HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'dan sosyal medyada sürpriz değişiklik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya paylaşım sitesi Twitter hesabında değişiklik yaptı. Recep Tayyip Erdoğan, 'Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı' ibaresini kaldırdı, 'Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' ibaresini kullanmaya başladı. 'AK Parti Genel Başkanı' sıfatını da milyonlarca takipçisi bulunan hesaplarında, kullanmaya başladı.

Erdoğan'dan sosyal medyada sürpriz değişiklik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabında sürpriz bir değişiklik yaptı.

Sosyal medyada, en çok takipçisi bulunan devlet adamı ve siyasetçilerden olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu mecrada bir değişikliğe gitti.

Birkaç gün önceye kadar “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı” olan titrin “Türkiye Cumhurbaşkanı” olarak değiştirildiği gözlendi.

Erdoğan’ın ayrıca twitter ve facebook hesabındaki ‘tanım’ bölümüne ‘AK Parti Genel Başkanı’ ibaresini de eklemesi dikkat çekti.

BAŞBAKAN DEĞİŞTİRMEDİ

Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere hükümet üyelerinin ise “Türkiye Cumhuriyeti” ibaresini kullanmaya devam ettiği görüldü.

*Titr, Türk Dil Kurumu’na göre “san, unvan” anlamına geliyor. Daha çok ‘resmi sıfatları’ tanımlamak için kullanılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz mayıs ayında yaptığı bir konuşmada, “Sosyal medyada gereksiz tartışmalara yol açıldığını görüyorum. Şahsım ve partim adına. Benim adıma Cumhurbaşkanlığı sözcüsü konuşur. Başka kimse konuşmaz. Kim konuşuyorsa fitne üretiyor. Sosyal medyada sakın bu oyuna gelmeyin” demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yine bir başka açıklamasında "Televizyonun, internetin, özellikle de sosyal medyanın kültürümüzü adeta yiyip bitirmesine göz yumamayız" ifadelerini kullanmıştı.


En Çok Aranan Haberler