HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dışişleri Bakanı Davutoğlu: AB sürecinde durağanlık yaşanıyor

Davutoğlu, AB'ye tam üye olmaya yönelik stratejik hedeften herhangi bir sapma söz konusu olmadığını belirterek, "Bununla birlikte, AB'ye katılım sürecimizde bir durağanlık yaşandığı doğrudur" dedi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu: AB sürecinde durağanlık yaşanıyor

ANKARA(ANKA) - CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar'ın soru önergesini yanıtlayan Dışişleri Bakanı, AB'ye tam üye olmaya yönelik stratejik hedeften herhangi bir sapma söz konusu olmadığını ifade ederek şöyle dedi:

"Bununla birlikte, AB'ye katılım sürecimizde bir durağanlık yaşandığı doğrudur. Bu durum, esasen teknik nitelikteki katılım müzakerelerinin, bazı AB üyelerinin siyasi saikli veya Kıbrıs sorunu kaynaklı engellemelerinden dolayı ortaya çıkmaktadır. Şu anda17 müzakere faslında görüşmeler tamamen siyasi mülahazalarla bloke edilmiş durumdadır. Dolayısıyla 2014 yılına geldiğimiz halde ülkemizin AB'ye girememesinin nedeni tamamen siyasi engellemelere dayanmaktadır.

Tüm engellemelere rağmen, AB üyelik sürecimiz bütün hükümetlerce paylaşılmış stratejik bir hedeftir ve hükümetimiz de bu konudaki tutumunu 2002 yılından bu yana izlediği ekonomik ve siyasi reform çalışmalarıyla kararlılıkla sürdürmüştür. AB'deki muhataplarımızın ahde vefa ilkesi kapsamında taahhütlerine sadık kalmalarını bekliyoruz. Biz üyelik hedefimizden vazgeçmedik, reformlarımızı da bu hedef istikametinde yapmaktayız."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler