

Diyarbakır'’ın Bismil ilçesine bağlı Türkmenhacı köyünü ziyaret etmek için kente gelen CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, havaalanı çıkışında gazetecilere açıklama yapmadan önce bir vatandaşın çözüm süreci ile ilgili protestosu ile karşılaştı. Havaalanı çıkışında bir vatandaş Kamer Genç'’e seslenerek, çözüm sürecine destek vermemesini eleştirdi.

Genç ise, vatandaşın eleştirisine, "'Çözüm sürecinin ne olduğu belli değil' diyerek yanıt verdi. Türkmenhacı köyüne hareket etmeden önce gazetecilerin soruların yanıtlayan CHP'’li Genç, köyde bir takım arazi anlaşmazlığının olduğunu ve yerinde tespit etmek üzere kente geldiklerini söyledi. Genç, "Köylüler benim özellikle gelmemi istediler. İşçi Partili arkadaşlarla beraber Türkmenhacı köyünü ziyaret edeceğiz. Köyde vatandaşların sorularını dinleyeceğiz. Koşullarımız el verdiği şekilde çözüm üreteceğiz. Türkmenhacı köylülerinin arazi konusunda büyük bir haksızlığa uğradığını biliyoruz" dedi.

"BAŞBAKAN’IN AĞLAMASINI YADIRGADIM"

Çözüm sürecinin ne olduğunun belli olmadığını kaydeden Genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'’ın dün akşam bir katıldığı bir televizyon programında Mısır’da ısır'da öldürülen Müslüman Kardeşler liderlerinden Muhammed el-Bilteci'nin kızı Esma'ya, babasının yazdığı bir şiiri dinlerken ağlamasını yadırgadığını ifade eti. Genç, "Tayyip Erdoğan, kılıktan kılığa giren biri. Sıra geldi mi, ağlıyor, insanları tehdit ediyor. Dün akşam Başbakan’ın televizyonda ağladığını gördük. Demek ki, Mısır’da ölen kızı için mektup yazan birinin mektubunu okuyacak kadar vakti vardır Başbakanın. Ben ağlamayı yadırgadım. Türkiye’de o kadar acı çekildi. Güvenlik güçleri, 18-20 yaşlarındaki gençleri öldürürken, en ufak bir acı duymayan, 'polisimiz destan yazdı' diyen kişinin çıkıp da sahte gözyaşı dökmesini hayretle karşılaşıyorum.Türkiye Cumhuriyeti topraklarında hepimiz kardeşçe yaşamamız gerekiyor. Burada yaşayan tüm halkların bir tek menfaati var, o da emperyalist uşaklara köle olmadan, özgürce ve bağımsızca yaşamaktır. Bunun da tek yolu, birbirimizi öldürmeyeceğiz, silaha başvurmayacağız. Bu memlekette eksik olan demokrasidir. Demokrasi sorunu ülkedeki tüm halkları etkiliyor. Laik Türkiye devleti bütünlüğünü koruyarak, demokrasinin standardını yükselterek, her şeye çare bulabiliriz" dedi. Genç, yaptığı açıklamanın ardından beraberindeki heyetle Bismil ilçesine bağlı Türkmenhacı köyünü hareket etti.

İHA

En Çok Aranan Haberler