HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gülen’i getirip adalete teslim edeceğiz

Paralel Yapı'yla mücadelenin sürdüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yapının gırtlaklarına kadar harama bulaştığını söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Dostluk Derneği üyelerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Pensilvanya'daki çete lideri ve örgüt üst yönetiminin ülkemize iadesi noktasında gereken tüm hukuki süreçleri içeride de dışarıda da yürütüyoruz. Çete lideri başta olmak üzere diğer kaçakları da getirip adalete teslim edeceğiz" dedi.

Kabulde konuşan Erdoğan, Paralel Devlet Yapılanmasına ilişkin konuşmasında çete lideri dediği Gülen'in Türkiye'ye iadesi noktasında içeride de dışarıda da gereken çalışmaların yapıldığını ve Gülen başta olmak üzere tüm kaçakların adalete teslim edileceğini söyledi.

Konuşmasında 17 Aralık'ın Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî'nin Şeb-i Arus'unun 742'nci yıl dönümü olması dışında aynı zamanda Türkiye'nin siyasi hayatında 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat gibi bir darbe girişiminin de yıldönümü olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devlet hiyerarşisi dışında hareket eden bir cunta, yolsuzluk ve rüşvet kılıfına büründürdüğü bu darbe girişimiyle hükümetle birlikte ülkemizin milli projelerini, milli kurumlarını ve 2023 vizyonunu hedef almıştır" dedi.

_

_

İstanbul Dostluk Derneği üyeleri, Erdoğan'ın davetiyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi.

"MİT TIR'LARINI DURDURANLAR BUGÜN YAPTIKLARININ HESABINI TEK TEK VERİYORLAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pensilvanya'daki çete lideri" diye bahsettiği Gülen'in, 40 yıldır takiye yaparak, büyük bir gizlilik içinde inşa ettiği, dini cemaat görünümündeki bu şebekenin iki yıl boyunca her yerde inlerine girdiklerini söyledi. Devletin tüm kurumlarının içerisine sızdıklarını, 40 yıllık bu sızma operasyonunun kendilerini ciddi anlamda yorduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bundan iki yıl önce büyük bir pervasızlıkla Türkiye'nin bağımsızlığına milletimizin kazanımlarına saldıranlar şu anda hukuk önünde hesap veriyorlar. Bizim için harita üzerinde yer gösterip Malezya'ya, Sudan'a kaçacak diye iftira atan kibir abideleri kendileri kaçacak delik arıyorlar.

Hatta yargıdaki elemanlarıyla şahsımla ilgili 'Dönemin Başbakanı' diye sözde iddianame hazırlayanların, mahkeme önünde korsan bildiri dağıtanların, kollarına kelepçeyi önce ben takacağım diye meydan okuyanların kendileri aynı akıbete maruz kaldılar. Devletin kriptolu telefonlarını dileyenler, Bayırbucak Türkmenlerine yardım götüren MİT TIR'larını durduranlar bugün yaptıklarının hesabını tek tek veriyorlar."

"ARTIK HİÇBİR YERDE ESKİSİ GİBİ RAHAT HAREKET EDEMİYORLAR"

Paralel devlet yapılanmasını maşa olarak kullananların da gördükleri beceriksizlik karşısında kendilerini terk ettiklerini söyleyen Erdoğan, paralel yapının okulları ve dershaneleri konusunda da ciddi sıkıntı içinde olduğunu, uluslararası bağlantılarını kaybettiğini şu sözlerle dile getirdi:

"Birçok ülke bu yapının faaliyetlerini ya durdurdu ya da yakın takibe aldı. Şimdi kendileriyle işbirliği halinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Artık hiçbir yerde eskisi gibi rahat hareket edemiyorlar."

Paralel devlet yapılanmasının bir tehdit olarak milli güvenlik siyaseti belgesine girdikten sonra bu sürecin çok daha etkin şekilde işlemeye başladığını dile getiren Erdoğan, "Bu konuda yaşanan bazı sıkıntıların da gerekli kanuni düzenlemeler yapılarak kısa sürede aşılacağına inanıyorum" diye konuştu.

"ÜLKEMİZE İADESİ NOKTASINDA GEREKEN TÜM HUKUKİ SÜREÇLERİ YÜRÜTÜYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gülen'in ve örgüt üst yönetiminin Türkiye'ye iadesi noktasında gereken tüm hukuki süreçlerin içeride de dışarıda da yürütüldüğünü ve Gülen başta olmak üzere diğer kaçakların da adalete teslim edileceğini söyledi.

"TÜRKİYE TERÖR ÜZERİNDEN TERBİYE EDİLEMEYECEK KADAR GÜÇLÜ VE BÜYÜK BİR ÜLKEDİR"

Sivil Toplum Kuruluşlarından özellikle gençlerin boşluğa düşmesini engellemek için çok daha fazla mesai harcamalarını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti:

"Paralel yapı milletimizin kutlu yürüyüşünü sabote etmek için kullanılan ne ilk ne de son araçtır. Bir dönem sağ -sol kavgasını, Alevi-Sünni çatışmasını kışkırtanlar, önce gezi olayları akabinde de paralel ihanet çetesi üzerinden amaçlarına ulaşmak istemişlerdi. Bugün de aynı çeteler PKK, DHKP-C ve DAEŞ gibi terör örgütleri üzerinden oyunlarını devam ettirmektedir. Öncekiler gibi bu örgütler de Türkiye'nin istikrarını bozmayı başaramayacaktır. Artık eskisi gibi manipülasyona açık dengeleriyle rahatça oynanabilen zayıf bir ülke değiliz. Türkiye terör üzerinden terbiye edilemeyecek kadar güçlü ve büyük bir ülkedir."

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler