HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Partili oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Nisan referandumunda 'evet' çıkmasının ardından bugün kurucusu olduğu AK Parti'ye üye oldu. AK Parti Genel Merkezi'ne Cumhurbaşkanı Erdoğan dev bir posteri asıldı. Salonda Erdoğan'ı gören bazı partililerin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Erdoğan törende yaptığı konuşmada referanduma ilişkin çarpıcı bir değerlendirmede bulundu. Erdoğan, "Yüzde 51,4 bir AK Parti oyu değildir ama şunu da söyleyeyim yüzde 48,6 da bir CHP oyu değildir" dedi.

16 Nisan referandumunda kabul edilen anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanının partili olabilmesinin önünün açılmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu'nda (MKYK) alınan kararla AK Partili oldu.

10 Ağustos 2014'te halkın oylarıyla cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, 27 Ağustos 2014'te yapılan AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi ile genel başkanlığı Ahmet Davutoğlu'na devrederek partisine veda etmişti.​

"YUVAMA, SEVDAMA, AŞKIMA BUGÜN YENİDEN DÖNÜYORUM"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

27 Ağustos 2014 tarihinde milletimiz tarafından cumhurbaşkanlığı görevine seçilmem sebebiyle Anayasa gereği ayrılmak zorunda kaldığım, kurucusu olduğum partime, yuvama, sevdama, aşkıma bugün yeniden dönüyorum. 979 gün sonra bu hasret sona eriyor. Heyetinizin içerisine tekrar dahil oluyorum. 16 Nisan anayasa değişikliğiyle cumhurbaşkanlarının parti üyeliği yasağının kaldırılmasını, böyle bir imkanı en güzel şekilde değerlendiriyor ve partime yeniden üye oluyorum. Bu ayrılık sadece resmi bir ayrılıktı. Gönlümüz hep beraber oldu.

"BU VEDA DEĞİL YENİ BİR BAŞLANGIÇTIR DEMİŞTİK"

Milletimiz adına öncülüğünü üstlendiğimiz bu kutlu yürüyüşü önümüzdeki dönemde çok daha güçlü ve kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Biz yola milletimizle birlikte çıktı. Milletimiz için yapmaya devam edeceğiz. Biz milletimiz için çalıştıkça milletimiz bize daha çok sahip çıktı. Yeri geldi milletimiz bizim için gövdesini siper etti. 15 Temmuz bunun çok net ispatıydı. Gecemizi gündüzümüze katarak ekonomi, altyapı, güvenlik elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Cumhurbaşkanlığı'na aday olduğumuzda 'Bu veda değil yeni bir başlangıçtır' demiştik.

"BU ÜLKEDE KESİNLİKLE İKİNCİ SINIF VATANDAŞ YOKTUR"

Bu ülkede kesinlikle ikinci sınıf vatandaş yoktur. 80 milyonun tamamı birinci sınıf vatandaştır. Teröre ihanete bozgunculuğa sapmayan her vatandaşımızın başımızın üzerinde yeri vardır. AK Parti'nin başarısını anlamak istemeyenler hep başka yere bakıyor. Ülkemizin siyasi literatürüne AK Parti tarzını kazandırdığımıza inanıyorum. Ayrı kaldığımız 2.5 yılı aşkın dönemde ülkemiz hayati hadiseler yaşadı. Gelmem diyenler sonunda Beştepe'nin yolunu öğrendi. Sınırlarımız ciddi terör tehdidiyle karşı karşıya kaldı. Kürt kardeşlerimizi sokağa davet edenler nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımız oldu. Yasin Börü ve arkadaşları alçakça katledildi.

"İMTİHANLARIN HEPSİNDEN BAŞARIYLA ÇIKTIK"

Ceylanpınar'da 2 polisimizin evlerinde uyurken terör örgütü tarafından şehit edilmeleri bizim için bardağı taşıran son damla oldu. Çukur eylemleri de bu dönemde ortaya çıktı. Bu imtihanların hepsinden başarıyla çıktık.

15 Temmuz darbe girişimi Türkiye'ye yapılmış en büyük saldırılardan biridir. Asker elbiseli teröristler devletin namuslarına emanet ettiği silahları millete çevirerek işgale kalkışmışlardır. Milletimizin canı pahasına verdiği bir mücadeleyle 29 gün sabahlara kadar bu millet 81 vilayette uyumadı. Bu ülkesi ve milletine sahip çıkmaktı. Başarısızlığa uğrattığımız bu darbe girişimi hepimiz için bir ders niteliğinde oldu.

"SİZ FRANSA'DAKİ OHAL'İ KALDIRIN"

Bu darbe girişiminin dünyada emsali yoktur. Pensilvanya'daki teröristbaşı oradan 170 ülkeyi yönettiğini ifade ediyor. Almanya'daki gelişmelere bakıyoruz, felaket. Her türlü destek onlara veriliyor. Bir de PKK'ya veriliyor. Bunlar güçlenen Türkiye'nin önünü kesmek için veriliyor. Bundan sonra yapacağınız şey, bugüne kadar açmadığınız fasılları açmaktan başka çareniz yok. Açmazsanız güle güle. Türkiye bunların kapıkulu değildir. Yakında bir NATO zirvesi var, görüşme talepleri var. OHAL kalkmalı, ilk adımı Türkiye atmalı, şu olmalı, bu olmalı... Geçin bunları geçin, siz ne yapacaksınız onları söyleyin. Siz Fransa'daki OHAL'i kaldırın. Onlara söyleyeceğimiz tek şey, önce bu fasılları halledeceksiniz verdiğiniz sözleri tutacaksınız. Ondan sonra oturur konuşuruz aksi takdirde görüşecek bir şeyimiz kalmadı.

Fırat Kalkanı'ndan sonra sırada Menbiç ve Rakka var. Başta ABD olmak üzere koalisyon güçleriyle birlikte ne yaparız? Yarın Rusya'ya ziyaretimizde bunları konuşacağız. ABD ziyaretimizde de yeni bir süreci başlatabilirsek Suriye ve Irak'ta yeni bir dönemi başlatmış oluruz.

Bütün arkadaşlarımdan istirhamım şudur; milletimizin birliğini sağlamamız lazımdır. Tek millet olacağız. Bunu başarmak bizim birinci görevimizdir. Biz çağrımızı yaparız, gelen gelir.

"BU PARTİYE SIRTINI ÇEVİREN KİMSE İFLAH DA OLMADI"

Hiçbir şey hesap etmeden çıktığımız yol bizi buraya getirdi. Elbette bu ağır yolu çekemeyenleri ademe bırakıyoruz. Elbette bu partiye sırtını çeviren kimse iflah da olmadı. Bundan sonraki çalışmalarımızda saflarımızı daha da sıklaştırarak yolumuza devam edeceğiz. Olağanüstü kongre sürecini fırsat bilerek güçlenmeyi kararlı bir şekilde sürdürmeliyiz. Yolumuz uzun, vazifemiz ağırdır. Rabbim yolumuzu bahtımızı açık etsin. Mevlam bize güç, kuvvet versin. Rabbim yol arkadaşlığımızı daim etsin.

Kürsüye ağlayarak çıkan Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"GELECEKSE BEKLENEN, BEKLEMEK GÜZELDİR"

Özlemek sabretmektir, yılları ayları saatleri izlemektir. Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. İşte beklenen an sayın Cumhurbaşkanımız, kurucu genel başkanımız, bugün yuvaya kurucusu olduğu AK Parti’ye tekrar dönüyor. Kendisine yol arkadaşlarım adına, grubum adına hoş geldiniz, şeref verdiniz diyorum. Bize bu yolu açan aziz milletime şükranlarımı sunuyorum. Yeni bir heyecanla Cumhurbaşkanımızı AK Parti Genel Başkan adayı olarak teklif edeceğiz. Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde daha büyük başarılara imza atmaya hazırız.

"16 NİSAN 2017, CUMHURİYETİN İLANI KADAR ANLAMLI"

Konuşmamın başında geçtiğimiz Cuma günü kesin sonuçların açıklandığı 16 Nisan halk oylamasının demokrasimize, ülkemize tekrar hayırlı uğurlu olmasını mevlamdan niyaz ediyorum. 16 Nisan 2017, cumhuriyetin ilanı kadar, çok partili hayata geçiş kadar iftiharla hatırlanacak çok anlamlı bir gündür. Büyük bir kararlılıkla sandığa giden, milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle, bugüne kadar ülkemizin kalkınması büyümesi yolunda hizmeti geçen demokrasi mücadelemize katkı sağlayan herkese bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Törene AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu da katıldı.

DAKİKA DAKİKA TÖREN

13.35 - Başbakan Binali Yıldırım konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı. Yıldırım'ın kürsüye çıkarken ağladığı görüldü.

13.33 - Törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal marşı okundu.

Erdoğan üyelik beyannamesini imzaladı ve resmen AK Parti'ye üye oldu.

13.31 - Erdoğan üyelik beyannamesini imzaladı ve resmen AK Parti'ye üye oldu. Töreni yöneten Ak parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa taş şunları söyledi:

Bugün çok önemli bir gün. Partimizi ve ülkemiz açısından tarihi bir günü yaşıyoruz. 16 nisan’daki halk oylamasıyla, maddelerden bir tanesi de Sayın Cumhurbaşkanımızın yeniden üyeliğinin yapılmasıyla ilgiliydi. Bugün tarihi anı yaşatan rabbimize hamd ediyoruz, şükrediyoruz. Şu anda sayın Cumhurbaşkanımız üye beyannamesini imzalıyorlar.

13.29 - Konukların yerlerini almasıyla tören programı başladı.

13.25 - Erdoğan salona girerken Dombıra müziği çaldı. AK Partililer şarkıya alkışlarla eşlik etti. Salonda ağlayanlar dikkat çekti.

13:20 - Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı Ak Parti Genel Merkezi kapısında Başbakan Binali Yıldırım ve eşi karşıladı

13:15 - Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'den çıkış yaptı.

12:45 - Bakanlar ve Milletvekilleri salona alınmaya başlandı. Erdoğan'ın AK Parti genel merkezine gelmesi bekleniyor.


En Çok Aranan Haberler