HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gül: Suriye konusu önemli, onu konuştuk

Cumhurbaşkanı Gül ve Ürdün Kralı II. Abdullah, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Çankaya Köşkü'nde ortak basın toplantısı düzenledi.

ANKARA (ANKA) - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ürdün Kralı II. Abdullah'ın Türkiye ziyaretinin Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönemde gerçekleştiğine dikkat çekerken, "Bu çerçevede tabii ki Suriye konusu çok önemlidir. Hem Türkiye hem de Ürdün'de çok sayıda Suriyeli vardır. Ürdün'de 300 binin üzerinde Suriyeli misafir edilmektedir. Bildiğiniz gibi biz de 180 binin üzerinde. Bunları geniş bir şekilde konuştuk" dedi.

Ürdün Kralı II. Abdullah, Kraliçe Rania ve beraberindeki heyeti Türkiye'de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, iki ülke arasında sağlam kardeşlik bağları olduğunu, ilişkilerin güçlü bir şekilde devam ettiğini söyledi. Gül, hem baş başa hem de heyetler arası görüşmelerde ikili ilişkileri ve bölgeyle ilgili konuları kapsamlı bir şekilde ele aldıklarını belirtti. Kral Abdullah'ın farklı sektörlerden önemli işadamlarıyla Türkiye'ye geldiğine dikkat çeken Gül, görüşmelerin bir ayağının da ekonomik ilişkiler olduğunu dile getirdi. Gül, 2009 yılında Ürdün'e yaptığı ziyaret sırasında imzalanan serbest ticaret, gümrük ve vize muafiyeti anlaşmalarının sonuçlarının karşılıklı olarak alındığını büyük memnuniyetle gördüklerini anlattı. Kral Abdullah'ın Türkiye ziyaretinin Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönemde gerçekleştiğine dikkat çeken Gül, "Bu çerçevede tabii ki Suriye konusu çok önemlidir. Hem Türkiye hem de Ürdün'de çok sayıda Suriyeli vardır. Ürdün'de 300 binin üzerinde Suriyeli misafir edilmektedir. Bildiğiniz gibi biz de 180 binin üzerinde. Bunları geniş bir şekilde konuştuk. Ortadoğu barış sürecini geniş bir şekilde konuştuk. Bölgemizi ilgilendiren diğer konuları konuştuk" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Ürdün'de, 23 Ocak'ta Temsilciler Meclisi seçimlerinin açık ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmesinden duyulan memnuniyeti ve tebriklerini ilettiğini söylerken, "Bu ziyaret muhakkak ki ilişkilerimizi çok daha güçlü hale getirmiştir" ifadesinde bulundu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler