HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'li vekiller, koalisyonun neden kurulamadığını Anadolu'yu dolaraşak anlatıyor

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan ve Edirne Milletvekili Erdin Bircan, AK Parti ile neden koalisyon kuramadıklarını anlatmak için Erzurum'a geldi.

CHP'li vekiller, koalisyonun neden kurulamadığını Anadolu'yu dolaraşak anlatıyor

Milletvekilleri olası seçimde CHP için oy istedi.

Erzurum'da bir düğün salonunda yapılan toplantıda CHP'lilerle bir araya gelen Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan ile Edirne Milletvekili Erdin Bircan gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. MHP ve HDP'nin AK Parti ile koalisyon hukümetine 'hayır' dediklerini hatırlatan Aytuğ Atıcı, CHP'nin ön şart ileri sürmeden taşın altına elini koyan tek parti olduğunu söyledi. Ülkeyi hukümetsiz bırakmamak için AK Parti ile görüşmeler yapıldığını aktaran Atıcı, şunları kaydetti:

"Ya hükümetsiz kalacaktık, ya da AKP ile bir hükümet kurma yoluna gidecektik. Biz AKP'nin kirli olduğunu biliyoruz. Biz AKP'yle hükümet kurarsak CHP'nin zarar göreceğini biliyoruz. Bütün bunları bile bile, ateşten gömleği giyerek ülkenin zarar görmemesini sağlamaya çalıştık. Ama bize seçimden ancak 32 gün sonra geldiler. Dolar fırladı, terör başladı. Bizden kırmızı çizgiler istiyorlardı. Biz onlara 4 şey söyledik. Dedik ki 'Eğer hukümet kurmaya gerçekten niyetliyseniz bu hukümet yüksek profilli bir hukümet olmalı. Bize 3- 5 aylık, 1- 2 yılık hükümet önerisi ile gelmeyin, 4 yıllık hükümet kuralım. Eski hukümetin devamıymış gibi algılanmamalı.Mümkünse karşılıklı güveni sağlayalım. Biz 'yok' demek, 'hayır' demek üzere kurgulamadık. Biz 'evet' demek için kurguladık. Sadece 10 gün görüştük. 10 günün sonunda bize getirdikleri teklif, 'biz sizinle 3 aylık hükümet kurabiliriz'. Biz de '3 aylık hükümette olmayız' dedik. Başbakan da bize dedi ki; 'Evet 3 aylık bir süre için risk almamanızı anlayışla karşılıyoruz'. Bunları hepsi görüşmelerdeki tutanaklarımız altına aldık."

Milletvekili Türabi Kayan da, kamuoyuna olumlu yansıyan koalisyon görüşmeleri sonrasında dolarda düşüş yaşandığını belirtti.

Tepkisiz bir toplum olduğumuzu kaydeden Erdin Bircan ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi. Bircan "4 şehidimiz var aynı gün muhtaralara fıkra anlatıyor. Çok komik fıkra anlatıyor Cumhurbaşkanı. Kendisini de komik hale düşürüyor. O gün benim şehidim var, benim ağıtım var, benim yangımın var ama cumhurbakanının hiç umrunda değil, 'ne olacak' diyor" diye konuştu.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler