HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan: Oyunları fark etmekte zaman zaman geç kalıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Yargıda Birlik Derneği üyelerini kabul etti.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Ülkemize milletimize ve şahsıma kurulan tuzakları oyunları fark etmekte zaman zaman geç kaldığımızı görüyorum. Yargıda yaşanan sıkıntılar da bunlar arasındadır."

Biz hayatımızın hiçbir döneminde insanları peşin hükümle kategorize etmedik. Hiç bir gruba ne yargıyı ne de başka bir kurumu peşinen teslim etmiş değiliz. Türkiye'nin darbecilerle mücadelesi için yargıya verdiğimiz desteği bu örgüt kendi militanlarına yol açmak için kullandı.

Bu durum kadroların istilasına yol açmadı sadece yaptığımız mücadeleye de çok büyük zararlar verdi. Suçlu ile suçsuzu aynı çuvala koyan anlayışın adalet tesis etmesi mümkün değildir. Bir davada tekbir masum dahi mağdur ediliyorsa orada adaletten söz edilemez.

DAHA SONRADAN ORTAYA ÇIKTI

Bir takım tutuklamalarla şahsımın o dönemde verdiği beyanatlar ortadadır. Yargıya o dönemde müdahale edemedik, edemezdik. Kritik görevde olanların örgüt emriyle bu işleri rayından çıkardığı daha sonradan ortaya çıkmıştır."

Hakim ve savcılar görevlerinde bağımsızdır, talimat alamazlar. FETÖ mensubu hakim ve savcılar görevlerini bu kriterlere uygun olarak mı yapıyorlardı? 17-25 Aaralık operasyonunu birileri şahsi meselem olarak göstermeye çalıştı. 17-25 Aralık'ta "takke düştü kel göründü" olmuştur. 17-25 Aralık da bir darbe girişimidir. Hükümet olarak gösterdiğimiz sağlam duruş bu darbe teşebbüsünü boşa çıkardı.

Bunu başaramayınca 15 Temmuz'da TSK'da yandaşlarıyla gerçekleştirmeye çalıştılar. Mİlletimizin kahramanlığı sayesinde neticeye ulaşamamıştır.

HALA UTANMADAN BUNLAR SENARYO DİYOR

Hala Pensilvanya'daki zat utanmadan sıkılmadan bütün bunlar senaryo diyor. Biz neyin senaryo olduğunu görüyoruz. Gelecek bunu açık ve net ortaya koyacaktır. Çünkü ben ilahi adaletin tecellisinden zerre kadar şüphe etmiyorum. Yargıda Birlik Derneği böyle bir örgütün adalet teşkilatımızda açacağı zararları engellemek için kurulmuştur.

HSYK'yı tamamen ele geçirerek yargıyı ele geçirmek isteyenlere karşı bu dernek kurulmuştur, iyi ki de kuruldu. Aksi takdirde meydan bunlara kalacaktı. Meydanı boş bırakırsanız birileri gelir o meydanı doldurur.

Ülkemize yönelik saldırı ne kadar alçakça olsun bizim verdiğimiz mücadele hukuk devleti sınırlarında yürütülmüştür. İçeride olanlardan çok iyi tanıdıklarım var. İtirafçı olarak ortaya çıkıyorlar ama bunlar doğru konuşmuyorlar. Açıkça söylüyorum. İtirafçı diye çıkıp aldatmacayı oynuyorlar. Bunlarla başa baş görüşmelerim olmuştur. Başbakan olduğum zaman bana söyledikleriyle itirafçı olarak söyledikleri tamamen aykırı şeyler."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler