HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Demirel'in naaşı askeri jetler eşliğinde Isparta'ya götürülecek

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in naaşı yarın Genelkurmay Başkanlığı'nın tertibiyle Isparta'ya askeri uçakla götürülmesine, askeri jetler de eşlik edecek.

Süleyman Demirel'in doktoru Aylin Cesur, yarın yapılacak cenaze töreninin ayrıntılarıyla ilgili bilgi verdi. Cesur, yarın sabah saat 07.45'te Demirel'in naaşının Güven Hastanesi'nden alınarak saat 08.00'de Güniz Sokak'taki evinin önüne getirileceğini söyledi.

Burada tüm vatandaşlar ve komşularının da katılacağı bir tören düzenleneceğini belirten Cesur, daha sonra saat 09.00'da TBMM'de kısa bir tören yapılacağını açıkladı. Tören daha sonra şöyle devam edecek:

"Demirel'in naaşı TBMM'deki törenin ardından protokol kapısından vatandaşlar eşliğinde Kocatepe Camii'ne top arabasıyla götürülecek. Cuma namazını müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından burada bir askeri tören düzenlenecek. Demirel'in naaşı Genelkurmay Başkanlığının tertibiyle askeri uçakla Isparta'ya götürülürken, bu uçağa askeri jet uçakları eşlik edecek. Demirel'in naaşı cumartesi günü burada kılınacak öğle namazını müteakip cenaze namazının ardından İslamköy Çalca Tepe'de kendisi için daha sonra yapılacak anıt mezarının olduğu yere defnedilecek. Eşi Nazmiye Hanım'ın naaşı da daha sonra oradaki düzenlemeyle beraber yanına alınacak."

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler