HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Destici: Genel seçim ile cumhurbaşkanlığı...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, önemli açıklamalarda bulundu.

Destici: Genel seçim ile cumhurbaşkanlığı...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, iktidar partisinin yeni anayasa için sunduğu taslak metnin referanduma götürmesi için yeterli sayısının olmadığını ve bu nedenle 3. sandığın referandum olmayacağını söyledi. “Geçtiğimiz dönemki gibi 325 gibi bir sayısı var. Ve dünkü grup toplantılarında ki açıklamalarda gördük ki ne CHP, MHP ne de PKK'nın partisi bu konuda uzlaşmaya yanaşmayacaklardır.” diyen Destici, 3. sandık için ilginç bir iddiada bulundu. Destici, “Onun için ben 3. sandığın referandum olma ihtimalinden daha yüksek olarak 2015 genel seçimleriyle Cumhurbaşkanı seçimlerinin birleştirilebileceğini ve dolayısıyla 3 partinin bu sandığın bu şekilde milletin önüne gelebileceğini düşünüyorum. Bu ihtimali daha yüksek olarak görüyorum.” ifadelerini kullandı.

BBP Lideri Mustafa Destici bir cenaze törenine katılmak için Eskişehir’e geldi. Hızlı Tren ile şehre gelen Destici, basın mensuplarının sorularını cevapladı. 2014 yılında yapılacak olan seçimleri değerlendiren Genel Başkan, yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yanında bir referandum sandığının olmayacağını söyledi. Meclisteki partilerin sivil bir anayasa yapma konusunda attığı adımların yetersiz olduğunu belirten Destici, “Yeni bir Anayasa bu meclis yapamadı. Ve bu net bir şekilde ortaya çıktı. Hem Sayın Cumhurbaşkanımız hem de Sayın Başbakanımız artık yeni bir anayasadan ümitleri olmadığını ifade ettiler. Ben ilk mecliste Anayasa komisyonu kurulduğunda da bu komisyonun veya bu meclisin anayasa yapamayacağını, kurulan komisyonunda aslında anayasa yapmak için değil de anayasa yapmamak için kurulmuş olduğunu söyledim.” dedi.

4 partinin de içinde bulunduğu bir komisyonun kendisini işlemez hale soktuğunu belirten Destici, “Çünkü eşit üye 4 partiden ortak karar alma, oy birliği bunun mümkün olmadığı gözüküyordu. Yani AK Parti ile CHP'nin, MHP ile BDP'nin bu 4 partinin karar alamayacağı, birlikte bir anayasa yapamayacağı net bir şekilde ortadaydı. Bunu benim bildiğim gibi Sayın Başbakan da Kılıçdaroğlu da, Bahçeli de hepsi biliyordu. Ama buna bile bile lades dediler.” ifadelerini kullandı.

"REFERANDUMA GÖTÜRECEK SAYIYI BULAMAYCAKLAR"

Hükümetin yeni anayasa için bir taslak sunacağını kendilerinin söylediğini ifade eden Destici, ancak iktidar partisinin bunu referanduma götürecek yeterli sayısının olmadığını kaydetti. “Geçtiğimiz dönemki gibi 325 gibi bir sayısı var. Ve dünkü grup toplantılarında ki açıklamalarda gördük ki ne CHP, MHP nede PKK'nın partisi bu konuda uzlaşmaya yanaşmayacaklardır. Dolayısıyla da referanduma götürecek sayıyı da bulamayacaklar.” diyen Destici, 3. sandık olarak ilginç bir iddiada bulundu. Destici, “Onun için ben 3. sandığın referandum olma ihtimalinden daha yüksek olarak 2015 genel seçimleriyle Cumhurbaşkanı seçimlerinin birleştirilebileceğini ve dolayısıyla 3 partinin bu sandığın bu şekilde milletin önüne gelebileceğini düşünüyorum. Bu ihtimali daha yüksek olarak görüyorum. Çünkü bu meclisin yeni bir anayasa yapamayacağı ortaya çıktı. Millete söz verdiler, milletten bu şekilde oy aldılar. Meclise girdiler ama hem iktidar partisi hem diğer partiler maalesef ellerini taşın altına koymuyorlar.” diye konuştu.

Meclisteki partilerin kendi menfaatlerinden ve taban taleplerinden bir türlü vazgeçmediklerini ifade eden Genel Başkan Destici, ülkenin geleceğini aydınlatacak, demokratikleşmenin önünü açacak bir anayasansın yapılamadığını söyledi. Destici şöyle devam etti: “Takdiri de millete bırakıyorum. Ve ilk seçimlerin milletin bunu iyi bir şekilde değerlendireceğini düşünüyorum.

(CİHAN)

Tüm haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler