HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan: Ben diktatör olsam sen küfredersin ha

Tayyip Erdoğan, "Meydanlarda oluşumun tek sebebi var. Bunlar yıllarca bu ülkede hükümetler kurdular, hükümetler indirdiler. Artık bu ülkede millet hükümet kuracak, millet hükümet indirecek" dedi.

ANKARA (ANKA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine yönelik "diktatör" benzetmesine değinerek, "Neymiş diktatör. Kimmiş diktatör. 90 parti var 20'si seçime giriyor. Bu nasıl diktatör ki her gün gazetelerinden televizyonlarından küfredecekler, hakaret edecekler ben diktatör olacağım. Ben diktatör olsam sen küfredersin ha, sen kalkıp hakaret edersin ha? Diktatörün olduğu ülkede bunu yapamazsın. Adamın anında işini bitirirler" dedi.

Erdoğan, cuma namazını Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde kıldı. Erdoğan, program öncesi cuma namazı için Fatih Camisi'ne geldi. Namaz sonrası eski Belediye Meydanı'nda Gölbaşılılarla buluşan, konuşmasına Gölbaşılılara müjde vererek başlayan Erdoğan, "Gölbaşı'na 200 yataklı hastane inşaası için çalışmalar son aşamaya geldi. Hemen arkasından da ihale ve inşa aşamasına geçilecek. İkinci müjdemiz, Mogan Gölü'nün temizlenmesiyle ilgili, onun da projesi hazır, çok yakında somut adımlar atılmaya başlanıyor. Tabi hasretle beklediğiniz, bizim de beklediğimiz Gölbaşı'nı ikiye bölen Konya yolu meselesiyse, çevre yolundan Aksaray istikametine yapılacak otoyolla zaten kendiliğinden çözülecek" diye konuştu.

Türkiye'ye seslenmek istediğini söyleyen Erdoğan, "Ben milletin ilk defa seçtiği bir cumhurbaşkanıyım. Sözüm Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Zazasıyla Çerkeziyle, Boşnağıyla, Gürcüsüyle, Abazasıyla, Romanıyla 78 milyonuyla biz yaratılanı severiz yaratandan ötürü. Bu ülkede iki tane önemli tehlike var. Bunlardan bir tanesi makbul Türkler, bir diğeri de makbul Kürtler. Biz her ikisine de 'hayır' diyoruz. Bizim anlayışımızda ne siyasi Kürtçülük vardır, ne siyasi Türkçülük vardır" dedi.

-"BUNLAR AYDIN DEĞİL KARANLIK"-

HDP'ye destek veren aydınları eleştiren Erdoğan, "Sözüm ona bazı aydınlar çıkmış. Ne aydını ya bunlar karanlık karanlık. Bizim bayrağımıza alternatif bayrak çıkartanlardan yana mı olacaksınız, yoksa bayrağımızdan yana mı olacaksınız?" dedi.

-"ADAMIN ANINDA İŞİNİ BİTİRİRLER"-

Diktatör benzetmesinde değinen Erdoğan, "Neymiş diktatör. Kimmiş diktatör. 90 parti var 20'si seçime giriyor. Bu nasıl diktatör ki her gün gazetelerinden televizyonlarından küfredecekler, hakaret edecekler ben diktatör olucam. Ben diktatör olsam sen küfredersin ha, sen kalkıp hakaret edersin ha? Diktatörün olduğu ülkede bunu yapamazsın. Adamın anında işini bitirirler. Biz demokrasiye inandık. Biz bu yola böyle çıktık. Ama demokrasi ile yola çıkarken bizi idam ile tehdit edenlere bir şey söyledik. Kefenimizle bu yoldayız dedik. Bunu Doğan medyası sosyal medyasında yapmadı mı? Şimdi allayıp pullayıp pudralayıp çıkarıyorlar. Niye? Diyorlar ki yine bu yola bunlarla devam etmemeliyiz. Ben niye meydanlardayım? Meydanlarda oluşumun tek sebebi var bunlar yıllarca bu ülkede hükümetler kurdular, hükümetler indirdiler. Artık bu ülkede millet hükümet kuracak, millet hükümet indirecek. Sıkıntıları buradan geliyor" diye konuştu.

-"SİYASET KURUMU FELÇ OLMUŞTU"-

Erdoğan, "Hatırlayın şimdi de eski Türkiye koalisyonu kurdular değil mi? Atalarımızın güzel bir sözü var. Kırk çürük yumurtadan bir sağlam yumurta etmez. Bunu böyle bilin. Ülke yönetilemez bir haldeydi. Siyaset kurumu felç olmuştu. Hizmet üretme kabiliyetini yitirmişti. Ekonomi çökmüştü. Kepenkler kapanmıştı. Sosyal barış tehdit altındaydı. Esnaf, çiftçi, işçi, memur, öğrenci, ev kadını herkes huzursuzdu. 2002'nin Kasımı'nda biz bu ülkede yönetimi kimlerden aldık? DSP, MHP, ANAP'tan aldık. Ben şimdi buradan bu partilere gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. Bu MHP beş yıllığına iktidara gelmemiş miydi, DSP 5 yıllığına gelmemiş miydi? Niye bunlar 3,5 yılda bırakıp kaçtılar. Niye erken seçim dediler? Fakat iyi ki de demişler. Yoksa bu millet bunların 5 yıllık zulmüne nasıl tahammül edecekti ya? Düşünün MHP'yi parlamentoya bile sokmadı millet. Şimdi çıkmış meydanlarda dolaşıyor. Diyor ki tek başına iktidar. Be kardeşim milli irade seni tanıyor, biliyor. Siz değil misiniz 25 tane bankayı batıran? 50 milyar dolar faturayı millete kesen siz değil misiniz?" dedi.

-"BEN DERTLİYİM DERDİM VAR"-

Erdoğan, "Herkes bırakın geleceği düşünmeyi bir gün sonrasını göremez duruma gelmiş ülkenin hiçbir sorununu çözemiyorlardı. Bu CHP başörtüsünü yasaklayanlardan değil mi? Ben imam hatip mezunuyum dört çocuğum imam hatip mezunu. Ben dertliyim derdim var kızlarım çocuklarım bu ülkede okuyamadı katsayı ve başörtü engeli nedeniyle yurt dışına gitmek zorunda kaldılar. Bu zulüm değil mi? Bu zulme karşı direnmek hakkımız değil mi?" diye konuştu.

-"HEPİNİZ O FOTOĞRAFA GİRDİNİZ BE"-

Sırf Kürtçe kaset çıkarmak istedi diye bu ülkeden Ahmet Kaya'nın gidişine şahit olduklarını dile getiren Erdoğan, "Bırak isteyen istediği gibi çalsın, istediği gibi dinlesin. Bunlar korkak. Orada bulunanlardan bazı köşe yazarları 'vay şerefsiz vay' diye gazetelerinde başlık atmışlardı. Sonra utanmadan sıkılmadan dediler ki biz orada değildik. Resimleriniz var resimleriniz. Ne orada değildiniz be. Hepiniz o fotoğraf karelerine girdiniz be. Kovaladınız o rahmetliyi be. Hepiniz oradaydınız. Şimdi de elinde saz olanlara inanmayın. Gerçek aşıklardan değil bunlar. Gerçek aşıklar şu anda toprağın altında. Onlar diyor ki 'uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece.' Unutmayın Aşık Veysel'i de bu Ankara'ya sokmamıştı bu zihniyet. Bunlar bu kadar pespaye ettiler. Ben Ziya Gökalp'in şiirini okuduğum için hapse girdiğim o kara günleri hep yaşadık. İçine kapanan Türkiye adeta bölgesiyle dünyasıyla tamamen irtibatı koparılmış bir Türkiye" dedi.

-"BOŞUNA ÇARKÇI KEMAL DEMİYORLAR"-

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğulu'nun "harçlar kaldırılacak" açıklamasına değinen Erdoğan, "Yahu harçlar başbakanlığım döneminde kalktı. Bunların haberi yok. Demek ki millet boşuna çarkçı Kemal demiyor" şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler