HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Damat Selçuk Bayraktar insansız hava aracını tanıttı

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen Efes Birleşik Fiili Atışlı Tatbikatı'nda insansız hava araçları büyük ilgi gördü.

Damat Selçuk Bayraktar insansız hava aracını tanıttı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar, aile şirketi tarafından geliştirilen insansız hava aracı 'Bayraktar' hakkında, Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Akar'a bilgi verdi.

Yüksek güvenlik önlemlerinin alındığı tatbikat alanına sabah saat 07.00’de ilk gelenlerden birisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar oldu. Selçuk Bayraktar, ağabeyiyle tatbikat alanında açılan ’Savunma Sanayi Sergisi’ndeki insansız hava aracının bulunduğu standa gitti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın konuşmasından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yanındakiler, savunma sanayi sergisini gezdi. Sergide Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın yöneticisi olduğu Baykar firmasının geliştirdiği insansız hava aracı ’Bayraktar’ da yer aldı.

Selçuk Bayraktar'ın heyettekilere bizzat bilgi vermesi dikkat çekti.

EFES 2016 YAZILI ŞAPKALAR TAKTILAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Milli Savunma Bakanı Işık ile seçkin gözlemciler, üzerinde "Efes 2016" yazılı şapkalar taktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tatbikat bölgesinde yerini almasının ardından alandaki direğe Cumhurbaşkanlığı Forsu çekildi.

79 ÜLKEDEN 255 SEÇKİN GÖZLEMCİ

Tatbikatın Seçkin Gözlemci Günü'nü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın yanı sıra, Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Suudi Arabistan Genelkurmay Başkanı Abdulrahman Saleh Al Bunyan, Katar Genelkurmay Başkanı Ghanim bin Shaheen Al-Ghanim, Ukrayna Genelkurmay Başkanı Viktor Muzhenko, Polonya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Anatol Wojtan, ABD Avrupa Kara Kuvvetleri Komutanı Ben Hodges, Japonya Kara Kuvvetleri Komutanı Kiyofumi Iwata ve Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Raheel Sharif'in de aralarında bulunduğu 79 ülkeden 255 gözlemci ve temsilci takip ediyor.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler