HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan: Muhtar bile olamazsın diye dalga geçiyorlardı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Ankara ve çevre illerden muhtarları ağırladı.

Erdoğan: Muhtar bile olamazsın diye dalga geçiyorlardı

ANKARA(ANKA)- Siyasi hayatında "Muhtarlık" kavramının kendisi için müstesna bir anlam olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, zamanında " artık muhtar olamaz" başlığı atan gazeteleri eleştirdi. Muhtarların en önemli sorunlarından birinin ücret sorunu olduğunu bildiklerini kaydeden Erdoğan, muhtarların görevinin sadece mühür basmak olmadığını da vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda muhtarları kabul etti.

Türkiye genelinde 18 bini köy 32 bini mahalle olmak üzere 50 bin muhtarlığın olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, görevi süresince her fırsatta muhtarları Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ağırlayacaklarını ifade etti.

Siyasi mücadelesinde "Muhtarlık" kavramının kendisi için müstesna bir anlamı olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum dönemde Siirt'e okuduğum bir şiir nedeniyle hakkımda dava açılmıştı. 23 Eylül 1998'de hakkımda 10 ay hapis cezası verilmişti. Bu mahkûmiyet kararının hemen ertesi günü birçok gazete hele hele en çok satan gazete şu başlığı atmıştı; 'Artık muhtar bile olamaz.' 1998'de atılan bu başlık hem şahsen benim hem de milletimizin hafızasından hiç çıkmadı. Aslında o başlığı atarak sadece beni tahkir etmekle kalmadılar, Türkiye genelindeki tüm muhtarları, tüm muhtar kardeşlerimizi de sanki muhtarlık kötü bir şeymiş gibi, seçilmek sanki çok kolay bir şeymiş gibi tahkir ediyorlardı. Aslında zihinlerinin gerisinde seçimlere, her türlü seçilmişe karşı gerçekten büyük bir kibir vardı. Bunlar kibirliydi, bunlar gururluydu. Milletin seçimine asla samimi olarak bakmıyorlardı. Milletin seçtiklerine hiçbir zaman değer vermediler" dedi.

Yakın tarihte milletin seçtiği muhtar da olsa, belediye başkanı da, başbakan, cumhurbaşkanı da olsa her zaman tahrik etmek, her zaman kibirleri ile onları ezmek istediklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimiz iradesine sahip çıktı, seçimine sahip çıktı, sandığına sahip çıktı ve kendi tercihlerinin bu ülkenin o kibirli elitlerinin tercihinden daha önemli olduğunu her fırsatta gösterdi. Muhtar bile olamaz diyerek hem şahsımla hem tüm muhtar kardeşlerimle güya alay ediyorlardı. Bu millet bu kardeşinizi, milletvekili seçti, başbakan yaptı, ardından da Türkiye Cumhuriyetinin halkoyu ile seçilmiş ilk Cumhurbaşkanlığı makamına yükseltti" şeklinde konuştu.

-" MUHTARLARIMIZ ÇEKİRDEĞİ DENİLEBİLECEK BİR ÖZE SAHİPLİK YAPIYORLAR"-

Millet tarafından seçilmiş olmanın bu dünyada ulaşabilecek payelerin en büyüklerinden biri olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

"İster muhtar olsun, ister delediye başkanı, milletvekili olsun, isterse cumhurbaşkanı olsun milletin tercihine, teveccühüne, milletin itimadına mazhar olmak rütbelerin en büyüğüdür. Halkın tercihi ile, halkın seçimi ile iş başına gelmiş muhtar kardeşlerimiz son derece önemli bir makamda bulunuyorlar. Önemli bir görevi yürütüyorlar. Bunu böyle bilmenizi hatırlatmak isterim. Demokrasi önce ailede başlar, önce köyde mahallede başlar. Evde, köyde, mahallede demokrasi kültürünü ne kadar güçlenirse ülkenin tamamında bu kültür güçlenir, gelişir, standartları o kadar yükselir. Muhtarlarımız çekirdeği denilebilecek bir öze sahiplik yapıyorlar. Siyasi rakiplerimiz ellerindeki propaganda araçları ile siyaset yapmaya çalışırken evlerden sokaklara, mahallelere caddelere şehirleri tüm 78 kilometreye yayılan siyasi mücadele verdik. Tabandan en tepeye giden yol izledik. Muhtarlar siyasi tarihimiz boyunca en fazla önem verdiğimiz, yol arkadaşlığı yaptığımız kesim oldu. İstanbul'un tüm muhtarlarıyla işbirliği yapmanın gayretinde olduk. Başbakan olduğumuzda, cumhurbaşkanı olduğumuzda muhtarları unutmadık. Sizleri ihmal etmeyecek yolumuza böyle devam edeceğiz.

-"ÜCRETLER ARASINDA EN YÜKSEK ZAM"-

Muhtarlarımızın en önemli sorunlarından birinin ücret sorunu olduğunu biliyoruz. Kasım 2002'de göreve geldiğimizde Muhtarlarımızın eline geçen aylık ücret 97 liraydı. 2005 yılında bir düzenleme yaptık muhtar aylığını 245 liraya yükselttik. 2014 yılının ocak ayında yine bir iyileştirme yaparak 456 olan muhtar aylığını iki katına yakın bir artışla 880 liraya çıkardık. 2002'de 97 lira bugün 880 lira. Nominal olarak 12 yıl içinde yüzde 800 oranında arttırmış olduk ki bu ücretler arasında en yüksek zam anlamına geliyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtarların görevinin sadece mühür basmak olmadığına da vurgu yaptı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler